This version of the page http://ua.korrespondent.net/main/61598 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-03. The original page over time could change.
Україна задумалася про своє членство в СНД
Субота 03 Березня 2007 07:44
· Новини E-mail    · Новини SMS   
· Текст    Рус    Eng 
Новини e-mail:
SMS, Відписатися
 РОЗДІЛИ:  УКРАЇНА: політика, події БІЗНЕС СВІТ СВІТ ПРО НАС ДУМКА ТЕХНОЛОГІЇ ТА НАУКА ШОУ-BIZ СПОРТ ЧУДАСІЇ ЗДОРОВ’Я ТОП ТИЖНЯ Журнал Кореспондент Щоденники журналістів Досье Форуми Фотогалерея Чат з гостями сайту Новини E-mail Новини SMS Експорт новин Контакти
УКРАЇНА: політика, Загальна
 

Reuters

Україна задумалася про своє членство в СНД

Кореспондент.net

29 Листопада 2006, 11:00

Україна не згодна з багатьма положеннями доповіді групи високого рівня про підвищення ефективності і перспективи розвитку Співдружності Незалежних Держав і має намір переглянути своє членство в СНД перед тим як стане членом НАТО і Європейського союзу.


"Я переконаний у тому, що коли ми прийдемо, зрештою, до членства в Європейському союзі, то, мабуть, напередодні постане питання про нашу участь у СНД, те же саме стосується і НАТО", - сказав міністр закордонних справ Борис Тарасюк. Разом з тим за його словами, на шляху до Європейського Союзу Україна може залишатися і членом СНД, і членом Єдиного економічного простору.

"Шлях до Європейського союзу тривалий, і на цьому шляху Україна може бути і членом СНД, і навіть учасницею "ЄЕП, ця участь, яка не суперечить нашій участі в ЄС", - зазначив міністр, сказавши, що зараз СНД використовується для проведення двосторонніх і тристоронніх зустрічей президентів і міністрів закордонних справ, і в цьому є своя вигода від Співдружності.

"Я вчора зустрічався з міністром закордонних справ Казахстану і міністром закордонних справ Білорусі, що в цьому поганого?", - запитав Тарасюк.

Посилаючись на соціологічні опитування, він сказав, що серед українців СНД користується підтримкою, заснованою на асоціаціях Співдружності з колишнім Радянським Союзом: "Подивіться соціологічні опитування - якась ностальгія по колишньому СРСР. І ця ностальгія переходить до СНД".

Підписаний "компроміс"

"Я підписав документ про доповідь групи високого рівня з реформування СНД, цей документ був компромісом, який включає і позицію України, і позицію головуючого Казахстану, хоча сама доповідь містить багато положень, які  ми не розділяємо, і у своєму виступі я звернув на це увагу ", - сказав Тарасюк.

За його словами, Україна не може погодитися з запропонованою в доповіді концепцією єдиного зовнішнього кордону країн СНД. Міністр пояснив це тим, що конституції країн не передбачають такого терміна і у них міститься тільки поняття державний кордон.

Тарасюк вважає, що ця концепція не має ніякого правового змісту і є пропагандистською: "Ми не можемо погодитися з концепцією так званих зовнішніх кордонів СНД. З початку існування СНД Україна ніколи не погоджувалася з цим", - сказав Тарасюк, зазначивши, що не можна погодитися з запропонованими в доповіді концепціями ближнього і далекого зарубіжжя, оскільки ті самі країни географічно для України і Росії будуть різними.

У ході роботи над доповіддю в українського учасника була особлива думка, сказав глава українського МЗС, але коли цю доповідь поширювали для глав держав СНД, українську особливу позицію не було прикладено до документа: "Коли поширювали доповідь серед глав держав, чомусь забули поширити особливу думку нашого учасника".

Серед положень, до яких в України є претензії в доповіді, Тарасюк також назвав координування зовнішньої політики між країнами СНД:

"Як можна координувати зовнішньополітичну діяльність, якщо не координуються питання зовнішньоекономічної діяльності, соціальної політики. Це навмисне заплутування і використання термінів і понять, які не відповідають нашому баченню, які  відповідають російському баченню, але українські чиновники повинні думати і розуміти різницю".

У своїх претензіях до доповіді міністр також зазначив про відсутність економічного аспекту роботи СНД: "Якщо СНД буде позбавлено таких важливих факторів як економічне співробітництво, у цьому будуть зацікавлені усі без винятку, а виглядає все так, ніби воно до того йде, буде позбавлено сенсу сама Співдружність".

Крім іншого, Тарасюк акцентував увагу на відсутності економічного обґрунтування в доповіді.

Тарасюк також сказав, що за підсумками засідання ради міністрів іноземних справ Україна підписала проект рішення про керівника антитерористичного центру країн СНД і проект рішення про проект угоди про основні принципи співробітництва в області міграції громадян країн СНД, а також проект протокольного рішення про нагородження грамотою Співдружності Незалежних Держав.

Нагадаємо, у вівторок, 28 листопада, у Білорусі відбувся саміт СНД. Ключова тема мінських зустрічей - реформування СНД. У підсумку прийнято рішення, що концепцію реформування СНД буде розроблено  в році.

