This version of the page http://www.pisni.org.ua/articles/12.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-11. The original page over time could change.
Про сайт "Українські пісні" - Українські пісні
  форуми  |  клуб сайту  |  статистика   |   правила   |   про сайт   |   книга відгуків   |   співпраця   |   e-mail 

Про сайт "Українські пісні"


Метою сайту "Українські пісні" є зібрання колекції найкращих українських пісень від найдавніших часів до сьогодення, а також інформації про їх авторів та виконавців. До більшості пісень подані акорди для акомпанементу на гітарі, також заплановано розмістити ноти і музичні фраґменти у форматах midi та mp3.

Сайт складається з таких розділів:

  • "Каталогу пісень", згрупованих за категоріями, історичним періодом, тематикою, регіоном виникнення тощо, де можна ознайомитися з загальним переліком пісень за певною ознакою.
  • Каталогу акордів для акомпанементу на гітарі.
  • Алфавітного каталогу "Автори/виконавці", де зібрано перелік тих, кому завдячуємо народженню пісень та тих, завдяки кому пісні стали відомими. Клацнувши на імені автора/виконавця, можна переглянути список його пісень.
  • "Матеріали та статті", де вже зібрано чимало додаткових матеріалів, що мають стосунок до української культури.
  • "Форумів", де можна і потрібно спілкуватися на різні теми, насамперед, пов'язані з музикою.
  • Рейтигів відвідуваності пісень за весь період та протягом поточного місяця (перші сотні) у розділі "Нове / Верхівка". Перші десятки найвідвідуваніших пісень і авторів/виконавців винесені на головну сторінку.
  • На головній сторінці публікуються п'ятнадцятки останніх пісень, внесених на сайт, у двох категоріях: народні та авторські. У розділі "Нове / Верхівка" Ви знайдете переліки ста останніх пісень, опублікованих на сайті, та ста пісень, у яких зроблені зміни та доповнення.
  • "Словничка", який тлумачить діалектизми і незрозумілі слова, що трапляються в піснях, допомагає зрозуміти говірки української мови, зміст пісень, що живуть у цих говірках.
  • Для тіснішого згуртування користувачів та для їх знайомства при сайті створено клуб шанувальників української пісні Про правила вступу до клубу та членства читайте тут.
  • "Корисних посилань" на сайти подібної тематики.

Конкретну пісню можна шукати за допомогою поля для пошуку у лівій колонці. Намагайтеся вводити слова, характерні для шуканої пісні, або цілі фрази (у межах одного рядка). Клацнувши на посиланні "розширений пошук", можна робити пошук за більшим числом критеріїв.

Більшість пісень та статей, розміщених на сайті, мають зазначене джерело, звідки вони були запозичені. Якщо джерела не зазначено, то це означає, що відтворити його на момент внесення матеріалів було неможливо, наприклад, пісня була записана з пам'яті.

Якщо якоїсь пісні немає на сайті, у чому ви переконалися з допомогою повнотекстового пошуку, не сумнівайтесь - додавайте її! Так Ви долучитеся до числа авторів цього сайту. Подібним чином можна також додати автора/виконавця, якщо його ще немає у каталозі авторів та виконавців.

Перед внесенням будь-якої нової інформації на сайт, користувач зобов'язаний ознайомитися з правилами і надалі їх дотримуватися!

Для того, щоб інформація про дописувача залишалася у базі даних, перед її внесення необхідно зареєструватися у базі даних користувачів та увійти в систему. Відмітивши перед входом прапорець "запам'ятати мене", можна зберегти вхідну інформацію про себе у веб-бровзері на 10 днів, і під час наступних відвідин сайту система автоматично розпізнаватиме Вас. Поля для вводу логічного імені та пароля знаходяться у правій колонці.

Якщо Ви зацікавлені в обміні посиланнями з нашим сайтом, читайте розділ співпраця.

Якщо Ви маєте доповнення або уточнення до вже існуючих даних - залишайте їх у коментарях на відповідних сторінках, або надсилайте електронною поштою на адресу webmaster@pisni.org.ua. Сюди ж прохання писати про всі помилки у функціонуванні сайту, обірвані посилання тощо. Також можна домовитися про обмін посиланнями.

На цей час у розробці сайту беруть участь:

  • Гaлина Бoйчук (galynka2000@mail.ru) - дизайн, малюнки.
  • Рoман Парaнчук (webmaster@pisni.org.ua) - розробка концепції, програмування, наповнення.
  • Богдaн Лялькa - розробка концепції, наповнення.
  • Андрiй Юрчишин - розробка концепції, наповнення.
  • Солoмiя Бyк - коректура текстів.

