This version of the page http://www.knukim-edu.kiev.ua/inst_state_civil.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-07. The original page over time could change.
Кафедра цивільно-правових дисциплін || КНУКіМ
Домашня сторінка студента Віртуальний тур Як нас знайти Зроби сайт краще Стань обличчям сайту
 

Виконувач обов’язків завідувача кафедри – Карпенко Ольга Іванівна, кандидат юридичних наук, доцент.

Кафедра є випусковою.

 

Адреса кафедри: вул.Шорса 36, ауд.406

 

Кафедра здійснює підготовку фахівців за кваліфікаціями:

юрист, цивіліст.

 

Професорсько-викладацький склад:

Мінюков Павло Іванович, кандидат юридичних наук, професор, заслужений юрист України;

Наконечна Татяна Володимирівна, кандидат юридичних наук, професор;

Бут Юрій Анатолійович, кандидат юридичних наук, доцент;

Калюжний Ростислав Андрійович, кандидат юридичних наук, професор;

Федоренко Галина Олександрівна, кандидат юридичних наук, доцент;

Олійник Алла Сергіївна, кандидат юридичних наук, суддя;

Бондаренко Микола Олексійович, кандидат юридичних наук, доцент;

Карпенко Ольга Іванівна, кандидат юридичних наук, доцент;

Гаращенко Людмила Петрівна, кандидат юридичних наук, доцент;

Дахно Іван Іванович, доктор економічних наук, профессор;

Чучукало Оксана Ігорівна, кандидат юридичних наук, доцент.

 

Студенти вивчають такі дисциплін:

правові основи інвестиційної діяльності; нотаріат в Україні; правове регулювання відносин власності; господарський процес, правове регулювання господарчих спорів з участю промислових підприємств; біржове право; банківське право; правові основи підприємницької діяльності; цивільне та сімейне право; цивільний процес, участь підприємств і організацій у цивільному процесі; трудове право; житлове право; господарська деліктологія; міжнародне приватне право; господарське право; конституційні права, свободи і обов’язки громадянина; ведення юридичної документації; римське право; підприємницька діяльність; правові основи зовнішньоекономічної діяльності;складання цивільно-процесуаль -них документів; екологічне право.

 

Загальні відомості

Кафедру створено 1999 ро ку при юридичному факультеті КНУКіМ. З дня утворення кафедра пройшла ліцензування та акредитацію .

Студенти проходять практику в районних управліннях юстиції, управліннях внутрішніх справ, судах, прокуратурі, відділах запису актів громадянського стану, державних і приватних юридичних фірмах, адвокатських компаніях, підприємствах, закладах і організаціях всіх форм власності.

Підготовка юристів за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр» і «Спеціаліст» «Магістр» здійснюється відповідно до Закону України «Про освіту», «Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах», Державних стандартів вищої юридичної освіти, інших актів законодавства України з питань освіти.

На кафедрі створено навчально-методичну базу для проведення усіх видів занять, розроблено програми курсів відповідно до сучасних вимог і з врахуванням профілю університету, робочі програми та тематичні плани.

 

Концепція кафедри

Концепція кафедри реалізовується відповідно до планів роботи університету та плану роботи кафедри.

Головні напрями роботи:

  • забезпеченн я викладання правових навчальних дисциплін для студентів денної та заочної форми навчання на юридичному факультет і, факультет і післядипломної освіти та магістратури;
  • методичн е забезпеченн я викладання дисциплін кафедри;
  • проведення науково-дослідницької роботи в рамках загальнодержавної теми «Правове регулювання відносин власності» та відповідно до індивідуальних планів викладачів;
  • забезпечення проходження практики студентами факультету;
  • виховна робот із студентами.

Основними напрямами наукової роботи та науково-дослідницької роботи викладачів кафедри відповідно до затверджено ї тематики є:

– участь у розробці проектів законодавчих та нормативних актів з питань правотворчості в Україні;

– підготовка та перепідготовка науково-педагогічних кадрів .

 

Науково-практична робота

Основними напрямами наукової роботи кафедри є дослідження теоретичних і практичних проблем, банківського права і правового регулювання.

Результати науково-дослідної роботи кафедри використовуються у навчальному процесі, при підготовці підручників, посібників, монографій, брошур, статей, у виступах на симпозіумах, семінарах та конференціях

Велика увага приділяється організації наукової роботи студентів. Студенти беруть активну участь у міжвузівській науковій конференції. Традиційними стали щорічні міжвузівські наукові читання, присвячені прийняттю Загальної декларації прав людини. Щороку кращі студентські роботи розглядаються на Всеукраїнській науково-практичній конференції.

Викладачі кафедри здійснюють керівництво підготовкою студентів до виступів і повідомлень на щорічних наукових студентських конференціях, сприяють підготовці наукових студентських робіт для участі їх у конкурсах на кращу наукову роботу серед студентів й аспірантів вищих навчальних закладів.

 

Навчальна лабораторія

Найсучасніша матеріально-технічна база, наявність мережі Інтернет, власна бібліотека з бібліотечним фондом, читальний та комп'ютерний зали створюють необхідні умови для освітньої та наукової діяльності студентів.

Кафедра має мультимедійн у лабораторію, де студенти можуть практично закріпити свої теоретичні знання.

 

Заходи, в яких кафедра братиме участь

Викладачі кафедри беруть участь у програмно-цільовій підготовці і перепідготовці для потреб незалежної правової держави, її регіонів, виробничих комплексів, підприємств, установ, банків, комерційних структур, профспілок та інших громадських організацій і системи соціально-культурної сфери висококваліфікованих спеціалістів у галузі права.

Протягом року кафедра здійснює організацію та проведення комплексних науково-дослідницьких робіт.

 

 

.

  Інститут культури Інститут мистецтв Інститут менеджменту і бізнесу Інститут державного управління і права Інститут кіно і телебачення Інститут дизайну та рекламного бізнесу інститут перекладу  
© КНУКіМ 2005 01042, Київ, вул. Чигоріна, 20, (044) 285-85-27, 285-43-86
Створення сайту:
Iнтернет системи