This version of the page http://hpclub.com.ua/hp-books/4rowling.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-04-20. The original page over time could change.
Український фан-клуб Гаррі Поттера
Зробити стартовою сторінкою
Русская версия сайта
English Version of web-site
 
Ласкаво прошу до сайту Українського фан-клубу Гаррі Поттера. Сайт творений для того, щоб об'єднати шанувальників книг та фільмів "Гаррі Поттер"
Якщо ви фан книг та фільмів то обов'якзково дайте про себе знати, надіславши мені сову.
(Мою Гедвігу ви бачите справа, в неї є всі відповідні координати)
Допоможіть фан-клубу піднятися в світовому рейтингу сайтів "Гаррі Поттера"
(з вас клік в день)
Залишайте там свої коментарі до сайту

Дж.К.Роулінг
-Автобіографія
-Дитинство
-Пише книгу
-Пік слави

Огляд книг
-ГП та ФК (1)
-ГП та ТК (2)
-ГП та ВА (3)
-ГП та КВ (4)
-ГП та ОФ (5)
-ГП та НП (6)
-ГП та СГ (7)

Видавництва
-Публікації, статті
-Абабагаламага
-Блумсбері
-Скуластік
-Росмен

Пік слави для Джоан та Гаррі

Автор статті Артеміус (harrypotter2004@rambler.ru) по матеріалам Edi Vesco.

І ось наступив день, коли в Сполучених Штатах почався продаж «Келиха вогню». Восьме липня 2000 року обіцяло стать незабутньою датою в історії Гаррі Поттера.

Нью-Йорк
Велика дата! Сьогодні рівно опівночі почнеться продаж «Келиха вогню». Американський видавець домовився з власниками всіх книжкових крамниць міста, щоб вони не проявляли зайвої квапливості і почали акцію одночасно, хвилина в хвилину. І ніхто, мабуть, не збирається порушувати домовленість. Чекаючи півночі, продавці поглядають на години... і готуються при необхідності надати невідкладну медичну допомогу, оскільки на вулиці давно вже вишикувалися довжелезні черги дітей в мантіях чарівників, а також їх змучені батьки.

Найбільші книжкові магазини найняли додаткових продавців. Найбільша книготоргова фірма «Варне енд Нобл» вже одержала більше 360 тисяч замовлень на «Келиз вогню» (що вдесятеро перевищує колишній рекорд). У фірми «амазон», що приймає замовлення по Інтернету, результати не такі блискучі: 260 тисяч замовлень з гарантією доставки сьогодні увечері. Нічого собі, а? Здавалося б, «місія нездійснима». Але якраз в цей годинник 9000 вантажівок, спеціально орендованих поштовою службою «Федерал експрес», розвозять книгу по всій території Сполучених Штатів.

З тих пір, як четвертий роман про маленького чарівника потрапив до рук читачів, пройшло рівно сімнадцять годин. Ні у одному книжковому магазині не зважилися порушити заборону і почати продаж раніше, ніж наступить північ. Єдиним виключенням став невеликий супермаркет в графстві Честерфілд: у його господаря годинник поспішали на десять хвилин вперед. І ця людина гордо виклала на прилавок свої двадцять екземплярів, які зникли в лічені секунди... А коли північ наступила насправді, йому довелося відображати натиск розлючених покупців, що залишилися ні з чим!

Перед дверима зібрався натовп дітей в мантіях і батьків в стані, близькому до нервового зриву. Натовп поступово зростав, і ось незадовго до півночі всі хором почали зворотний відлік: три... два... один... І в наступну секунду удар гонгу сповістив про відкриття магазина. Мить опісля, дика дитяча орда, змітаючи все на своєму шляху, кинулася всередину. Ні дати ні узяти стадо бізонів — правда, бізони не топчуть один одного...

Лондон
У Лондоні події також прийняли непередбачений оберт. Найгірше було на вокзалі Кінгс-крос, де видавництво «Блумсбері» влаштувало грандіозне свято з виступом самої Джоан Роулінг: рух на навколишніх вулицях виявився повністю паралізований, вокзал заполонився галасуючою дітворою, сотнями маленьких чарівників і чаклунок, за якими мчали батьки. Натовп людей в костюмах, які звичайно надягають на Хеллоуїн, атмосфера просто супер... А перед книжковими магазинами вже з полудня вишикувалися нескінченні черги. Разом з щасливими дітьми в чергах стояли батьки, що знемагають.

Лос-Анджелес
Поттеровськая лихоманка продовжується. У книжкових крамницях кожній дитині, що придбала «Кубок вогню», дарують наклейку на лоб у вигляді блискавки; якщо ви не забули, у Гаррі на лобі шрам, що нагадує саме блискавку. Але зигзагів було тільки 650 тисяч штук, так що магазинам довелося найняти професійних гримерів, які працювали, як на конвеєрі. Як тільки дитина переступала поріг магазина, йому говорили:«Келих...?», — і якщо він відповідав: «...вогню!» — його підхоплювали і садовили на стілець. Вже через п'ять хвилин він покидав магазин з книгою про Гаррі під пахвою і з гарним зигзагом на лобі.

Проблеми починалися на вулиці: мама в жаху дивиться на ліловий «шрам» і говорить: «Ну нічого, з милом відмиємо!» — а дитя кричить: «Усе! Не митимуся! Ніколи!» З чуток, деякі діти після примусового миття витрушували вміст своєї скарбнички і приходили в магазин за ще однією книжкою, щоб їм знову намалювали блискавку на лобі. Можливо, саме тому в Америці було продано стільки екземплярів «Келиха вогню»...

А зараз трішки цифр. За попередніми підрахунками, в Англії тільки за перший день було продано 370 тисяч екземплярів, а в Німеччині — півмільйона! Вирішено: у наступному втіленні я стану ДЖКР!

 

 
 
   
   
   
Увага! Всі права сайту захищені в суді Візингамот.
Той, хто буде копіювати інформацію на інші сторінки,
без вказівки інформації, буде покараний до 3-х років
заточення у в'язниці Азкабан.
дизайн та кодування сайта: Артем Дейкун.
www.hpclub.com.ua© (2005-2007)