Крім того, до наповнення сайту інформацією долучилися:
Юля Кaшубa, Оксaна Фeдо, Катeрина Щeрбина, Олександр Рибaкoв, Юркo Гyдима, Вoлодимир Федoрчук, Oльга Пуcтовойт, Влад Бровко, Оксана Вархола, Микола Грицеляк, Володимир Процайло, Марина Черниш, Андрій Дяченко, Анна Коломієць, Уляна Дідич, Марія Дорош, Євген Шульга, Юрій Довбах, Ігор Косик, Тарас Гривул, Мацєк Кроль, Дмитро Рябий, Адрій Серняк, Андрій Бондар, Олександр Килюшик, Анна Ковальчук, Олексій Кордонець, Юрій Обезюк, Олег Панфілович, Олег Никифоров, Андрій Притульський, Світлана Кириленко, Haтaля Фeдлep, Сергій Сороколіт, Роман Козак, Костянтин Рахуба, Василь Урбанович, ...(тут може бути Ваше ім'я)

Висловлюємо також подяку Назару Барабашу (www.karpaty.com.ua) за безліч цінних порад і допомогу у розробці сайту.


webmaster
  



Відредаґовано: 16.01.2007
Переглядів: 7474

Коментарі  (14)
Правила написання коментарів знаходяться ТУТ.
Всі коментарі, котрі суперечать правилам, будуть видалені на розсуд адміністрації.
Відповідь на глобальне питання "Де взяти mp3" знаходяться ТУТ.
 Додати нове повідомлення
14. Сергійко з Харкова (гість) 05.02.2007 23:14
ЧУДОВИЙ САЙТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13. suslik (гість) 26.10.2006 14:27
Сайт те що треба, але не могли б ви прирбрати того напівголого козака зверху, він якийсь непевний.
12. Lada (гість) 20.09.2006 18:25
Bohdane,
Sait ne "natsionalistychnyi" a patriotychnyi! Riznytsia. Dumayu, shcho vykhovannia shche v radians'komu dusi?
11. Kopes (гість) 20.03.2006 18:55
Робите добру справу!
Тримайтеся!
10. Богдан (гість) 25.02.2006 22:19
Я украинец, живу в Латвии. Песни хорошие, но сайт ваш больно националистичный.
9. еутерпа(користувач) 27.12.2005 23:18
а що мені сказати? все класно тільки ввечері дуже мало відвідувачів...
8. Гетьман(член клубу) 01.10.2005 14:47
Мене трохи непокоїть визначення — зібрання пісень... "від княжих часів до XXI століття".
Можливо було б краще "...зібрання якнайповнішої колекції українських пісень від найдавніших часів до сьогодення".
Адже дохристиянським обрядовим пісням важко встановити приблизні роки (віки) написання... Можливо, скажімо купальські пісні, існували ще при племінних союзах і поступово, з покоління в покоління передаючись, дійшли до нас постійно пристосовуючись до народної мови русів-українців?..
А щодо зібрання пісень "до XXI ст." то ми ж вже живемо в 21-му столітті!
Чи, можливо, ви маєте на це свої думки?

webmaster: не маємо так і зробимо.
7. Руслан (гість) 03.06.2005 19:36
Мені сподоболось!!!!!!!!!!!
6. Dj Teem(член клубу) 20.05.2005 20:33
Сайт класний! Коли сюди потрапив, відразу відчув себе, як вдома. Непогано-непогано...
5. Микола Дармохвал (гість) 09.04.2005 06:10
Дуже цікавий сайт. Я живу в Америці, але остатного року подорожував по Канаді. Там закупив компакт-диск де з українськими піснями канадійських "еміґрантів". Думаю, що були ці пісні добрі додатки до Вашої колекції. Якщо Ви зацікавлені, прошу напишіть де переслати компакт-диск.

З повагою,

Микола Дармохвал
4. Ewelina (гість) 03.03.2005 20:02
Супер! ja iz polshy git ja eta polskaja dziewaćka! Szto u was?
3. Dango (член клубу) 04.02.2005 23:26
Супер!
2. opryshok (гість) 20.01.2005 13:45
Клас!
1. Гетьман(член клубу) 04.12.2004 10:54
Сайт чудовий!!! Коли я вперше на нього зайшов відразу відчув його таким своїм, рідним...
Просто блискучий дизайн, а також легкість в пошуку пісні. Молодці!!! Хочеться і самому чимось допомогти, внести свій вклад.
Щодо пропозицій, то можна було б зробити розділ "аматорського фото" де члени і гості клубу розміщали б свої фото з різноманітних народних гулянь, святкувань
того ж Івана Купала, все що так чи і інакше повязане із українською піснею. А під фото зробити зсилку де автор розповів би про ту чи іншу подію.

Додати нове повідомлення
Ім'я:*
Email:
Коментар:*


Введіть цей цифровий код у поле:  --> 
  

  Адреса цієї сторінки: http://www.pisni.org.ua/articles/12.html