This version of the page http://www.rr.lviv.ua/about.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-14. The original page over time could change.
Радіо "Воскресіння" - Про Радіо «Воскресіння»
   Звукові файли оновлюються щоденно
   Сьогодні: 14.01.2007 
 Розклад передач на тиждень
 Події Факти Коментарі
 Дослівно... new
 Слово Патріарха new
 Фоторепортаж
 Відео
 Автори
 Радіо в гостях ...
 Мистецька фотогалерея
 Музичні прем'єри
 Архів повідомлень
 Наша книжкова крамниця
 Агенція Релігійної Інформації
 Архів газети «Мета» в PDF
 Про Радіо «Воскресіння»
 Список трансляторів
 Річні звіти [REPORT]
 Анонси та оголошення
 Контакти


Голова Спостережної ради Блаженіший Любомир Кардинал Гузар


член Спостережної ради Мирослав Маринович


член Спостережної ради о.Ігор Пелехатий


голова Ревізійної комісії о.Василь Копичин



Директор Мирослав Павлюк


Головний редактор Василь Ковалишин


Редактор Любомира Бурка


Власний кореспондент в у Києві Володимир Качур


Диктор Орест Гарда


Служба доставки Василь Павлюк


Бухгалтер Ярослав Івашків


Звукооператор Віталій Бохонко


Фоторепортер Андрій Копак


Відділ комп’ютерного забезпечення Андрій Давидів


Водій Семен Кухар


Головний редактор АРІ Богдан Дубінський


Зступник редактора АРІ Зоряна Курдина


Журналіст АРІ Лідія Пуга


Відділ комп’ютерного забезпечення Сергій Плахотнік

Річні звіти Радіо «Воскресіння»

 2005 |   2005eng |   2004 |   2003 |


Оскільки в наших часах злі люди послуговуються часописами, щоб розсівати ложні науки й викривляти мораль, уважайте за свій обов’язок користуватися тими самими середниками. Ті послуговуються ними негідно, щоб збурювати, ви послуговуйтеся правильно, щоб будувати ... та віру ... мужньо боронити.
Святіший Отець Лев XIII.
Лист до архієпископа з Ліми та до єпископів з Перу, 1894 р.

Вплив журналістів сильніший, ніж священиків і вчених.
Вони руйнують цілі світи думок і будують нові ...
Преса ... може виховати святих, але також і злочинців;
вона може успішно боронити релігію і мораль,
але може і найсвятіші справи понизити і знецінити.
Єпископ УГКЦ Григорій Хомишин.

Відозва до духовенства Станіславівської єпархії
«Преса як дуже важливазброя нинішньої доби», 1913 р.

  Після тривалого періоду панування і насадження атеїстичного світогляду у 1989 році зазвучали релігійно-інформаційні програми Радіо «Воскресіння».   Редакція створена з благословення Синоду Української Греко-Католицької Церкви і формується в бельгійській столиці Брюсселі в структурі Сatholik Radio and Television Network. 19 листопада в ефір вийшла перша радіопрограма. Очолює редакцію греко-католицький священик о. Андрій Онуферко.

  Безумовно, Радіо «Воскресіння» викликало значний інтерес у суспільстві, сам факт звучання цих радіопрограм скріплював надію в серцях людей і свідчив про початок нового часу, нового життя.

  1990 р. — Радіо "Воскресіння" виходить зі своїми щонедільними програмами з радіостанції в Монте-Карло а з 27 жовтня 1991 р. недільні програми, які все ще готувалися у Брюселі, стала транслювати державна Львівська радіомережа.

  Тривалий час програми Радіо «Воскресіння» були єдиним джерелом християнського слова в українському ефірі. З часом формується редакція у Львові і з травня 1992 р. починає самостійно готувати радіопередачі. З початку липня програми стали щоденними. Керівництво Львівською редакцією переймає о. Михайло Димид.

  1993 р. З 5-го квітня щоденні релігійно-культурологічні програми Радіо «Воскресіння» починають транслюватися Всесвітньою Службою Радіо Україна, а також Третьою програмою Українського Радіо. 10 липня в приміщенні Львівської опери відбулася презентація Радіо «Воскресіння».

