This version of the page http://ua.korrespondent.net/main/53005 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-03-02. The original page over time could change.
"Наша Україна" проголосує за Тимошенко, якщо БЮТ підтримає Порошенка (доповнено)
П'ятниця 02 Березня 2007 11:06
· Новини E-mail    · Новини SMS   
· Текст    Рус    Eng 
Новини e-mail:
SMS, Відписатися
 РОЗДІЛИ:  УКРАЇНА: політика, події БІЗНЕС СВІТ СВІТ ПРО НАС ДУМКА ТЕХНОЛОГІЇ ТА НАУКА ШОУ-BIZ СПОРТ ЧУДАСІЇ ЗДОРОВ’Я ТОП ТИЖНЯ Журнал Кореспондент Щоденники журналістів Досье Форуми Фотогалерея Чат з гостями сайту Новини E-mail Новини SMS Експорт новин Контакти
УКРАЇНА: політика, Загальна
 

rbc.ua
"Наша Україна" проголосує за Тимошенко на пост прем’єра, якщо БЮТ проголосує за Порошенка на пост спікера - Жданов

"Наша Україна" проголосує за Тимошенко, якщо БЮТ підтримає Порошенка (доповнено)

Кореспондент.net

04 Липня 2006, 15:52

Кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра України підтримають у Верховній Раді 100% "Нашої України" навіть при таємному голосуванні, але за умови виконання коаліційних зобов’язань з боку БЮТ. Про це сказав сьогодні на брифінгу перший заступник голови Центрвиконкому "Нашої України" Ігор Жданов.


Він підкреслив, що кандидатура Петра Порошенка на посаду голови Верховної Ради визначена вже остаточно і не буде змінена. "Ця кандидатура незмінною залишається, нашою. В нас є чітке рішення підтримувати Порошенка. Фракція одностайно проголосує, і я думаю, коаліція також, за кандидатуру Петра Порошенка на голову ВР", - сказав він.

За словами Жданова, якщо БЮТ при голосуванні за Регламентом підтримає цю кандидатуру, тобто виконає свої зобов’язання, викладені в коаліційній угоді, то свої зобов’язання виконає і "Наша Україна".

"Ми виконаємо свої зобов’язання в повному обсязі, якщо наші партнери теж виконають свої зобов’язання. 100%! Без проблем. Якщо за Порошенка проголосує 100%, і він пройде на посаду спікера, то, зрозуміло, ми виконаємо свої зобов’язання. Це не підлягає ніякому сумніву", - сказав він.

"Якщо ж домовленості не буде виконано, то "Наша Україна" після голосування буде приймати якісь рішення", - сказав він. Які саме, Жданов не прокоментував, спираючись на те, що переконаний у дотриманні БЮТ зобов’язань.

На його думку, новообраний парламент здатен добре працювати, і для цього необхідно лише домовитись з опозицією. "В мене немає сумніву, що в цього парламенту є великий потенціал для роботи. Створена коаліція. Головне зараз обрати керівництво ВР, призначити новий уряд і працювати", - сказав Жданов.

Щодо того, чи зможе все ж таки коаліція домовитись з опозицією, він сказав, що це можливо зробити, і для цього мають спільно бути визначені комітети у ВР, які мають контролюючі функції, та передані опозиції. Зокрема, це може бути, наприклад, комітет з питань свободи слова та інформації, який зараз у БЮТ, або комітет з прав людини. За його словами, "Наша Україна" готова віддати опозиції деякі свої "портфелі". "Але неможливо віддати ті комітети опозиції, які безпосередньо діють з Кабінетом міністрів, наприклад, комітет з бюджету...", - зазначив Жданов.

Якщо ж коаліція не зможе домовитись з опозицією, то, за його словами, передбачаються "адекватні дії, які будуть пов’язані з тим, щоб розблокувати роботу парламенту". Які саме дії, Жданов відмовився коментувати, зазначивши лише, "що все в свій час", але пообіцяв, що це будуть дії, які дозволять ВР нормально працювати і обрати керівництво ВР, новий уряд, в т.ч. прем’єр-міністра відповідно до Регламенту та Конституції України. "Ви побачите, що вони (дії) будуть нормальними, не силовими," - додав він, при цьому відкинувши варіант проведення сесії поза межами будинку парламенту, наприклад, в Українському домі: "Без коментарів. Я думаю, що в Український дім ми не підемо".

Причетність НУ до блокування роботи Ради

Ігор Жданов не має інформації щодо причетності депутатів блоку до зриву роботи парламенту.

Про це Жданов сказав сьогодні на брифінгу, коментуючи чутки про причетність "НУ" до блокування сесійної зали Верховної Ради, а саме, що ніби частина "НУ" підбурює Партію регіонів до таких дій. За словами Жданова, він не бачить сенсу депутатам "НУ" зривати роботу парламенту.

"Перше, такої інформації немає. Друге, я не бачу ніякої зацікавленості НУ у такому розвитку подій. Наша чітка позиція, полягає в тому, щоб розблокувати роботу ВР, обрати голову ВР і нового прем’єр-міністра і призначити новий склад уряду України".

