This version of the page http://agroua.net/news/news_11453.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-18. The original page over time could change.
Аграрний сектор України | Продажі агроволокна в Криму ростуть зусиллями фермерів
18 лютого 2007 р
про проект | консультанти | контакти | часті питання | мапа сайту 
 
 
дошка оголошень | гостьова книга
 
Рослинництво
Тваринництво та ветеринарія
Технічне забезпечення
Переробка та якість продукції
 
Новини
Статистика
Ціни
Економіка
Правове забезпечення
 
Аграрна освіта і наука
Дорадництво
Корисна інформація
Агровебкаталог
 
Агрорынок онлайн
 
Виставка-ярмарок agroexpo.net
 
Аграрні новини та оперативна статистика

07.11.2006всі новини дня
Продажі агроволокна в Криму ростуть зусиллями фермерів

"Вигоди від використання агроволокна (спанбонду) значно перевершують витрати на нього", - стверджують кримські фермери. Дане твердження поширюється серед виробників овочевої продукції, стимулюючи попит на даний вид покривного матеріалу.
За словами представників фірм, що займаються реалізацією агроволокна, за останній рік обсяги його реалізації збільшилися значно, хоча точних цифр не називають, посилаючись на комерційну таємницю. По оцінках фахівців Кримського представництва Проекту аграрного маркетингу, ринок агроволокна в Криму щорічно збільшується не менш чим на третину. Вже пройшов період проб і помилок, і цього року сільгоспвиробники віддали свою перевагу більше щільному агроволокну (СУФ 23 і СУФ 30), що використається, як правило, в осінній період для збереження рослин від перших заморозків і продовження періоду реалізації або у весняний для одержання ранньої продукції.
Під агроволокном, як і під плівкою, підтримується більш висока температура. Крім того, замінник плівки добре пропускає світло, повітря й воду. Агроволокно розстеляють прямо на рослинах або посівах, не приминаючи їх, і присипають краї землею. У таких умовах практично до моменту збирання можна вирощувати ранні овочі: редис, салат, ранньостиглу капусту, розсаду огірка, кабачка, дині, перцю, баклажана, томату й ін. культур. Легка, як павутина, тканина абсолютно не гнітить нормальну життєдіяльність рослин і, у той же час, надійно протистоїть заморозкам до -2°С. Кримські фахівці прогнозують, що продажі агроволокна в найближчі роки збережуть свої темпи росту.
Для довідкиСпанбонд - мікропористий нетканий поліпропіленовий термозкріплюваний матеріал, паропроникний ізоляційний матеріал, вироблений з дуже тонких поліпропіленових волокон шляхом термозкріплюваний, стійкий до кислот і лугів.
Характеризується поверхневою щільністю до 150 г/кв. м. Чим вище щільність, тим вища міцність, твердість, волого- і проникність повітря. При щільності до 42 г/кв.м. - матеріал досить м'який, волого - і повітропроникний, проникний для світла. Матеріал легко піддається подальшій обробці, його можна зварювати, зшивати й друкувати на ньому. Вироби із цього матеріалу не токсичні, не викликають алергії; їх можна стерилізувати, мити й чистити хімічно в бензині. Вироби також луго - й кислостійкі, за винятком кислот із сильною дією, що окисляє (концентрована азотна, хлорсульфонова й т.п.). Матеріал випускається в широкій колірній гамі (білий, блакитний, зелений, червоний, синій, коричневий, чорний, та ін.).
Виходячи з вимог матеріалу можуть надаватися додаткові якості й властивості - гідрофільність або гідрофобність, стійкість до впливу світла, антистатику, ламінування, вогнезатухання.
Завдяки своїм високим споживчим властивостям спанбонд знаходить застосування у різних областях.
Застосування спанбонду в сільському господарствіВикористання спанбонд у сільському господарстві давно перейшло з розряду "екзотики" у досить повсякденну справу. Володіючи гарно. світло- і водопроникністю в поєднанні з тіньовим ефектом спанбонд створює для рослин прекрасний мікроклімат.
Рекомендації із застосування: СУФ-17 (білих кольорів) - застосовується для вкриття овочів, фруктів, ягід, квітів. Після посадки насіння (розсади) матеріал без натягу розстеляється зверху, по краях присипається землею, притискається вантажем. Рослини в міру свого росту самі піднімають полотно (для високорослих і швидкорослих рослин час від часу необхідно звільняти краї матеріалу). Полив і внесення розчинених мінеральних добрив здійснюється через матеріал зверху.
СУФ - 30(42) , (білих кольорів) кріпиться на теплиці або парнику аналогічно поліетиленовій плівці: необхідно уникати "парусності", тому що в результаті ударів під впливом вітру об кріплення матеріал треться й передчасно робиться непридатним.
СУФ-55-мк (чорний для мульчування) після підготовки ґрунту матеріал із хрестоподібними надрізами, у які саджають розсаду, розкладають на грядці. Краї матеріалу закріплюють або присипають землею. Плоди зберігаються в чистоті. Також узимку ним обертають багаторічні квіти й дерева, для запобігання вимерзанню.
джерело : Агроогляд: овочі та фрукти


 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
              1   2   3   4 
  5   6   7   8   9  10  11 
 12  13  14  15  16  17  18 
 19  20  21  22  23  24  25 
 26  27  28             
Рослинництво
Тваринництво
Технічне забезпечення
Переробка та якість продукції
Економіка
Правове забезпечення
Ціни
  ©agroua.net 2002-2006. Усі права захищені. Без посилання на сайт "Аграрний сектор України" (agroua.net) перепублікація матеріалів заборонена.