Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Європейці готові до змін на ринку праці

Про це свідчать результати досліджень Євробарометра, оприлюднені 6 листопада.

„Громадяни ЄС подають чіткий сигнал про свою готовність до необхідних змін на європейському ринку праці”, - прокоментував результати Європейський Комісар у справах зайнятості Владімір Шпідла. „Вони дедалі більше усвідомлюють роль ціложиттєвого навчання в розв’язанні проблем працевлаштування”, - зазначив Комісар.

Відповідно до результатів дослідження, 72% європейців твердять, що Союз позитивно діє на створення нових робочих місць та розв’язання проблем безробіття. Майже 80% вважають, що ЄС чинить позитивний вплив на поліпшення доступу громадян до освіти і професійного навчання.

Близько 70% респондентів дотримуються думки, що „трудові угоди мають бути гнучкішими, аби уможливлювати створення нових робочих місць”. Понад 80% громадян ЄС свідомі того, що ринок праці в ЄС стає мобільнішим, і перспективи отримати „роботу на все життя” менш імовірні. Дедалі більше європейців підтримують принцип „гнучкої захищеності” (flexicurity) робочих місць.

84% європейців упевнені в тім, що протягом найближчих шести місяців збережуть роботу. Близько половини певні того, що, втративши своє місце, вони швидко знайдуть нове.

Переважна більшість респондентів (88%) вважають, що регулярне навчання та тренінги для підвищення кваліфікації чи здобуття нових навичок поліпшують їхні перспективи працевлаштування. 87% підтримують ініціативи ЄС щодо поширення практики навчання на робочих місцях. Протягом останнього року 24% опитаних навчалися на курсах і тренінгах.

Дані останніх років свідчать про поліпшення ситуації на ринку праці ЄС. Протягом минулого року рівень безробіття в Союзі істотно знизився (з 9,1% у 2005 році до 8% у вересні 2006), а темпи зростання рівня зайнятості збільшилися майже вдвічі.

Очікують, що протягом найближчих двох років у ЄС буде створено близько 7 мільйонів нових робочих місць, що знизить рівень безробіття до 7,3%. ››› докладніше

Див. також:

Повний текст дослідження Євробарометра

Узагальнені результати дослідження

нагору