  1994 р. Радіо «Воскресіння» виступає з ініціативою створити Агенцію Релігійної Інформації. Бюлетень поширюється не лише на території України, а й знаходить читача у багатьох країнах світу. АРІ стало авторитетним джерелом релігійної інформації для багатьох газет в Україні і за її межами. Новинами Радіо «Воскресіння» послуговуються такі авторитетні інформаційні агенства як Католицька Служба Новин (CNS) та APIC. В Україні Агенція Релігійної Інформації Радіо «Воскресіння» була єдиною структура, яка займалася збиранням, обробкою та поширенням новин про усі конфесії, що діяли в Україні (УГКЦ, УПЦ МП, УПЦ КП, УАПЦ, РКЦ та протестантських церков). Великий об'єм матеріалу, що накопичисвя за всі роки, дозволив редакції проводити аналітичні дослідження розвитку Церков, прогнозувати та коментувати церковні події.

  1995 рік — 29 березня вийходить в ефір 1000-на радіопередача. Програми складаються з трьох частин, це, зокрема, блок релігійних новин, актуальна стаття та тематичний цикл, що може висвітлювати будь-яке питання, пов'язане з історією Церкви, духовним життям християнина, взаємовідносинами Церкви і науки та багато інших проблем. У своїй роботі Радіо «Воскресіння» керується принципами позаконфесійності й екуменізму.

  1996 рік — 10 червня спецвипуски Радіо «Воскресіння» починає транслювати Перший канал національого радіо.

  Розширення як слухацької, так і читацької аудиторії, підняло міру відповідальності колективу Радіо «Восересіння» щодо задоволення духовних потреб українських громадян. З'явилася потреба введення рубрик екуменічних діалогів, безпосереднього надання слова представникам різних конфесій. Отож, поряд із євангелізацією, колектив Радіо «Воскресіння» сприяє конфесійному порозумінню в Україні на основі істини і любові. Про це свідчать різноманітні відгуки, зокрема, головний редактор «Народної газети», письменник Анатолій Шевченко писав: «У час, коли нам, українцям, зараз як і у всі, й переважно драматичні часи історії, бракує, як і бракувало, єдності й порозуміння, Радіо «Воскресіння» спрямовує свою діяльність на духовне об'єднання своїх слухачів - екуменічне, національне, духовне. А християнський світогляд якраз і спонукає до єдності, з якою тільки й зможе знайти своє майбутнє держава, а в ній - народ, сподіваймося, нарешті щасливий і вільний, сповнений власної гідності» .

  Для журналістів редакції Радіо «Воскресіння» важливими є як зміст, так і форма подачі матеріалів. У передачах присутні усі види жанрів журналістської творчості: інформаційні та полемічні замітки, коментарі, огляди листів, огляди преси, репортажі, інтерв'ю, звіти з конференцій, статті, бесіди. Значна увага звернена на чистоту української мови, особливості мовлення на радіо. «У нашому ефірі, який зараз уперто русифікується, численними комерційними радіостанціями, програми Радіо «Воскресіння» вирізняються не тільки гарною українською мовою, а й уболіванням за долю національної культури, літератури, музики, ширше - національного майбутнього зі своїм словом, культурою, історією і, зрозуміло, Церквою», - відгукується на передачі Сергій Гречанюк, письменник, головний редактор журналів «Дивослово», «Урок української». А ось думка народного артиста України Віталія Розстального: «Слово мовлене звучить в ефірі, доки мовиться, але за цей миттєвий час воно встигає обійняти тисячі й тисячі людей, слухачів радіо, донести до їхньої свідомості не лише думки, а й інтонації такі, що не забуваються. У кращих своїх програмах ведучі й учасники програм Радіо «Воскресіння» знаходять таке слово».

  1997 рік розпочався зміною керівництва. Отця Михайла Димида, якого було призначено Ректором Львівської Богословської Академії, на посаді директора Радіо «Воскресіння» змінює Мирослав Павлюк, журналіст, що пропрацював в редакції вже шість років, випустивши в якості редактора і ведучого в ефір понад 1000 радіопрограм.

