This version of the page http://agroua.net/tops/news.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-18. The original page over time could change.
Аграрний сектор України | У Паризькій штаб-квартирі МЕБ відбувся навчальний семінар МЕБ/ENSV по впровадженню механізму оцінки ветеринарних служб «Виконання, бачення та стратегія (PVS)»
18 лютого 2007 р
про проект | консультанти | контакти | часті питання | мапа сайту 
 
 
дошка оголошень | гостьова книга
 
Рослинництво
Тваринництво та ветеринарія
Технічне забезпечення
Переробка та якість продукції
 
Новини
Статистика
Ціни
Економіка
Правове забезпечення
 
Аграрна освіта і наука
Дорадництво
Корисна інформація
Агровебкаталог
 
Агрорынок онлайн
 
Виставка-ярмарок agroexpo.net
 
Новини

14.02.2007всі новини дня
У Паризькій штаб-квартирі МЕБ відбувся навчальний семінар МЕБ/ENSV по впровадженню механізму оцінки ветеринарних служб «Виконання, бачення та стратегія (PVS)»

У Паризькій штаб-квартирі МЕБ відбувся навчальний семінар МЕБ/ENSV по впровадженню механізму оцінки ветеринарних служб «Виконання, бачення та стратегія (PVS)»
У роботі семінару брали участь представники ветеринарних служб країн-учасниць МЕБ з України, РФ, Литви, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Франції, Болгарії, Німеччини, Сербії, Хорватії, Македонії, Тунісу, Мальти, Чилі, Панами, Судану, Швейцарії, Аргентини, Намібії, Австралії, Канади, США; представники міжнародних організацій – МЕБ, ФАО, Світового Банку, IICA (Міжамериканський інститут по співробітництву у сфері сільського господарства).
В ході семінару співробітниками штаб-квартири МЕБ, Регіональних комісій МЕБ, представниками ENSV (Національна французька школа ветеринарних служб, м.Ліон) та міжнародних організацій було представлено ряд доповідей, як загальних, так і вузько направлених щодо оцінки ветеринарних служб із застосуванням механізму «Виконання, бачення та стратегія (PVS)».
У виступах учасників було представлено загальну інформацію щодо діяльності МЕБ, а також щодо відповідності механізму «PVS» положенням Санітарного кодексу наземних тварин МЕБ та основних показників оцінки ветеринарних служб.
Особливу увагу було привернуто до аспекту людських та фінансових ресурсів під час оцінки ветслужб. Зокрема, було наголошено, що під час проведення оцінки дуже важливим є залучати якомога більше представників ветеринарної служби оцінюваної країни (головний ветеринарний інспектор, центральний ветеринарний орган, регіональні та місцеві ветеринарні органи, приватні ветеринари, навчальні та науково-дослідні ветеринарні заклади тощо), оскільки це дасть змогу одержати максимально об’єктивну картину щодо стану ветеринарної служби. Що стосується фінансового забезпечення на час здійснення оцінки, то МЕБ бере на себе всі витрати, пов’язані з відрядженням експерта до оцінюваної країни.
Як повідомили керівники центрального офісу МЕБ, на даний час більше 100 країн-учасниць МЕБ заявили про бажання здійснити оцінку своїх ветслужб із застосуванням «PVS». Як планується, за місяць сертифіковані експерти МЕБ проводитимуть близько 3-х оцінок, причому, на їх думку, в першу чергу такі оцінки необхідно проводити у країнах, що розвиваються, та країнах, що перебувають на перехідному етапі розвитку. Дані, одержані під час оцінки, є суворо конфіденційними і можуть бути розголошені МЕБ виключно за згодою оцінюваної країни.
Процес оцінки, як передбачається, повинен тривати близько 2-3 тижнів (залежно від розмірів країни), після чого країні буде надано проект звіту, до якого, за необхідності, можуть будуть внесені зміни або додані коментарі у випадку наявності таких. Після формування кінцевого звіту, на основі даних про недоліки в структурі та функціонуванні ветслужби, буде вирішуватися питання про виділення коштів донорів (Світовий Банк, USDA, уряди деяких країн) для усунення виявлених недоліків.
Принциповим аспектом оцінювання є те, що оцінювачі не є контролерами або спостерігачами, а експертами, що мають позитивні наміри і здійснюють оцінку з метою допомоги країні у вирішенні проблем та усуненні прогалин в роботі ветеринарних служб для ефективного виконання ними функцій – забезпечення стабільної епізоотичної ситуації, контроль інфекційних хвороб тварин, у тому числі зоонозів, безпеки харчових продуктів, охорони довкілля тощо.

джерело : Прес-служба Державного департаменту ветеринарної медицини України


 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
              1   2   3   4 
  5   6   7   8   9  10  11 
 12  13  14  15  16  17  18 
 19  20  21  22  23  24  25 
 26  27  28             
  ©agroua.net 2002-2006. Усі права захищені. Без посилання на сайт "Аграрний сектор України" (agroua.net) перепублікація матеріалів заборонена.