This version of the page http://www.knukim-edu.kiev.ua/inst_state_human.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-07. The original page over time could change.
Кафедра гуманітарно-правових дисциплін || КНУКіМ
Домашня сторінка студента Віртуальний тур Як нас знайти Зроби сайт краще Стань обличчям сайту
 

Завідувач кафедри: кандидат історичних наук, професор Копієвська Ольга Рафаелівна

Адреса кафедри: вул.Шорса 36, ауд. 415
Кафедра гуманітарно-правових дисциплін є допоміжною кафедрою випускаючої кафедри цивільно-правових дисциплін.

Кафедра здійснює навчання студентів за кваліфікаціями:
Правознавство – юрист

Професорсько-викладацький склад:
Копієвська Ольга Рафаелівна – кандидат педагогічних наук, професор;
Ожеван Микола Андрійович – доктор філософських наук, професор;
Чабан Андрій Ілліч – кандидат наук, професор;
Ліпец Юнона Вікторівна – кандидат економічних наук, професор;
Бойко Людмила Павлівна – кандидат педагогічних наук, доцент;
Ольховський Сергій Якович – кандидат історичних наук, професор;

Протягом навчання студенти вивчають такі цикли дисциплін:
• Історія України
• Ораторське мистецтво
• Діловий етикет
• Ділову українська мова
• Філософія
• Релігієзнавство
• Логіка
• Основи менеджменту
• Введення в маркетинг
• Основи економічної теорії
• Правознавство
• Українська та зарубіжна культура
• Фінансове право
• Законодавство України у сфері культури

Загальні відомості
Кафедру створено в 2000 році при юридичному факультету КНУКіМ .
Кафедра гуманітарно-правових дисциплін здійснює свою діяльність керуючись Конституцією України, Законами України „Про освіту”, ”Про вищу освіту”, нормативно-правовими актами Міністерства освіти і науки України, Міністерство культури і мистецтв України, ректорату і Вченої ради Київського національного університету культури і мистецтв, рішеннями Вченої ради юридичного факультету, власними рішеннями Вченої ради факультету і кафедри.

Концепція кафедри
Студентів тут виховують на кращих академічних традиціях, навчають тільки діючому законодавству, а й фундаментальним засадам права. Вони набувають навички теоретичних підходів до практики підприємницького, кримінального, трудового та земельного права. Вуз готує творчого спеціаліста, який після закінчення навчання зможе працювати не лише практичним фахівцем, а і спеціалістом у науковій сфері.
Професорсько-викладацький склад факультету особливу увагу приділяє науково-методичному забезпеченню навчально-виховного процесу, керівництву дослідницькою роботою студентів, веде пошук різноманітних форм навчання, що сприяють успішному засвоєнню програмового матеріалу і виробленню умінь та навичок, необхідних у практичній діяльності.
В процесі підготовки студентів запроваджуються новітні технології навчання, що виявляються в такому: використання мультимедійних систем навчання; наявність бібліотечного фонду та курсів лекцій, методичних розробок на електронних носіях; на зазначеній базі запроваджена дистанційна форма навчання за Internet-техологіями.
Велику допомогу кафедрам поряд з iншими загально-iнститутськими пiдроздiлами надає науково-методична комiсiя iнституту, яка будує свою роботу з урахуванням потреб ринку, де розглядаються питання з:
• упровадження системи ступеневої освiти;
• застосування сучасних освiтнiх технологiй;
• надання методичної допомоги викладачам у пiдвищеннi рiвня та якостi викладання, у запровадженнi в навчально-виховному процесi педагогiчних iнновацiй;
• узагальнення досвiду планування, органiзацiї та проведення самостiйної роботи студентiв.

Науково-практична робота
Кафедра як науково-навчальний підрозділ вивчає всі теоретичні і практично-методичні проблеми в галузі юриспруденції, працює над моделюванням програм, бере участь у розробці державних програм України.
Кафедра має наукову лабораторію з законодавчою базою.
У 2004 році проведено всеукраїнську науково-теоретичну конференцію: «Українська культура: стан та перспективи розвитку(організаційно-правовий аспект)».

Навчальна лабораторія
Навчальна лабораторія кафедри є невід’ємною складовою навчального процесу і залучення студентів до наукової роботи.
Мета навчальної лабораторії кафедри:
• моделювання виробничих ситуацій фахівців в галузі юриспруденції;
• поєднання навчальної і наукової діяльності(відповідність навчальних завданб науковим дослідженням кафедри в рамках комплексної наукової теми;навчання студентів шляхом виконання кафедральних експериментальних наукових досліджень)
Лабораторія кафедри – це декілька комп’ютерів, що заповнені інформацією з законодавчою базою, закладами освіти і культури, з якими кафедра співпрацює.

Заходи, в яких кафедра буде брати участь:
Для реалізації наукових задач в межах наукового проекту передбачаються такі заходи:
• формування і постійне оновлення інформаційної бази даних по даній проблематиці, обмін методичними матеріалами, результатами наукових досліджень;
• випуск сумісних збірок по різних аспектах даної проблематики;
• проведення міжнародної конференції (у тому числі інтернет-конференцій),семінарів по різних аспектах даної проблематики;
• розробка навчальних спецкурсів і проведення семінарів для студентів і фахівців в даній сфері;
• розробка і сумісне здійснення науково-дослідницьки проектів.

10 причин чому тут навчатись
1. Наш університет має найвищий рівень акредитації, що надає право студентам, які закінчили наш ВУЗ, працювати в державних органах влади, на приватних та державних фірмах, підприємствах, закладах організаціях всіх форм власності. Як тобі це? Головне те що ти ніколи не будеш ходити і думати куди ж піти працювати.
2. На кафедрі запроваджена дистанційна форма навчання за інтернет- технологіями, наявність можливості комп’ютерного моделювання ситуацій в галузі процесуального права. Тобі цікаво це? Тоді обирай нас!
3. З допомогою кафедри гуманітарно-правових дисциплін ти навчишся не тільки управляти підприємством, а й всією державою. Як це тобі? А раптом ти будеш президентом чи хоча б депутатом?
4. Найголовнішою причиною вступу на нашу кафедру є те, що тут працюють тільки ті викладачі, які мають науковий ступінь.
5. Ти хочеш справдити свої бажання і внести свої зміни до закону України – тоді вперед! Отримуй знання в нас і бери участь у розробці проектів законів України та проектів інших нормативних актів.
6. Найголовніше в навчанні – практика. На кафедрі існує мультимедійна лабораторія, де студенти можуть повністю реалізувати на практиці отримані теоретичні знання.
7. Тобі важливо те, щоб знання здобувати на місці, то це саме та кафедра, яка має власний бібліотечний фонд, який не потребує походів в інші місцеві бібліотеки.
8. На кафедрі чітко відмежовується навчання і відпочинок, адже це так важливо для кожного студента.
9. Ти хочеш бути найкращим юристом? На кафедрі створили оптимальні умови для успішного здійснення навчального процесу. Кафедра готує не тільки творчого спеціаліста, який після закінчення навчання зможе працювати практичним фахівцем, а і спеціалістом у науковій сфері.
10. Наші студенти отримують від начання чудовий настрій та масу задоволення від навчаня

  Інститут культури Інститут мистецтв Інститут менеджменту і бізнесу Інститут державного управління і права Інститут кіно і телебачення Інститут дизайну та рекламного бізнесу інститут перекладу  
© КНУКіМ 2005 01042, Київ, вул. Чигоріна, 20, (044) 285-85-27, 285-43-86
Створення сайту:
Iнтернет системи