Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Стартувала Європейська конференція з питань дорожньої безпеки

Конференція, що розпочалася 3 листопада у Вероні, стала четвертим подібним заходом, проведеним у рамках європейської транспортної політики. Участь у ній взяли понад 30 міністерських делегацій.

„Я радий заявити, що протягом останнього року кількість нещасних випадків на європейських дорогах зменшилася на 8%”, - заявив на відкритті Європейський Комісар у справах транспорту Жак Барро. „Якщо ми збережемо цю тенденцію, то зможемо досягти нашої амбітної мети: за період від 2001 до 2010 року зменшити вдвічі кількість нещасних випадків”, - наголосив Європейський Комісар.

Особливу увагу нинішньої конференції було приділено безпеці дітей. Для цієї мети було оголошено конкурс на підвищення транспортної безпеки дітей та рівня дитячої освіти з цих питань. Переможцями конкурсу було оголошено одну нідерландську та дві італійські ініціативи.

2005 року на дорогах ЄС загинуло понад 41 000 осіб. Водночас дані статистики свідчили, що протягом останніх п’яти років цей показник постійно зменшується.

2001 року Європейська Комісія розробила план дій, спрямованих на зменшення нещасних випадків у дорожньо-транспортних пригодах. За її орієнтирами, 2010 року кількість жертв дорожньо-транспортних аварій має зменшитися на 50%.

Протягом п’яти років, що минули від початку реалізації програми, кількість жертв на європейських дорогах зменшилася на 25%. Лідерами в цьому процесі є Франція (-42%), Португалія (-41%), Люксембург (-38%), Фінляндія (-33%), Данія (-35%) та Бельгія (-33%). ››› докладніше

 
нагору