This version of the page http://www.knukim-edu.kiev.ua/inst_manage_tour.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-07. The original page over time could change.
Кафедра міжнародного туризму || КНУКіМ
Домашня сторінка студента Віртуальний тур Як нас знайти Зроби сайт краще Стань обличчям сайту
 

Завідувач кафедри – Панкова Євгенія Вікторівна , кандидат історичних наук, доцент.

 

Адреса кафедри: вул. Щорса, 36, ауд. 511.

 

Кафедра здійснює підготовку фахівців за кваліфікацією: менеджер міжнародного туризму.

Випускники працюють у туристичних фірмах на таких посадах: директор туристичного агентства, менеджер міжнародного туризму, гід-перекладач, екскурсовод, менеджер відділу транспортних послуг, завідувач корпусу готелю, завідувач туристичної бази, директор малого підприємства, керівник рекламного відділу, фахівець з методів дослідження туристичного ринку, організатор дозвілля туристів.

 

Професорсько-викладацький склад:

Любіцева Ольга Олександрівна, професор географічних наук;

Дмитрук Олександр Юрійович, професор геграфічних наук;

Бейдик Олександр Олексійович, доктор географічних наук;

Смірнов Ігор Георгійович, доктор географічних наук;

Панкова Євгенія Вікторіна, кандидат історичних наук;

Устименко Леся Миколаївна, кандидат педагогічних наук,

Короткова Алла Яківна, кандидат географічних наук;

Стафійчук Валентин Іванович, кандидат географічних наук;

Аріон Оксана Василівна, кандидат географічних наук;

Малиновська Оксана Юріївна, кандидат географічних наук;

Міска Віктор Григорович, кандидат економічних наук;

Бабарицька Вікторія Костянтинівна, кандидат географічних наук.

 

Студенти вивчають такі цикли дисциплін:

цикл гуманітарних і соціально-економічних дисциплін: історія України; українська мова; психологія; політологія; філософія; правознавство; іноземна мова; соціологія.

­ цикл фундаментальних дисциплін: економічна теорія; основи бізнесу; статистика; фінанси; економіка підприємства; інформатика; бухгалтерський облік; страхування; менеджмент; управління персоналом; маркетинг; теорія і історія мистецтв; паблік рілейшнз; іміджелогія; адміністративне право; трудове право.

цикл професійно орієнтованих дисциплін: історія туризму; основи туризмознавства; політична географія; туристичне краєзнавство; туристичне країнознавство; інформаційні системи і технології в туризмі; організація дозвілля туристів; організація харчування туристів; організація транспортного обслуговування туристів; організація обслуговування туристів в готелях; організація екскурсійної діяльності; стандартизація і сертифікація туристично-екскурсійних послуг; організація турів; міжнародний туризм і право; діловий етикет.

 

Загальні відомості

Кафедру створено 1996 року .

Перший випуск відбувся 2001 року .

Випускники кафедри працюють у багатьох відомих туристичних фірмах, зокрема: «Сам», «Джуманджи тревел», «Нью Лоджик», «Укрффери тур», «КИЇВ БІЗНЕС КЛУБ», «АГЕН Т СТВО ГОРЯЩИХ ПУТЕВОК», « PAN UKRAINE », «ЕКСТРІМТУР», обласна державна адміністрація (сектор т у ризму), «СУПУТНИК-УКРАЇНА», « АВІА-ТУР», «ДАВ-КЛУБ» та ін.

Туризм — багатостороннє явище, що поєднує економічні, соціальні, культурні та екологічні аспекти, має невичерпний потенціал для постійного прогресу, щільно поєднується з багатьма галузями економіки, що зумовлює його провідне місце в соціально-економічному житті країн і народів.

Туризм — найдинамічніша галузь У світі, чинник економічного та культурного розвитку, захисту навколишнього середовища та історико-культурної спадщини, міжнародного взаєморозуміння та миру.

Туризм — економічне джерело створення нових робочих місць та отримання прибутку, розвитку інфраструктури промисловості. Туризм — невід'ємна складова загального міжнародного ринку.

Міжнародний туризм — найбільш прибуткова у частині експорту галузь, важлива складова платіжного балансу багатьох країн. Прибутки від міжнародного туризму випереджають експорт нафтопродуктів, автомобілів, телекомунікаційних матеріалів та інших видів товарів і послуг.

