This version of the page http://portal.lviv.ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-28. The original page over time could change.
Новини / ЛЬВІВ / proUA.com
Зробити стартовою | На головну  
      
Новини
28 лютого 2007
16:00 Возняк пропонує зробити Пінзеля брендом Львова

Культуролог Тарас Возняк пропонує зробити постать скульптора Іоанна Георга Пінзеля брендом для промоції Львова. Про це він сказав сьогодні під час презентації заходів з нагоди року Пінзеля, оголошеного трьома областями Галичини.

детальніше
15:51 Ярослав Климович змінив Степана Курпіля на посаді голови ЛОО НСЖУ

Генеральний директор Львівської обласної держтелерадіокомпанії Ярослав Климович став новим головою ЛОО Національної спілки журналістів України. Його кандидатуру підтримали 92 делегати звітно-виборчої конференції ЛОО НСЖУ.

детальніше
15:44 Мерія проводить слухання без відома громадських організацій – ГФЛ

У міській раді розпочалися слухання про роботу виконавчих органів, правонаступником яких є департамент містобудування. Розглядають питання розробки генерального плану, продажу вільних земель, меж парків та незаконного будівництва . Громадський форум Львова стурбований, що на слухання не запросили ані громадські організації, ані журналістів.

детальніше
15:35 Розпочалися святкування 200-ліття відновлення Галицької митрополії

У Львові розпочалися святкування 200-ліття відновлення Галицької митрополії . Як повідомляє офіційний сайт УГКЦ, 24 лютого в Архикатедральному Соборі Св. Юра відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яка й стала початком святкувань.

детальніше
15:20 Шанс на життя дворічної дитини оцінили у 150 тисяч євро

В редакцію ЗІКу звернувся з проханням по допомогу батько дворічної дівчинки Софійки Ігнатенко. Діагноз дівчинки: нейробластома, онкологічне захворювання. На цей час дитина пройшла курс лікування в Дитячому відділенні НДІ онкології АМН України, але можливостей вітчизняної медицини недостатньо. Без термінового оперативного втручання з трансплантації кісткового мозку, з видалення пухлини та ще низки складних лікувальних заходів, які можливо здійснити лише за кордоном, дитина може загинути.

детальніше
14:51 Трьох мешканців Львівщини засудили до п’яти років ув’язнення за незаконне перевезення валюти

Яворівський районний суд Львівської області за матеріалами управління СБУ у Львівській області засудив до п’яти років позбавлення волі трьох мешканці Львівщини за спробу контрабандного вивезення з України валюти у розмірі 216 тисяч доларів США. Про це повідомила прес-служба УСБУ у Львівській області.

детальніше
14:46 Надходження до бюджетів усіх рівнів у січні зросли на 38%

У січні 2007 року надходження до бюджетів усіх рівнів на Львівщині зросли на 38% порівняно з аналогічним періодом 2006 року, а надходження до Державного бюджету майже на 46% . Про це повідомив в .о. Голови ДПА у Львівській області Микола Князевич учора на засіданн і Громадської колегії при ДПА .

детальніше
14:00 НУ готується до виборів? Громадські приймальні працюватимуть жвавіше

Громадські приймальні парламентської фракції „Наша Україна” у Львівській області активізують свою діяльність. Про це повідомив народний депутат України Володимир В’язівський. За словами нардепа, у кожному районі Львівщини працює приймальня депутатів „Нашої України” різних рівнів, однак з 1 березня їх роботи значно пожвавляться.

детальніше
13:50 За січень сихівчанам перерахували понад 10 тисяч гривень за неякісно надане тепло

За січень місяць для мешканців Сихівського району здійснено понад 10 тисяч гривень перерахунків за неякісно надане тепло. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції заступник начальника управління інженерного господарства Львівської міської ради Михайло Іванейко, ці гроші, як правило, скеровуватимуться на оплату за тепло у наступному місяці.

детальніше
13:37 ОДА закликає економити на споживанні газу

При економному споживанні газу мешканці стандартної двокімнатної квартири у Львові можуть економити близько 150-200 кубів газу в місяці, – переконаний заступник голови ЛОДА Тарас Федак. Відтак, за його словами, елементарне енергозбереження дозволить економити до 2,5 тисяч кубів в рік.

