This version of the page http://www.knukim-edu.kiev.ua/inst_manage_hotel.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-02-07. The original page over time could change.
Кафедра готельно-ресторанного бізнесу || КНУКіМ
Домашня сторінка студента Віртуальний тур Як нас знайти Зроби сайт краще Стань обличчям сайту
 

Завідувач кафедри Нечаюк Лідія Іванівна, кандидат економічних наук, професор.

 

Адреса кафедри: вул. Щорса, 36, ауд.509а.

 

Кафедра здійснює підготовку фахівців за кваліфікацією: менеджер готельно-ресторанного бізнесу.

 

Професорсько-викладацький склад:

Мельник Надія Петрівна, професор, кандидат економічних наук, доцент;

Карсенін Валерій Іванович, професор, доктор економічних наук;

Кравчук Надія Миколаївна, професор, кандидат технічних наук, доцент;

Карягін Юрій Олегович, доцент, кандидат економічних наук;

Толок Галина Арсенівна, доцент, кандидат технічних наук;

Русавська Валентина Андріївна, доцент;

 

Студенти вивчають такі фахові дисципліни: технологія виготовлення продукції ресторанного господарства; барна справа; фізіологія, санітарія, гігієна; основи дієтичного харчування; дизайн у підприємствах готельно-ресторанного бізнесу; історія розвитку готельно-ресторанного бізнесу; організація готельного господарства; організація ресторанного господарства; психологія обслуговування в готельно-ресторанному бізнесі; стандартизація і сертифікація готельно-ресторанного бізнесу; технологія обслуговування в готельному господарстві; технологія обслуговування в ресторанному господарстві; устаткування в готельно-ресторанному бізнесі; організація праці менеджера готельно-ресторанного бізнесу; готельно-ресторанний бізнес у туристичній індустрії; інфраструктура готельного господарства; географія туризму; закордонний готельний бізнес; основи наукових досліджень; проектування в готельно-ресторанному бізнесі; бухгалтерський облік в готельно-ресторанному бізнесі; економіка в готельно-ресторанному бізнесі; ціноутворення в готельно-ресторанному бізнесі; менеджмент в готельно-ресторанному бізнесі; маркетинг в готельно-ресторанному бізнесі; рекламно-інформаційна діяльність в готельно-ресторанному бізнесі.

Викладаються також інші фундаментальні та професійно орієнтовані навчальні дисципліни з менеджменту, які вони забезпечені авторськими навчальними програмами.

 

Загальні відомості

Кафедру створено 2001 року. Викладання дисциплін здійснюють: доктор наук, професор – 1; кандидати наук, професори – 7; кандидати наук, доценти – 5. Кафедра забезпечує викладання спеціальних дисциплін для 1200 студентів, що навчаються за спеціалізацією „Менеджер готельно-ресторанного бізнесу”.

Для проведення лекційних і практичних занять з фахових дисциплін, запрошуються спеціалісти з інших ВНЗ, фахівці галузі готельно-ресторанного бізнесу, заслужені працівники сфери послуг.

 

Концепція кафедри

Темпи розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні потребують якісної підготовки спеціалістів високого рівня. Студенти повинні отримувати глибокі знання, необхідні для вирішення питань на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу, пов'язаних з організацією, технологією, економікою і менеджментом. Отримані знання мають повністю відповідати рівню розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні на перспективу 5-10 років.

 

Науково-практична робота

Викладачі кафедри мають друковані наукові та науково-методичні праці, присвячені дослідженню проблем та перспектив розвитку сфери готельно-ресторанного бізнесу, впровадженню нових технологій ресторанного і готельного сервісу.

Популярними серед студентів є навчальні посібники: Кравчук Н.М. «Дієтичне та дитяче харчування» (у співавторстві з Грищенко І.М.), Нечаюк Л.І «Менеджмент: готельно-ресторанний бізнес» (у співавторстві з Телеш Н.О.); Архіпова В.В. «Особенности культуры и традиций питания народов мира» (у співавторстві з Іванниковою О.І.); Архіпова В.В. « Физиология питания для менеджеров индустрии гостеприимства и ресторанного сервиса» (у співавторстві з Іванніковою О.І., Нечаюк Л.І), Архіпова В.В. „Асортимент, технологія і управління якістю продукції в сучасному ресторані”.

Роботи викладачів кафедри постійно друкуються у збірниках наукових праць: Мельник Н.П. «Формування ринку готельних послуг в Україні», Архіпов В.В. «Нові технології в ресторанному сервісі України», «Нові види ресторанної продукції в Україні», Нечаюк Л.І. «Особливості організації обслуговування споживачів по типу «шведський стіл», Карягін Ю.О. «Організація обслуговування туристів в готелях і рекреаційних комплексах України», «Організація підготовки кадрів для індустрії гостинності в Україні і світі» та ін.

Для покращення практичної підготовки менеджерів готельно-ресторанного бізнесу в навчальний процес були введені практикуми, зокрема, «Соціально-культурний практикум» (на першому курсі), «Практикум з технології обслуговування в готельному господарстві», «Практикум з технології обслуговування в ресторанному господарстві» (на третьому курсі). Об'єктами для проведення практикумів обрані такі готельні комплекси, як «Дружба», «Дніпро», «Братислава», «Воздвиженська» , «Прем'єр Палац», «Санкт-Петербург», «Братислава», «Київ», «Національний», «Президент-Отель», «Турист». Студенти мають можливість проходження всіх видів практики на й інших базі готельних комплексів різних регіонів України.

 

Навчальна лабораторія

На кафедрі створено дві навчальні лабораторії. Одна з них оснащена сучасною комп’ютерною технікою і призначена для проведення занять для спеціальних дисциплін. Друга лабораторія знаходиться по вулиці Російська, 70, оснащена сучасним спеціальним устаткуванням для проведення лабораторних занять з дисциплін «Технологія продукції ресторанного господарства», «Устаткування в готельно-ресторанному бізнесі» та «Барна справа».

 

Заходи, в яких кафедра бере участь:

Кафедра готельно-ресторанного бізнесу бере участь у виставках, що проводяться в м. Києві і пов'язані з готельно-ресторанним бізнесом та туризмом, зокрема в роботі Міжнародної спеціалізованої виставки «Кабаре і готель», міжнародних туристичних салонах, фестивалях кулінарного мистецтва України. Щороку кафедра організовує виставку кулінарних страв «Арт-клас» в рамках традиційного щорічного заходу «Дні інституту менеджменту і бізнесу в КНУКіМ».

 

  Інститут культури Інститут мистецтв Інститут менеджменту і бізнесу Інститут державного управління і права Інститут кіно і телебачення Інститут дизайну та рекламного бізнесу інститут перекладу  
© КНУКіМ 2005 01042, Київ, вул. Чигоріна, 20, (044) 285-85-27, 285-43-86
Створення сайту:
Iнтернет системи