Сектор подорожей і туризму постійно створює робочі місця. Переважна більшість робочих місць у туризмі належить малим і середнім підприємствам. Розвиток туризму заохочує жителів не залишати сільські зони проживання .

Подорожі і туризм залучають значні інвестиції у розбудову інфраструктури, що покращує життя корінного населення та підвищує якість обслуговування туристів. Інвестиційні проекти в туризмі часто охоплюють аеропорти, дорог и , реставрацію історичних пам'яток, музеї та природні охоронні зони.

Розвиток міжнародного туристичного співробітництва є важливим чинником інтеграції нашої країни в європейську спільноту, розвитку національної економіки та культури, ефективного використання туристичних ресурсів, розбудови транскордонної інфраструктурної мережі. Міжнародні зв'язки відкривають великі можливості для просування національного туристичного продукту на світовому ринку і залучення до світового інформаційного простору.

За своїм туристично-рекреаційним потенціалом Україна має всі можливості стат и туристичною державою світового рівня.

Зважаючи на місце і роль туризму в житті суспільства, держава проголосила туризм одн им з пріоритетних напрямів розвитку економіки і культури і створює умови для туристичної діяльності.

Подальший динамічний розвиток туризму зумовлює необхідність удосконалення якості підготовки кадрів, забезпечення галузі туризму фахівцями.

Метою туристичної освіти є формування системи підготовки кваліфікованих працівників, спроможної забезпечити туристичну галузь фахівцями належного освітньо-кваліфікаційного рівня, сприяти більш ефективному використанню людських ресурсів у туристичній галузі, підвищенню їх професійної та соціальної мобільності, здатності забезпечити структурну та технологічну перебудову галузі, формування творчої, соціально активної, духовно багатої особистості з урахуванням її інтересів, потреб і запитів суспільства та держави.

Туристична галузь потребує кадрів вищої кваліфікації на посадах провідних спеціалістів, керівних працівників. Спеціаліст туристичної галузі має бути висококваліфікованим керівником підприємства або структурного підрозділу, який добре орієнтується в ринкових відносинах. Він повинен вміти своєчасно реагувати на кон'юнктуру ринку туристських послуг, вміло перебудовувати діяльність із врахуванням вимог ринку. Спеціаліст з туризму має бути підготовлений до активної творчої професійної та соціальної діяльності, яка б сприяла міжнародним інтеграційним процесам, професійно володіти іноземними мовами, оцінювати історичні та сучасні туристичні процеси, проблеми економіко-політичного життя України, тенденції світового туристичного ринку, мати навички організаторської й управлінської діяльності приймати професійні рішення з урахуванням їх соціально-економічних наслідків для розвитку туристичної галузі, забезпечуючи безпеку туристів.

 

Концепція кафедри:

Стратегічною метою навчальної та наукової діяльності кафедри, є формування нової освіченої та висококультурної генерації кваліфікованих фахівців туристичної галузі .

Кафедра реалізовує ступеневу підготовку студентів. Окрім наявної підготовки бакалавра і спеціалістів за відповідними планами , подальше спрямування діяльності полягає в розвитку системи самовідтворення науково-педагогічного потенціалу з тим, що б випускники кафедри очолювали в майбутньому наукові, навчальні, дослідні напрями роботи.

Диплом магістра будуть отримувати ті випускники, які в змозі опанувати найвищий теоретичний рівень у відповідній галузі, мають здібності та нахили до наукової та викладацької роботи.

Підготовка магістрів зумовлена потребами галузі у фахівцях, здатних вести самостійний науково-педагогічний пошук, здійснювати творчу професійну діяльність у туристичній сфері.

