This version of the page http://www.chl.kiev.ua/UKR/petryk.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-12. The original page over time could change.
Гурток Петриківського розпису

Гурток Петриківського розпису

Друзі! Чи подобається вам милуватися квітами, листочками, метеликами, пташками? Чи зачаровує вас їх краса і досконалість? Можливо, з приходом зими ви починаєте сумувати за ними? І тоді берете папір і починаєте малювати...

Саме так у селі Петриківці на Дніпропетровщині біля 100 років тому і виник дивовижний декоративно-прикладний розпис. Почалося все з роспису хатніх стін і печей. Серед інших видів українського народного розпису Петриківський відрізняється особливою витонченістю ліній. Тим, хто хоче дізнатися про цей розпис докладніше, радимо прочитати такі книжки і статті:

Гурток Петриківського розпису існував у відділі мистецтв Національної бібліотеки України для дітей починаючи з осені 1993 року. Нажаль, зараз гурток не працює.
Пропонуємо вам переглянути декілька робіт гуртківців, а також познайомитися з абеткою Петриківського розпису.
 


Якщо захочете роздивитися роботи детальніше, "клацніть" мишкою на малюнку


Гурток "Всезнайко"

Ви ще не знаєте про гурток "Всезнайко", що працює в Національній бібліотеці України для дітей? Тоді ця інформація - для вас:

Теми занять гуртка ерудитів "Всезнайко":

Цілком таємно для дівчат! Тобі вже виповнилося 12 і ти майже доросла і самостійна людина, але є щось таке, чого ти ще не знаєш і не вмієш.
Як справити на оточуючих добре враження? Чи є універсальний засіб для цього? Зовнішність? Одяг? Здоров'я? Гроші? Хто хоча б один раз не замислювався над цим питанням!
У тебе, напевно, також виникає безліч запитань, на які ти бажаєш знайти відповіді, а вони відомі з давніх-давен. Знання етикету та гарних манер, здоровий спосіб життя, широкий світогляд - це пропонує тобі гурток "Наталі" для дівчат, який діє у читальному залі для учнів 5-9 класів.
Запрошуємо тебе на заняття гуртка, які проходять щосереди.
Чекаємо на тебе!

Якщо ти допитливий, хочеш подорожувати по Країні Знань і бажаєш дізнатися про навколишній світ за допомогою комп'ютера - запрошуємо тебе завітати до гуртка "У світ книги - через комп'ютер". Він працює у читальному залі для учнів 5-9 класів.
Ти побуваєш у кожному куточку планети!
Ти познайомишся з тваринним світом!
Ти дізнаєшся про таємниці Космосу!

Теми занять гуртка
"У світ книги - через комп'ютер":

Географічно Україна є центром Європи. Проте на сьогодні вона ще не входить до нового утворення - Європейської Спільноти. Але ми віримо, що у недалекому майбутньому вона займе належне місце серед держав Євросоюзу.

Метою Євроклубу "Мідес", який працює у Національній бібліотеці України для дітей, є розширення та поглиблення знань про історію, політичну структуру, культуру окремих країн Європейської спільноти та Євросоюзу взагалі.

Можливо, знання, які ви набудете у клубі, у подальшому допоможуть Україні інтегруватися до єдиної Європи.

План роботи клубу передбачає зустрічі з представниками посольств країн - членів Євросоюзу, дискусії, круглі столи, літературно-пізнавальні вікторини тощо.

Євроклубівці випускають власну стінгазету "Євробачення", спілкуються з учасниками інших Євроклубів засобами електронної пошти.

У рамках Євроклубу "Мідес" працює "Англійський клуб", у якому ви можете удосконалити свої знання з англійської мови, переглянути кінофільми англійською мовою, прийняти участь у дискусіях з різноманітних питань.

Стати членом клубу можуть читачі віком від 12 до 18 років.
Клуб працює при відділі обслуговування учнів 5-9 класів.


Літопис "Країни Малюків"

.

Якщо ти

вмієш читати і писати (хоча б трішечки)
вмієш малювати (хоча б сонечко)
маєш на плечах голову (а не гарбуз)
маєш праву і ліву руки (а не дві лівих)
надсилай нам
власні вірші, оповідання, малюнки
кросворди, ребуси, загадки, шаради, ломиголовки
смішинки і страшилки
враження і зауваження, а також
розповіді про свої турботи, сумніви, проблеми,
досягнення і перемоги

Найкращі з робіт увійдуть до "Літопису Країни Малюків" і будуть надруковані у збірці "Ваші думки і мрії - пером та пензлем"
Свої роботи надсилай за адресою 03190, Київ-190, вул. Баумана, 60. Національна бібліотека України для дітей. Відділ обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів. До "Літопису Країни малюків",
або електронною поштою за адресою:
maliuk@chl.kiev.ua

Гурток  “Творча майстерня”

Гурток  “Творча майстерня” відділу мистецтв Національної бібліотеки України для дітей.     
З глибокої давнини люди прагнули прикрасити  свої домівки та одяг.
У руках умільця з душею художника корінці, шишки, соломка, сухі листочки та бісер перетворюються в прекрасні  композиції.

Шановні майстри та майстрині!

У гуртку “Творча майстерня”, що діє у відділі мистецтв , ви засвоїте техніку плетіння бісером та навчитесь працювати з природними матеріалами .
Погляньте, які чудові поробки виготовили гуртківці!
Ці витвори можуть довго милувати око своєю красою та неповторністю.

Звертайтесь за тел. 443-25-27

© Текст. Національна бібліотека України для дітей

Карта серверу
  До домашньої сторінки