Main Menu

Командне фото

"Кривбас" 2:1 "Волинь"
6 травня 2006 р. Кривий Ріг (18:00). Стадіон "Металург". 6000 глядачів. 12ºС.
Судді: Судді: А. Жосан (Херсон), О. Журба, О. Кравченко (обидва - Донецьк)
Делегат ФФУ: В. Авдиш (Сімферополь)



1. Старцев
13. Старостяк
18. Шевелюхін
24. Поклонський
(16. Іващенко, 66)
5. Дун'їч
6. Любеновіч
7. Кашевський
(17. Бойко, 58)
8. Алегбе
19. Грошев
22. Трішовіч
(2. Котелюх, 84)
20. Гігіадзе

Запасні:
23. Близнюк
3. Нивинський
4. Панфьоров
10. Кабанов

Тренер:
Олександр Косевич

 Гігіадзе (28)
 Трішовіч (42)
 Сачко (54)

 Поклонський (60)
 Іващенко (87)



24. Неділько
2. Ковалюк
45. Джорджевіч
(11. Максимюк, 89)
44. Фалемі
15. Хома
6. Ряхн
7. Сачко
8. Гащин
31. Герасимюк
13. Товкацький
(35. Р. Майдан, 60)
43. Пищур
(16. Алозі, 46)

Запасні:
1. Романенко
17. Жерш
26. Рибковський
18. Лужанков

Тренер:
Віталій Кварцяний

Матч з "Кривбасом" мав для лучан велике значення, адже втрата очок у цій грі вкупі з нелогічною очевидністю результатів кількох інших матчів 29-го туру, відкидала "Волинь" на передостанню сходинку турнірної таблиці. З іншого боку, досвід одеського "Чорноморця", котрий перед тим програв у Кривому Розі за неадекватного суддівства й при цьому позбувся на наступну гру кількох ключових виконавців з-за отриманих попереджень, змусив внести певні небажані корективи у стартовий склад й тренерський штаб лучан. Так, залишились у Луцьку Марко Девіч й Андрій Соколенко, які мали у пасиві по три жовті картки. Крім того, дещо неочікувано місце у воротах зайняв Віталій Неділько котрий напередодні непогано проявив себе у матчі дублерів.

Проте, не дивлячись на такі корективи у складі, з перших хвилин матчу ініціативою заволоділа "Волинь" й почала накочувати атаки на ворота господарів. Так уже на 2-й хвилині після навісу Герасимюка з флангу головою пробивав Пищур, але його постріл був не надто сильним і точним. Згодом Сачко й Пищур ще раз потурбували захист криворіжців, коли перший неточно замкнув простріл Ковалюка, а другий після скидки капітана потужно вдарив з лінії штрафного - вище. Господарі ж у перші десять хвилин виглядали не надто впевнено - комбінаційна гра у них не йшла, а швидкі контратаки, розраховані на технічного Гігіадзе, успіху не приносили бо надійно грала оборона "Волині". Перша серйозна небезпека біля наших воріт виникла лише на 14-й хвилині, коли Любенович випередив захисників й вийшов на побачення з голкіпером, але Неділько вчасно вийшов з воріт і забрав м'яч. За мить відмінну контратаку провели лучани - Сачко в штрафному отримав м'яч, розвернувся й потужно пробив - дещо вище поперечини. Перевага "Волині" у цей час забезпечувалася високою активністю й самовідданістю півоборонців. Герасимюк і Фалемі просто терзали своїх опонентів, обігруючи їх по двоє, по троє, й активно навантажували передачами нападників. Показовим у даному випадку був момент на 20-й хвилині, коли Фалемі на лівому куті штрафного в два фінти упорався одразу з п'ятьма опонентами (!!!) й видав пас на хід Товкацькому. Василь певне не очікував такої ефективності партнера й на подачу відгукнувся невчасно - момент було втрачено.

У цей час "Кривбас" почав нарощувати свої атаки, а разом з цим активізувався й суддя Жосан, необгрунтовано фіксуючи порушення з боку волинян у моментах коли їх там й близько не було. Господарі ж провели кілька небезпечних атак, які проте особливої небезпеки не мали, бо навіси і простріли без проблем переривали високі луцькі захисники. А потім зненацька виник гол... Трішовіч видав шикарний пас через півполя в штрафний на Гігіадзе, котрого прикривав Джорджевіч. На перехоплення пішов Неділько, а оборонець, зрозуміло, відтіснив Васила для того щоб звільнити простір голкіперу. Але Віталій дещо не розрахував свій ривок і змушений був стрибати за м'ячем. Торкнувшись шкіряного кінчиками пальців, він не зміг змінити напрямок його польоту й м'яч опустився просто в ноги нападника "Кривбасу", котрий відправив його у пусті ворота - 1:0.

