This version of the page http://minbud.gov.ua/kg/ing.shtml (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-04-16. The original page over time could change.
Мінбуд України: Питання житлово-комунального господарства
Мінбуд України
Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства
України
 
        офіційний сайт
www.minbud.gov.ua
  Eng 

Документи до роботи Міжвідомчої робочої групи з питань застосування квартирних систем опалення будинків і споруд



Каталог проектів для житлової забудови



  • Питання житлово-комунального господарства

Інженерний захист

Відділ контролю та прес-служби

06.07.06 р. о 16.00 у залі колегії за адресою вул. Димитрова, 24 відбулося засідання секції промислової забудови та інженерного захисту територій.

На секції були розглянуті роботи:

1. Проект ДСТУ "Система газопостачання. Газопроводи підземні. Загальні вимоги до захисту від корозії". Розробник інститут "УкрНДІінжпроект".

2. Проект ДСТУ "Інженерний захист від підтоплення ґрунтовими водами територій та споруд". Розробник інститут "УкрВОДГЕО".

Під час обговорення зазначалося наступне.

Підставою для розроблення даних ДСТУ є:

  • технічне завдання на розроблення державного стандарту "Система газопостачання. Газопроводи підземні. Загальні вимоги до захисту від корозії", затверджене директором інституту "УкрНДІінжпроект" Власюком А.В. та погоджене заступником Голови Ради директорів ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" Максимчуком М.С., та договір № 11198 між ДК "Газ України" і інститутом "УкрНДІінжпроект";
  • технічне завдання на розроблення державного стандарту ДСТУ Б В.2.5-"Трубопроводи сталеві підземні систем холодного і гарячого водопостачання. Загальні вимоги до захисту від корозії", затверджене директором інституту "УкрНДІінжпроект" Власюком А.В. та погоджене Заступником Голови Держбуду України Семчуком Г.М., та договір № 4-11-01 від 24 травня 2001 року між Держбудом України і інститутом "УкрНДІінжпроект".

Основною метою і завданням є розроблення стандартів, гармонізованих з відповідними діючими нормативними документами, які встановлюють загальні вимоги до захисту від корозії зовнішніх поверхонь газопроводів і резервуарів із сталі вуглецевої конструкційної якісної і звичайної якості, що застосовуються в системах газопостачання природного (тиском до 1,2 МПа) та скрапленого (тиском до 1,6 МПа) газу, та зовнішніх і внутрішніх поверхонь трубопроводів систем холдного та гарячого водопостачання.

Стандарти призначені для наукових, проектних, будівельно-монтажних та експлуатуючих організацій і підприємств, які спрямовують свою діяльність на покращення технічного стану газопроводів та резервуарів та інших споруд, трубопроводів холодного і гарячого водопостачання, що застосовуються в системах газопостачання та водопостачання, на рівні сучасних вимог до захисту від корозії при розробленні, випробуванні і впровадженні нових матеріалів, виробів та методів захисту, в будівництві та експлуатації трубопроводів.

Впровадження стандартів спрямовано на підвищення надійності та безпечної експлуатації систем газопостачання, водопостачання та споруд на них, зменшення корозійних ушкоджень труб і непродуктивних витрат газу, електроенергії, металу, забезпечення споживачів якісним і надійним газопостачанням та водопостачанням, підвищення безпечності для життя, здоров'я та майна населення та охорони навколишнього середовища.

Розроблені стандарти відповідають потребам національної економіки й суспільства, сучасному рівневі розвитку техніки та знань.

Стандарти гармонізовані з ДСТУ 4219-2003 "Трубопроводи сталеві магістральні. Загальні вимоги до захисту від корозії", ГОСТ Р 9.603-2004 "ЕСЗКС. Сооружения подземные. Общие требования к защите от коррозии", ГОСТ Р 51164-98 "Трубопроводы стальные магистральные. Общие требования к защите от коррозии", ДБН В.2.5-20-2001 "Газопостачання".

Положення та значення основних характеристик об'єктів стандартизації відповідають вимогам чинних стандартів, технічних умов та інших нормативних документів (національних, ISO та інших міжнародних організацій зі стандартизації), які стосуються захисту від корозії системи газопостачання.

Отримані погодження на ДСТУ "Система газопостачання. Газопроводи підземні. Загальні вимоги до захисту від корозії" від:

  • НАК "Нафтогаз України" ДК "Газ України" (лист № 31/13-11283 від 01.12.2005 р.);
  • Держнаглядохоронпраці України (лист № 07-01-/4062 від 29.07.2005 р.);
  • Держжитлокомунгосп України (лист № 3/2-353 від 31.10.2005 р.).

Проведена експертиза в ТК "Спецмонтаж" (Експертний висновок).

ДСТУ Б В.2.5-"Трубопроводи сталеві підземні систем холодного і гарячого водопостачання. Загальні вимоги до захисту від корозії"погоджено Держжитлокомунгоспом України (лист № 3/2-381 від 25.11.2005 р.) і проведена експертиза Технічним Комітетом із стандартизації "Будтехнормування" (Акт від 24.12.2001 р.).

Інші документи щодо питань інженерного захисту

При використанні матеріалів сайту
посилання на www.minbud.gov.ua обов'язкове.
© Державний науково-дослідний інститут автоматизованих систем в будівництві (ДНДІАСБ), Київ, 2006
Автори проекту: Костянтин Кліщар, Леонід Федьков
Служба технічної підтримки сайту:
iass@ndiasb.kiev.ua.