Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

ЄС запроваджує нові вимоги до інформації, що супроводжує харчові продукти

20 грудня Європейський Парламент та Рада ЄС ухвалили Реґламент, що підвищуватиме вимоги до тверджень на етикетках та упаковках продовольчих продуктів.

Нові правила забезпечуватимуть ясність, точність та обґрунтованість інформації, що супроводжує харчові продукти. Жорсткі норми застосовуватимуться до характеристик на кшталт „низький вміст жиру”, „продукт, багатий на протеїни” чи „зменшений вміст цукру”. Тільки ті харчові товари, що відповідають визначеним загальноєвропейським стандартам якості, зможуть супроводжуватися подібною інформацією.

Відповідні вимоги висунуто перед твердженнями про позитивний вплив певних продуктів на попередження захворювань чи підтримку здорового способу життя. Товари, що претендують на „зниження ризику серцево-судинних захворювань” чи „зменшення вірогідності остеопорозу”, матимуть проходити спеціальну експертизу, яка оцінюватиме легітимність таких тверджень.

За словами Європейського Комісара у справах охорони здоров’я Маркоса Кіпріану, Реґламент „дозволить громадянам ЄС ліпше усвідомлювати те, що вони споживають” та „не впадати в оману через незрозумілі чи неправдиві твердження на етикетках”.

Крім цього, 20 грудня Європейський Парламент та Рада ЄС ухвалили Реґламент щодо вітамінізованих харчових продуктів. Документ містить список вітамінів та мінералів, що їх дозволено використовувати в харчовій промисловості, а також мінімальні та максимальні рівні наявності таких речовин у харчових продуктах.

За кілька днів Реґламенти буде опубліковано в Офіційному віснику Європейських спільнот. Вони вступлять у силу за 20 днів після публікації. >>> докладніше

нагору