This version of the page http://agroua.net/news/news_11577.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-18. The original page over time could change.
Аграрний сектор України | В Україні внутрішнє виробництво грибів не задовольняє потреб ринку, а обсяги імпорту недостатні - Проект аграрного маркетингу
18 лютого 2007 р
про проект | консультанти | контакти | часті питання | мапа сайту 
 
 
дошка оголошень | гостьова книга
 
Рослинництво
Тваринництво та ветеринарія
Технічне забезпечення
Переробка та якість продукції
 
Новини
Статистика
Ціни
Економіка
Правове забезпечення
 
Аграрна освіта і наука
Дорадництво
Корисна інформація
Агровебкаталог
 
Агрорынок онлайн
 
Виставка-ярмарок agroexpo.net
 
Аграрні новини та оперативна статистика

17.11.2006всі новини дня
В Україні внутрішнє виробництво грибів не задовольняє потреб ринку, а обсяги імпорту недостатні - Проект аграрного маркетингу

Стрімкий розвиток консервної промисловості України, а також нові інвестиції в глибоку приморозку плодоовочевої продукції й грибів сприятимуть подальшому розвитку комерційного вирощування грибів. Такого висновку дійшли експерти Проекту аграрного маркетингу, провівши дослідження цього вітчизняного агроринку.
Промислове вирощування печериці й гливи в Україні в останні роки розвивається досить високими темпами. Порівняно невеликі початкові інвестиції залучають у цей бізнес чимало нових підприємців. Разом з тим, підкреслюють спеціалісти, відсоток тих, хто продовжує цією діяльністю займатися через 2-3 роки після початку роботи, порівняно невисокий, тому що цей бізнес є високотехнологічним і висококонкурентним.
Однією з найбільш успішних країн по виробництву печериць є Польща. За останні 15 років ця країна стала одним з найбільших постачальників цього товару у свіжому, замороженому й консервованому виді на ринки ЄС і Східної Європи.
Традиційний постачальник печериць - Голландія - в останні роки починає програвати конкуренцію полякам. При цьому на сьогоднішній день оптова ціна на печерицю на ринку Польщі в середньому на 35-40% нижча, ніж на ринку України. Якщо середня оптова ціна на печерицю в Україні на оптових ринках коливається в межах від 8,0 до 9,5 грн/кг, то в Польщі - 5,5-7,5 грн/кг. При цьому, в Україні ніяких істотних змін у середній оптовій ціні на печерицю за останній рік не відбулося.
Спеціалісти донецького ТОВ "Біотехнологія" - одного з найбільших в Україні постачальників міцелію для грибівницьких господарств, вважають, що вітчизняні виробники й торговці на ринку промислових грибів не володіють елементарною технологічною та ринковою інформацією. Розвитку ринку грибів серйозно перешкоджає безліч непрофесійних консультантів. До того ж, галузь абсолютно не підтримується державою, тому грибівники можуть розраховувати виключно на себе.
На сьогоднішній день в Україні внутрішнє виробництво грибів не задовольняє потреб ринку й на 50 відсотків, а обсяги імпорту недостатні. Найбільший впливов на ринок мають великі оптові компанії та супермаркети. Тобто на вітчизняному ринку залишаться лише високопрофесійні й конкурентоспроможні виробники промислових грибів, які зможуть стабільно постачати споживачам продукцію високої якості.
джерело : Проект аграрного маркетингу


 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
              1   2   3   4 
  5   6   7   8   9  10  11 
 12  13  14  15  16  17  18 
 19  20  21  22  23  24  25 
 26  27  28             
Рослинництво
Тваринництво
Технічне забезпечення
Переробка та якість продукції
Економіка
Правове забезпечення
Ціни
  ©agroua.net 2002-2006. Усі права захищені. Без посилання на сайт "Аграрний сектор України" (agroua.net) перепублікація матеріалів заборонена.