Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Відкритість ринків та соціальна солідарність не суперечать одна одній, вважає Баррозу

 Така думка прозвучала у доповіді президента Європейської Комісії Жузе-Мануеля Баррозу, виголошеній на симпозіумі „Глобальна Європа – соціальна Європа”, що відбувся 5 грудня у Брюсселі.

„Економічний та соціальний поступ є двома елементами одного цілого, європейського цілого”, - наголосив чільник Європейської Комісії. „Відкриті ринки та соціальна солідарність не суперечать, і не мають суперечити одне одному”, - переконаний він. Соціальна справедливість та економічна ефективність можуть працювати на спільний результат, вважає Баррозу.

Найліпшим способом досягнення соціальної згуртованості є забезпечення повної зайнятості, переконаний президент Європейської Комісії. „Держави добробуту мають спертися на міцний фінансовий фундамент, аби мати здатність забезпечувати сталу соціальну допомогу майбутнім поколінням”, - переконаний Баррозу.

За ситуації нових суспільно-економічних викликів державам-членам та інституціям ЄС слід працювати над розробкою нових соціальних моделей, вважає голова Комісії. Баррозу запропонував ініціювати загальноєвропейське обговорення проблем європейської соціальної моделі, аби „оприлюднити факти та ідеї”, а також „накреслити шляхи у майбутнє”.

У травні 2006 року Європейська Комісія виступила з пропозицією провести масштабний аналіз соціальної ситуації в Європейському Союзі. На початку наступного року Комісія проведе детальні консультації з соціальними партнерами, представниками неурядових організацій та іншими зацікавленими сторонами. Ґрунтуючись на їхніх висновках, навесні 2007 року Комісія презентує огляд соціальної ситуації в ЄС, що стане основою європейської програми дій із забезпечення рівності можливостей та соціальної солідарності.

Шляхи поєднання соціальних моделей держав-членів ЄС із нинішньою лібералізацією світових та європейських ринків є одним із центральних питань дискусій щодо майбутньої соціальної моделі ЄС. >>> докладніше

нагору