детальніше
13:32 Чи правильні у Львові тарифи – скажуть французи

Львівська міська рада звернулася до відомої французької компанії Bureau of Economic Management & Legal Studies ( BCEOM ) з проханням якнайшвидше перевірити, чи правильно встановлені тарифи на теплопостачання та гарячу воду. Про це сьогодні повідомив директор департаменту економічної політики міськради Олег Синютка.

детальніше
13:29 Робітник повісився у школі

28-річний чоловік покінчив життя самогубством у Миколаївському районі, передає ЦГЗ УМВСУ у Львівській області. За даними міліції, учора він повісився у приміщенні школи села Рудники. Ведеться слідство.

детальніше
13:20 Будівельники порозумілися з міською владою

26 лютого у Львівській міській раді відбулась нарада щодо обговорення проекту положення «Про порядок визначення розміру інвестиційного внеску інвесторів (замовників) на розвиток соціальної інфраструктури м. Львова», передає асоціація «Будівельні підприємства Львівщини». Нараду за участю розробників положення директор департаменту економічної політики міськради Олег Синютка,

детальніше
13:06 Міська рада оголошує конкурс на аудит теплопостачальних підприємств

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив двом теплопостачальним підприємства «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго» оголосити конкурс на проведення аудиту. Як повідомив сьогодні директор департаменту економічної політики міської ради Олег Синютка, у конкурсі можуть взяти участь, як українські, так і міжнародні компанії.

детальніше
12:58 За десять днів у Львівській області вилучили 609 кг наркотиків та прекурсорів

609 кг наркотичних і психотропних речовин і прекурсорів вилучили працівники міліції за час відпрацювання Львівської області з 16 по 25 лютого, передає ЦГЗ УМВСУ у Львівській області.

детальніше
12:42 У Дрогобичі виявили 390 літрів неліцензованої соляної кислоти

390 літрів соляної кислоти без належної ліцензії виявили працівники ВБНОН Дрогобицького МРВ УМВСУ області під час перевірки одного з державних підприємств району, передає ЦГЗ УМВСУ у Львівській області.

детальніше
12:31 Зануссі прочитає у Львові лекцію про мистецтво

Завтра, 1 березня, о 17:00 в актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться публічна лекція відомого польського кінорежисера Кшиштофа Зануссі. Про це сьогодні, 28 лютого, повідомила методист Центру гуманітарних досліджень Франкового університету Галина Дацюк.

детальніше
12:19 Львів’янам перераховуватимуть кошти за неякісно надане тепло

Вже від сьогодні у Львові розпочнуть роботу спеціальні комісії для перерахунків коштів за неякісно надане тепло. Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, на доручення першого заступника міського голови Миколи Одухи, управління житлового господарства спільно з теплопостачальними підприємствами та районними адміністраціями нашого міста створюють ці комісії .

детальніше
12:10 Протягом лютого з центру евакуювали 359 автомобілів

Протягом лютого два евакуатори ЛКП «Муніципальна дружина» з центральної частини міста забрали 359 транспортних засобів, які були припарковані з порушенням правил, передає прес-служба міської ради. Від власників авто підприємство отримало 106 тис. 905 грн.

детальніше
12:00 У Рясному-1 розширили графік подачі води

Для 18 тисяч мешканців житлового масиву Рясне-1 та вул. Садової, які обслуговує ЛКП „Залізничнетеплоенерго”, розширено графік гарячого водопостачання до 11 годин на добу. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

детальніше
11:55 «Опорівці» вчили депутатів та чиновників рахувати

Активісти ГМ «Опора» намагалися навчити львівських чиновників та депутатів правильно рахувати. З цією метою сьогодні, 28 лютого, перед Львівською міською радою «опорівці» провели флеш-моб. Вони поставили дошку, на якій обчислювали елементарні приклади. «Щоб забезпечити ефективність та дієвість тарифів, вони повинні бути економічно обґрунтованими та прозорими», – наголошували у своїх зверненнях до громадян активісти ГМ «Опора».

детальніше
11:48 До Львова приїхала спеціальна комісія Міністерства палива та енергетики

У Львові працює спеціальна слідча комісія з вивчення ситуації з електрозабезпеченням мешканців, повідомляє прес-служба міської ради. Зважаючи на численні звернення про критичну ситуацію, що склалася з постачанням електроенергії у місті, Мінпаливенерго скерувало до Львова спеціальну слідчу комісію для з’ясування ситуації із забезпеченням електроенергією споживачів.