Після голу гра пішла на зустрічних курсах. Майже відразу господарі могли збільшити свою перевагу, коли Трішовіч з гострого кута двічі розстрілював Неділька, але голкіпер в цьому епізоді зіграв на "відмінно", потягнувши й наступний удар Кашевського в "дев'ятку". У відповідь Хома добре приклався до м'яча на лінії штрафного - круглий було відправився у нижній дальній від Старцева кут, але захисник "Кривбасу" вчасно в падінні перевів його на кутовий. Після цього команди обмінялися ще кількома гострими атаками, проте в жодному випадку до ударів по воротах справа не доходила. І коли перша половина гри наближалася до завершення, сталося кілька суперечливих епізодів за участю представників Феміди. Спочатку Пищур рвонув по лівому флангу й збирався було навішувати у штрафний, коли підоспілий захисник вибив м'яча за лінію воріт, а суддя чомусь зафіксував порушення з боку "Волині", а за кілька хвилин господарі провели контратаку - Дун'їч отримав м'яч, пройшов до штрафного й віддав пас на Трішовіча, який і забив у ворота "Волині" другий гол. За кілька хвилин пролунав свисток на перерву.

Друга половина гри почалася з наступального пориву "Волині", якій втрачати було вже нічого. На 48-й хвилині Алозі у штрафному випередив оборонців й готувався завдати удару по воротам, як пролунав свисток про порушення ним правил у боротьбі з опонентами. Потім Сачко справа видер м'яч у захисників й віддав пас у центр штрафного на того ж Алозі, який у боротьбі з оборонцями опинився на газоні... гра продовжувалась. У відповідь господарі могли покарати волинян ще одним голом, коли в результаті швидкої контратаки забутий у штрафному Гігадзе метрів з восьми головою бив у "дев'ятку", однак не попав у ствір воріт. А за дві хвилини показав своєму колезі як туди попадати капітан "Волині" Василь Сачко. Товкацький промчав по лівому флангу, йому назустріч пішов Старцев, а Алегбе, аби уникнути неприємностей, смачно зарядив Василеві по ногах. Та за мить до того тринадцятий номер лучан встиг віддати пас на Сачка, котрий з району одинадцятиметрової позначки відправив м'яч у пусті ворота - 2:1.

В наступні кілька хвилин команди створили ще по одному гольовому моменту - Трішовіч із штрафного бахнув у дальню шістку - Неділько був на місці, а Товкацький увірвався в штрафний, пройшов до лицьової, де був успішно завалений захисником, але арбітр якимось чином угледів там порушення з боку Василя й призначив штрафний у бік "Волині". А затим гострота у грі зникла. Обидва суперники, розуміючи що рахунок надто слизький, відійшли назад й почали діяти більш обережно, намагаючись заволодіти перевагою у центрі поля. Повеселив Гігіадзе, який програв силову боротьбу Ряхну і стоячи на колінах кілька секунд з докором дивився на арбітра. Тому напевне стало соромно і він таки дав штрафний. Потім постарався боковий суддя - на половині поля господарів м'яч летів було в аут, але Сачко за півметра від лінії поля догнав його й підробив під себе, а лайнсмен махнув прапорцем - "м'яч вийшов".... Хм.

Ще певний час команди побігали без моментів, обмежуючись прострілами у штрафні суперника, де зазвичай було надто обмаль партнерів, а потім знову перейшли до активних дій. На 73-й хвилині Іващенко після подачі кутового досить гарно пробив під поперечину - Неділько з труднощами перевів м'яч назад на кутовий. "Волинь" же втратила дві стовідсоткові нагоди зрівняти рахунок за дві хвилини. Спочатку шістнадцятирічний Руслан Майдан, який дебютував у основі волинян, відгукнувся на поздовжній пас з центра поля і у шаленому стрибку пробив головю у нижній кут воріт - лише миттєва реакція Старцева врятувала "Кривбас" від голу. А через кілька секунд Ковалюк зліва з-за меж штрафного сильно приклався у той же кут і знову голкіпер врятував свої ворота. Захопившись атаками, лучани ледве не поплатилися, коли Гігадзе сам вривався у штрафний, але вчасно підоспілий Гащин небезпеку ліквідував. Зрештою господарі відтягнулися на свою половину поля й грали на утримання рахунку, а волиняни даремно намагалися пройти масовану оборону суперника. Останній непоганий шанс для взяття воріт мав Герасимюк, який вже у доданий час справа від бокової лінії запустив "парашут" під поперечину воріт "Кривбасу", але Старцев зіграв бездоганно. Фінальний свисток зафіксував перемогу господарів, яка таки відкинула "Волинь" на неприємне п'ятнадцяте місце. Тепер доля нашої команди залежить не лише від результату гри з "Таврією" у середу, а й від результатів опонентів.


Пишіть нам

Статистика





© 2002-2005 AV Group Design     WinFixer
Використовувати матеріали сайту дозволяється лише з посиланням на www.fc.volyn.net
Дану сторінку рекомендовано переглядати в браузері Internet Explorer 5+