Жданов заперечив те, що хтось із депутатів "НУ" може бути зацікавлений в діях Партії регіонів, щоб відбулися вибори голови ВР, але не відбулися вибори прем’єра. За його інформацією, в проекті резолюції "круглого столу", яка пропонувалася в понеділок зазначено про роздільні процедури. "Ми відділяємо зараз це питання. Вважаємо, що це повинно бути відповідно до регламенту, тобто подання Президента на призначення прем’єр-міністра повинно надходити від голови ВР і це умова регламенту... Окремо подання (прем’єр-міністра) досі немає, оскільки немає голови ВР. Ми виконаємо цю умову", - підкреслив він.

За матеріалами УНІАН



друкована версія  надіслати другу  лист редакторові  


 
Коментарі до статті    (0)

До даної статті немає коментарів

Ваш коментар


Якщо ви не бачити картинки з контрольними символами, це означає, що в вашому браузері вимкнена підтримка графіки. Увімкніть її і перезавантажте сторінку.
Залишаючи коментарі, дотримуйтесь Правил поведінки на ресурсі. Коментарі, які не відповідають вимогам Правил - будуть видалені. Користувачі ресурсу, які порушують Правила, будуть позбавлені можливості залишати коментарі.

Словом Анонім відмічені не зареєстровані користувачі.

читайте також:

04 Липня 2006, 12:49

Мороз: З кандидатурою Порошенка є проблема

29 Червня 2006, 17:26

Баранівський: Тимошенко не буде прем’єром

29 Червня 2006, 15:17

"Наша Україна" має намір відстояти Порошенка







Публікації на тему "Верховна Рада":

23 Лютого 2007, 13:57

Опозиція не має наміру сидіти під током в пустій Верховній Раді

22 Лютого 2007, 20:12

Депутати знову ночуватимуть у парламенті

22 Лютого 2007, 15:04

Комуністи захопили звукову апаратну парламенту

22 Лютого 2007, 12:05

Усупереч протестам опозиції депутати взялися за кадрові питання

22 Лютого 2007, 11:07

Коаліція просить Ющенка приборкати опозицію

22 Лютого 2007, 10:43

Кінець світлової війни: роботу Верховної Ради відновлено

22 Лютого 2007, 08:28

Як "воїни світла" провели ніч у парламенті

22 Лютого 2007, 08:19

Коаліція не голосує за законопроекти на зло опозиції

21 Лютого 2007, 17:02

БЮТ проведе в парламенті всю ніч

21 Лютого 2007, 14:26

Генпрокуратура прибула в парламент на розборки з опозицією (оновлено)

21 Лютого 2007, 13:11

Парламент голосує руками

21 Лютого 2007, 12:27

Бютівці пояснили, навіщо занурили парламент у морок

21 Лютого 2007, 10:10

Блокада парламенту продовжується: регіонали знову перші

20 Лютого 2007, 18:45

Парламент все-таки відмовився голосувати за тарифами

20 Лютого 2007, 13:19

Тарифне питання: бютівці розкусили намір коаліції


Сайти за темою:

Сайт Юлії Тимошенко

"Наша Україна"

 
РЕКЛАМА
 
  off-line # 25503 Березня 2007  
Антигорожане
Тот самый Режиссер
Джокер Януковича
ПОДПИШИСЬ НА ЖУРНАЛ
ОСТАННІ НОВИНИ
 

10:36 Кравчук: Ностальгію за Кримом краще висловлювати в Москві

09:50 Ющенка чекають у польському Плоцьку

09:00 Тимошенко на зустрічі з Чейні вирішила питання розвитку демократії в Україні

18:50 Симоненко запропонував повстати проти США

18:36 Саакашвілі розраховує на імпорт незаміжніх українок

18:25 Кабмін запропонував парламенту гуманізувати карне законодавство

17:04 Ющенко не хоче складати закон про себе

16:23 Ющенко: Дострокові вибори - дорога в нікуди

16:05 Україна і Грузія підписали ряд угод

15:50 Німці здивовані: Янукович неправильно вимовив ім’я президента



СТАТИСТИКА
 
ПАРТНЕРИ
 
 
РУБРИКИ
 

УКРАЇНА: політика, події | БІЗНЕС | СВІТ | СВІТ ПРО НАС | ДУМКА | ТЕХНОЛОГІЇ ТА НАУКА | ШОУ-BIZ | СПОРТ | ЧУДАСІЇ | ЗДОРОВ’Я | ТОП ТИЖНЯ

КореспонденТ.net
 

Щоденники журналістів | Досье | Фотогалерея | Форуми | Чат з гостями сайту | Новини E-mail | Новини SMS | Експорт новин |  Новини RSS | Реклама на сайті | Про нас | Контакти

КореспонденТ
 

Про журнал | Проекти | On-line версія | Реклама в журналі | Передплата на журнал | Контакти

© 2000-2007 ТОВ "Бігмір-Інтернет". Всi права застережено.

ІНФО
 

Використовувати матеріали Кореспондент.net можна, лише пославшись на (для інтернет-видань - зробивши гіперпосилання) на Кореспондент.net. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук чи наступне поширення iнформацiї, що мiстить посилання на "Iнтерфакс-Україна", "Українські Новини", УНІАН, або Reuters суворо забороняється.


Наші сайти:
bigmir)net - пошук в Україні
UkrJob - робота в Києві та Україні
АФИША - бурхливе життя Києва
PINK - мода, секс, зірки
15minut.com.ua - твоя ранкова газета
uaSport.net - все про спорт
KyivPost.com - news from Ukraine
UkrBiz - бізнес в Україні