детальніше
11:40 Від завтра підвищуються ціни на проїзд у поїздах

Від завтра квитки на проїзд у потягах дорожчають на п’ять відсотків. Для прикладу, купейний квиток у фірмовому потязі «Київ-Львів» коштуватиме близько 88 гривень, у звичайному вагоні – 57 гривень.

детальніше
11:31 Львівські рятувальники готуються до можливої весняної повені

Учора в Головному управлінні МНС України у Львівській області відбулася селекторна нарада, на якій розглядалися питання готовності підрозділів МНС до весняної повені. Про це повідомляє прес-центр ГУ МНС України у Львівській області.

детальніше
11:20 В обласній раді презентували проект будівництва сміттєпереробного заводу

Проект будівництва сміттєпереробного заводу перезентували днями у Львівській обласній раді з ініціативи постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації ЛОР, передає прес-служба обласної ради.

детальніше
11:18 Новим начальником Львівських даішників найімовірніше стане Василь Струс

Новим начальником львівського обласного управління ДАІ найімовірніше буде підполковник міліції Василь Струс. Він працював начальником львівського міського управління ДАІ, зараз він є депутатом Яворівської районної ради.

детальніше
11:15 На Городоччині знайшли протитанковий снаряд

Предмет ззовні схожий на протитанковий снаряд часів Другої світової війни вчора знайшли в господарській будівлі села Долиняни Городоцького району. Про це повідомив прес-центр головного управління МНСУ у Львівській області.

детальніше
11:00 Через замикання електромережі ледь не спеклись телята, поросята та вівці

Цієї ночі на хуторі Деревенка села Пили Жовківського району в господарській будівлі виникла пожежа через коротке замикання в електромережі. Вогонь ледь не знищив 2 корови, 2 телят, 12 поросят, 4 вівці. Про це повідомив прес-центр головного управління МНСУ у Львівській області. Також пожежники змогли врятувати два житлові будинки.

детальніше
10:58 Наступного тижня академік Ісаєвич презентуватиме перший том «Історії Львова»

Наступного тижня, 6 березня, в малій сесійній залі Львівської міської ради академік НАН України, директор Інституту українознавства ім. Ів. Крип’якевича Ярослав Ісаєвич розповість про вихід у світ першого тому "Історії Львова".

детальніше
10:52 Борги тепловиків за газ сягли критичної межі

Борги теплопостачальних підприємств за два місяці поточного року сягнули критичної межі – майже 1,3 млрд. гривень при середньому рівневі розрахунку 40%, передає прес-центр ДК «Газ України». За минулий рік борги сягнули 1 млрд. гривень при рівневі розрахунків 72%.

детальніше
10:42 На горах Тростян та Високий Верх травмувалось п’ятеро туристів

Протягом вчорашнього дня на лижних трасах гори Тростян та Високий Верх Сколівського району травмувалось п’ятеро туристів-лижників. Про це повідомив прес-центр головного управління МНСУ у Львівській області.

детальніше
10:35 Сьогодні заступник міського голови з гуманітарних питань проводитиме прийом львів’ян

Заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів сьогодні, 28 лютого, прийматиме мешканців Львова. Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, жителі міста можуть звертатися з питаннями, які стосуються освіти, медицини, культури, соціального захисту населення тощо.

детальніше
10:26 В області на карантин закрито 219 шкіл

219 шкіл в 11 районах області закрито на карантин, передає прес-центр головного управління МНС у Львівській області.

детальніше
10:07 У дев’яти регіонах області значно перевищено епідпоріг грипу і ГРЗ

Епідеміологічний поріг захворюваності на грип та ГРЗ значно перевищено у семи районах та двох містах області, передає прес-центр головного управління МНС у Львівській області.

детальніше
09:57 У Львові створять центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»

У Львові заплановано створити центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Як передає прес-служба міської ради, відповідний проект ухвали погодила депутатська комісія молодіжної політики, спорту та оздоровлення.

детальніше
» » »       Архів
За умови повного або часткового відтворення посилання на Lviv.proUA.com є обов'язковим. Передрук, копіювання або відтворення інформації, що містить посилання на агентство "Українські Новини", у якому-небудь виді строго заборонений. Адміністрація сайту може не поділяти думку автора і відповідальності за авторські матеріали не несе.