This version of the page http://www.ukrpatent.org/ua/viden.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-19. The original page over time could change.
Державне підприємство 'Український інститут промислової власності'
http://www.ukrpatent.org/ua/viden.html © 2007 Всі права захищено.
ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО
УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ ПРОМИСЛОВОЇ ВЛАСНОСТІ
(УКРПАТЕНТ)

Навчальний семінар у Відні

З 17 по 21 жовтня 2005 року в м. Відень (Австрійська Республіка) пройшов навчальний курс “Навчи тренера”, організований Європейським патентним відомством, в якому взяли участь представники Укрпатенту та Держдепартаменту.

Курс призначався для працівників галузі інтелектуальної власності, яким доводиться виступати перед аудиторією або організовувати навчання, але які не є професійними викладачами. Мета курсу - підготовка спеціалістів для подальшого проведення навчальних сесій для фахівців, до сфери діяльності яких входить реклама та розповсюдження патентно-інформаційних продуктів національних відомств. Згідно з програмою курсу спеціалісти ЄПВ провели такі тренінги та практичні заняття:

- “Патентна інформація: її призначення та управління нею. Навчання у віртуальному класі ЄПВ” (загальні відомості про інформацію, що міститься в патентних документах (бібліографічну, технічну, правову, історичну); сучасне значення терміну “патент” та критерії патентоспроможності; складові частини патентного документа (бібліографічні дані, реферат, формула винаходу, креслення тощо), а також процес проведення віртуальних семінарів).

- “Розповсюдження патентної інформації. Огляд продуктів і послуг EPIDOS – джерел патентної інформації” (історія розвитку патентно-інформаційних продуктів і послуг ЄПВ, переваги та недоліки тих або інших носіїв інформації, перспективи, передбачені ЄПВ у галузі розвитку інфраструктури своїх послуг).

- “Робота з програмним забезпеченням MIMOSA. Колекція ESPACE®” (різні види пошуку, забезпечені продуктами з колекції ESPACE® (ESPACE® ACCESS, ESPACE® Bulletin).

- “База даних ідей – esp@cenet®” (умови користування та можливості бази даних esp@cenet®).

- “Документи-аналоги та INPADOC” (поняття “пріоритет”, “документи-аналоги”; діяльність центру INPADOC, який надає інформацію стосовно бібліографічних даних та правового статусу документів-аналогів ряду країн світу).

- “Доступ до правового статусу патентів: послуга Register Plus” (засоби, передбачені ЄПВ для забезпечення пошуку стосовно рівня техніки).

- “Сім смертних гріхів PowerPoint” (Як створити презентацію PowerPoint, уникаючи найпоширеніших помилок)

Ознайомитися з розкладом семінарів та навчальних курсів, які організовуються ЄПВ, а також дізнатися про умови участі в них можна за адресою: http://www.european-patent-office.org/epidos/training/index.php.