RN_070206 - WoodgroveNet 2002
Високу нагороду Республіки Казахстан вручено Б.Є.Патону

Як відомо, днями в Україні з офіційним візитом перебував Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв. Зрозуміло, що програма його візиту в Києві була дуже насиченою: зустріч глав обох держав у вузькому колі, переговори у розширеному складі під їх головуванням, підписання міждержавних документів, зустрічі з Головою Верховної Ради і Прем’єр-міністром України, участь у заключному засіданні бізнес-форуму «Казахстан – Україна: нові можливості для бізнесу», урочиста церемонія відкриття Року Казахстану в Україні. Та незважаючи на таку велику кількість важливих державних завдань, Нурсултан Назарбаєв знайшов час, щоб зустрітися з президентом НАН України академіком Борисом Патоном і особисто  вручити йому орден «Достик» («Дружба»).

         Відповідний Указ Президент Казахстану підписав ще 8 грудня 2006 року. Як зазначено в Указі, президента НАН України Бориса Євгеновича Патона нагороджено за заслуги перед державою, активну громадську діяльність, значний вклад у соціально-економічний і культурний розвиток країни, зміцнення дружби і співробітництва між народами.

         Вручення високої нагороди відбулося під час урочистої церемонії відкриття Року Казахстану в Україні.

         Б.Є.Патон висловив щиру подяку за високу нагороду. Під час теплої дружньої розмови він підкреслив, що НАН України і надалі буде розвивати і поглиблювати співпрацю учених України і Казахстану. Б.Є.Патон від імені Академії наук України вручив Нурсултану Назарбаєву зібрання творів Т.Г.Шевченка.

         До речі, співробітництво українських і казахських учених має міцний фундамент. Досить нагадати, що спільні дослідження науковців-геологів обох країн великою мірою сприяли освоєнню покладів корисних копалин в Казахстані та Україні. Новітні технології українських хіміків можуть бути корисними у розв’язанні проблеми забезпечення високоякісною питною водою населення посушливих територій Казахстану. В свою чергу, казахські вчені-гуманітарії мають можливість узяти активну участь у підготовці матеріалів до чотиритомної Шевченківської енциклопедії, котра створюється в Україні.

         І таких прикладів можна навести чимало і з кожним роком їхня кількість істотно зростатиме.

На головну сторінку

Національна Академія Наук України:
01601 Київ, вул. Володимирська, 54
факс: (044) 234-3243
e-mail:
prez@nas.gov.ua
© Макетний зразок розробив
і технічно підтримує
Центр практичної інформатики НАН України