Підготовка високопрофесійних фахівців туристичної галузі є невід'ємною складовою загального освітньо-навчального процесу. В сучасних умовах, враховуючи реформування системи освіти і приєднання України до Болонського процесу, її треба істотно вдосконалювати. Виходячи із світового досвіду, необхідно збільшувати час на самостійн у робот у студентів, впроваджувати індивідуальні плани підготовки, що має відбуватися під постійним контролем кафедри, викладача. Необхідно з впроваджувати гнучкий механізм організації та контролю самостійної роботи студентів, а також впроваджувати систему збільшення обсягу самостійної роботи студентів, звертаючи увагу на рівень та якість методичного забезпечення. На сучасному етапі, в умовах багатоступеневої освіти модульно-рейтингова система оцінки знань є важливим інструментом забезпечення постійного контролю і самоконтролю за самостійною роботою студентів. З метою поліпшення організації ефективної самостійної роботи студентів на кафедрі розробляється необхідна навчальна та методична література.

Якість підготовки кадрів ґрунтується на тісному контакті системи освіти з практичною туристською діяльністю, на постійному аналізі змін, що відбуваються в туристичній практиці та на здатності успішно адаптуватися до нових ситуацій на ринку.

Велике значення при підготовці фахівців туристської галузі має поєднання теорії і практики. Реалізація цього принципу сприяє покращенню якості підготовки фахівців.Зростання обсягів туристичної діяльності та якісні зміни останніх років вимагають високого рівня підготовки фахівців.

 

Головні напрями навчальної та наукової діяльності кафедри на 2005–2010 роки:

  • підготовка за новітніми технологіями кваліфікованих фахівців туристичної галузі, що відповідають сучасним вимогам та потребам;
  • підготовка менеджерів туристичної сфери, які розуміють закономірності формуваннята розвитку відтворювальних процесів у туризмі у взаємозв'язку з розвитком політичних, економічних, культурних та інших процесів. Важливою ознакою наукової роботи кафедри є органічна єдність наукового та навчального процесів.

 

Основними напрямами наукових досліджень є:

– реалізація культурно-просвітнього потенціалу туризму в організації дозвілля;

– туристсько-ресурсн ий потенціал України: створення нового іміджу українського турпродукту і держави в цілому;

– презентація історико-культурної спадщини України як напрямок екскурсійної діяльності; – інформаційні технології у сфері туризму і гостинності;

– нові напрями мовної підготовки в туристичній освіті;

– маркетингові дослідження туристичних ринків світу.

 

Науково-практична робота: щорічно кафедрою проводяться студентські наукові конференції, присвячені проблемам туристичної галузі, кращі доповіді рекомендуються до публікації в науковому збірнику. На кафедрі діє постійна виставка кращих студентських робіт.

Практичній підготовці студентів приділяється надзвичайна увага. Практика починається вже з першого курсу . Під час ознайомчої практики студенти відвідують провідні мистецькі заклади Києва. На другому курсі під час краєзнавчої практики студенти знайомляться з туристичними центрами України: Кримом і Карпатами.

З третього курсу кафедра направляє на практику безпосередньо в туристичні фірми, і якщо для початківців-третьокурсників термін практики – один місяц ь , то на І V курсі — це вже 6 тижнів, а на п'ятому — два з половиною місяці. За результатами практики більш ість студентів одразу отримала запрошення на роботу.

При кафедрі обладнано сучасну спеціалізовану мультимедійну лабораторію. Навчальна лабораторія кафедри є невід'ємної складовою навчального процесу, дозволяє впроваджувати наукові розробки кафедри в навчальний процес і залучати студентів до наукової роботи.

 

Заходи, в яких братиме участь кафедра протягом 2006 –2007 навчального року:  

– Туристичний похід (вересень 2006 року);

– Міжнародний день туризму. Святкування в туристичному комплексі "Пролісок"(27.09.06 р.);

– Посвячення першокурсників на теплоході "Тарас Шевченка" (19.10.06 р.);

– ХІІІ міжнародний турсалон "Україна-2006";

– Круглий стіл в Київському національному університеті ім..Тараса Шевченка з проблем туризму (жовтень 2006 року);

– Участь у міжнародній конференції ”Європейські стандарти й ефективне правове регулювання розвитку туризму в Україні” ( грудень 2006 року).

 

 

 

  Інститут культури Інститут мистецтв Інститут менеджменту і бізнесу Інститут державного управління і права Інститут кіно і телебачення Інститут дизайну та рекламного бізнесу інститут перекладу  
© КНУКіМ 2005 01042, Київ, вул. Чигоріна, 20, (044) 285-85-27, 285-43-86
Створення сайту:
Iнтернет системи