Президенти - учасники засідання ради глав держав-учасників СНД - на саміті в Мінську підписали ряд документів, точний перелік яких поки невідомий.

За матеріалами Українські новини



друкована версія  надіслати другу  лист редакторові  


 
Коментарі до статті    (0)

До даної статті немає коментарів

Ваш коментар


Якщо ви не бачити картинки з контрольними символами, це означає, що в вашому браузері вимкнена підтримка графіки. Увімкніть її і перезавантажте сторінку.
Залишаючи коментарі, дотримуйтесь Правил поведінки на ресурсі. Коментарі, які не відповідають вимогам Правил - будуть видалені. Користувачі ресурсу, які порушують Правила, будуть позбавлені можливості залишати коментарі.

Словом Анонім відмічені не зареєстровані користувачі.






Публікації на тему "СНД":

02 Березня 2007, 10:15

Ъ: Тбілісі зустрів Ющенка фонтанним боєм

01 Березня 2007, 13:34

Європейський Союз має намір зберегти діючі санкції по відношенню до Білорусії та Узбекистану.

01 Березня 2007, 11:19

Президент Румунії вимагає терміново надати молдованам румунське громадянство

01 Березня 2007, 10:35

Екс-спікера парламенту Туркменістану засуджено до п’яти років в’язниці

28 Лютого 2007, 15:14

Фото Туркменбаши зникло з перших сторінок ЗМІ

28 Лютого 2007, 10:08

Розвідка США : У Росії готується недемократична передача влади

27 Лютого 2007, 21:22

Мешканець Вірменії здійснив акт самоспалення на центральній площі Єревану

27 Лютого 2007, 20:53

Грузія хоче замінити російських миротворців в Абхазії

26 Лютого 2007, 13:44

Білорусь звинувачує російські ЗМІ в розпаленні інформаційної війни

23 Лютого 2007, 10:40

Бердимухаммедов видалив ім’я Ніязова з Клятви вірності

22 Лютого 2007, 11:15

Ястржембський: Холодну війну повторити неможливо

22 Лютого 2007, 11:15

Ястржембський: Холодну війну повторити неможливо

21 Лютого 2007, 14:17

Хакамада пояснює нудьгою антиамериканську істерію в Росії

20 Лютого 2007, 15:16

Киргизстан відмовився визнати себе найбіднішою країною

19 Лютого 2007, 15:03

Білоруська опозиція має намір відсторонити Мілінкевича


Сайти за темою:

Міністерство закордонних справ України

Уряд Російської Федерації

Виконавчий комітет СНД

 
РЕКЛАМА
 
  off-line # 25503 Березня 2007  
Антигорожане
Тот самый Режиссер
Джокер Януковича
ПОДПИШИСЬ НА ЖУРНАЛ
ОСТАННІ НОВИНИ
 

21:30 8 березня Ющенко святкуватиме у Брюсселі

21:15 Тимошенко зрозуміла, що США підтримають українську демократію

20:57 Янукович вважає недоцільним проведення найближчим часом референдуму про членство України в НАТО

20:39 Луценко та Стецьків відбули до Канади

20:22 Близнюк пообіцяв збудувати Європу насамперед у Донбасі

20:04 Мороз звинувачує Луценка у використанні адмінресурсу

19:10 Росія занепокоєна можливою участю України у створенні ПРО

18:45 Експерт вважає, що Ющенко даремно відмовляється від законопроекту про Президента

18:32 Янукович оголосив конкурс на посади міністрів

18:10 Богатирьова сумнівається в здібностях Огризка. Але вона готова "хоча б зустрітися"



СТАТИСТИКА
 
ПАРТНЕРИ
 
 
РУБРИКИ
 

УКРАЇНА: політика, події | БІЗНЕС | СВІТ | СВІТ ПРО НАС | ДУМКА | ТЕХНОЛОГІЇ ТА НАУКА | ШОУ-BIZ | СПОРТ | ЧУДАСІЇ | ЗДОРОВ’Я | ТОП ТИЖНЯ

КореспонденТ.net
 

Щоденники журналістів | Досье | Фотогалерея | Форуми | Чат з гостями сайту | Новини E-mail | Новини SMS | Експорт новин |  Новини RSS | Реклама на сайті | Про нас | Контакти

КореспонденТ
 

Про журнал | Проекти | On-line версія | Реклама в журналі | Передплата на журнал | Контакти

© 2000-2007 ТОВ "Бігмір-Інтернет". Всi права застережено.

ІНФО
 

Використовувати матеріали Кореспондент.net можна, лише пославшись на (для інтернет-видань - зробивши гіперпосилання) на Кореспондент.net. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на "Iнтерфакс-Україна", "Українські Новини", УНІАН, або Reuters суворо забороняється.


Наші сайти:
bigmir)net - пошук в Україні
UkrJob - робота в Києві та Україні
АФИША - бурхливе життя Києва
PINK - мода, секс, зірки
15minut.com.ua - твоя ранкова газета
uaSport.net - все про спорт
KyivPost.com - news from Ukraine
UkrBiz - бізнес в Україні