Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Федеральний кабінет ухвалив Програму головування в ЄС у 2007 р. Веб-сторінка щодо головування Німеччини в ЄС Девіз: „Європа відбудеться завдяки спільним зусиллям“

Київ, 6 грудня, 2006 р.

Попередня версія веб-сторінки щодо головування Німеччини в ЄС (січень – червень 2007 р.) online-акредитація ЗМІ може розпочинатися

Федеральний кабінет ухвалив у середу, 29.11., ввечері Програму головування Німеччини в ЄС у першому півріччі 2007 р. Її девіз: " Європа відбудеться завдяки спільним зусиллям". Тим самим Німеччина прагне до нового змістовного спрямування Європейського Союзу (ЄС). Метою є "підвищення ступеню визнання інтеграційного процесу" – говориться в тексті. Кульмінаціями головування Німеччини в Раді ЄС стануть три саміти країн ЄС у березні та червні в Брюсселі та Берліні.

Політичними кульмінаціями будуть весняний саміт з ухваленням Плану дій щодо забезпечення енергопостачання та обговоренняґм таких тем як "Клімат" і "Зниження рівня забюрократизованості" та червневий саміт, присвячений німецьким пропозиціям щодо відновлення конституційного процесу ЄС.

Серед конкретних заходів у Програмі декларується, насамперед, завершення створення внутрішнього ринку, наприклад, електроенергії та газу. Зниження рівня забюрократизованості має сприяти посиленню конкурентоспроможності підприємств. У сфері захисту клімату під час німецького головування в ЄС планується проведення переговорів з партнерами для визначення конкретних цілей і тим самим для виведення ЄС на передові позиції в світі.

У сфері зовнішньої політики під час головування Німеччини в ЄС зусилля будуть зосереджені на новій політиці сусідства ЄС. 24 і 25 березня у Берліні відбудеться спеціальний саміт з нагоди 50-річчя Римських договорів. Вони вважаються актом заснування ЄС. Тут має бути закладений наріжний камінь для продовження інтеграційного процесу в ЄС.

Попередня версія веб-сторінки щодо головування Німеччини в Раді ЄС з інформацією про ЄС, документами та заявами, датами і деталями заходів періоду головування з’явиться в online-режимі з 1 грудня 2006 р.

Повна версія веб-сторінки буде підключена 1 січня 2007 р.

Попередня версія уже міститиме календар засідань з інформацією про найважливіші заходи січня і лютого 2007 р., а також дні приїзду і корисну контактну інформацію. Крім того, буде можливою реєстрація для Newsletter і News-Alert. Журналісти матимуть можливість акредитуватися через веб-сторінку на заходи, які проводитимуться в 2007 р. у Німеччині в рамках німецького головування в ЄС.

Запити можна надсилати за електронною адресою info@eu2007.de

Подробиці див. на сайті www.eu2007.de

нагору