  Цього ж року Редакція Радіо «Воскресіння» переїжджає у нове приміщення у будинку на вулиці Озаркевича, урочисто освячене 28 серпня Єпископом-помічником Глави УГКЦ владикою Любомиром Гузаром.

  Нашвидкоруч відкрито кореспондентський пункт у м. Києві і вже 30 жовтня виходить в ефір ювілейна 2000 передача Радіо «Воскресіння».

  На редакцію чекає відповідальний період юридичної та кадрової реорганізації. Програми, як і раніше виходять ефір щоденно.

  1999 р. На свято Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня у стінах редакції Радіо «Воскресіння» відроджується часопис Львівської Архієпархії УГКЦ «Мета». Журналісти радіо своїми силами безкорисливо готували «Мету» до друку до 2003 р. Ці номери газети можна оглянути на нашій інтернет-сторінці.

  1999 рік — редакція Радіо «Воскресіння» відсвяткувала ювілей - 10-річчя від часу заснування.

  З 1 червня 2000 Радіо «Воскресіння» змінює формат мовлення, виходить в ефір тричі на день на хвилях всеукраїнської мережі «Довіра- Niko-FM». 23 березня 2001 прозвучала ювілейна 3000-на передача.

  Згодом мережа «Довіра- Niko-FM» розпадається на дві частини, і Радіо «Воскресіння» залишається з «Довірою», прив’язуючись до блоку передач Радіо «Свобода».

  Під час зміни у керівництві Національною Радіокомпанією України у 2001 році Церква втрачає на деякий час ефір на УР-1. Програми продовжують транслюватися, окрім мережі Радіо «Довіра», ще Львівським обласним радіо та кількома місцевими радіостанціями (Сумським обласним радіо, Радіо «Дзвони» в Івано-Франківську, Радіо «Карітас-Едегем» в Червонограді).

  Але з грудня 2002 року Радіо «Воскресіння» знову звучить в ефірі Першого каналу національного радіо. Щоденна аудиторія коливається в межах від двох до чотирьох мільйонів слухачів (за даними Першого каналу національного радіо).

  З 1-го серпня 2002 року функціонує інтернет-версія програм Радіо «Воскресіння», доступних на нашому веб-сайті (www.rr.lviv.ua). Щодня на веб-сторінці Радіо «Воскресіння» оновлюються звукові файли з радіпрограмами у цифрових версіях mp3 та ogg. Це дає можливість прослуховувати їх користувачам різних комп’ютерних форматів і, фактично, в будь-якому куточку світу. Одна з переваг цифрової версії радіопрограм — це можливість переслухати передачу як у день виходу в ефір, так і за минулі кілька тижнів. Сьогодні надається доступ до радіопрограм майже за місяць. Окрім цього розміщується повна програма раідопередач, яка зберігається в архіві на веб-сторінці протягом року.

  Окрім безпосередньо програм Радіо «Воскресіння», що транслюються у всеукраїнському ефірі, на веб-сторінці можна прослухати ще й такі нові аудіорубрики: з листопада 2003 р. діє новий розділ — «Події. Факти. Коментарі», в якій розміщуються найсвіжіші інтерв’ю, репортажі та інші аудіоматеріали. З грудня 2003 р. запрацювала нова рубрика «Музичні прем’єри», у якій розміщуються текстові матеріали, аудіопрезентації та цифрові аудіоверсії новинок духовної музики.

  На веб-сторінці також сформовано архів АРІ у форматі PDF, тобто, читач має можливість переглянути бюлетень Агенції Релігійної Інформації у готовому, змакетованому, вигляді з кольоровими ілюстраціями. (Друкована версія АРІ — чорно-біла).

  В міру надходження, розміщуються новини про життя релігійних спільнот, прес-релізи, статті та фотоілюстрації до них.

  У новій рубриці «Фоторепораж» можна переглянути серії тематичних фотоілюстрацій про перебіг важливих подій у житті Церкви та суспільства. Цей розділ дає можливість подати фотоінформацію оперативно, відразу після події.

  З червня 2004 року на веб-сторінці розпочато нову рубрику — «Радіо в гостях...» у якій розміщуються детальні фоторозповіді про тематичні відряження журналістів Радіо «Воскресіння»

  Також на веб-сторінці функціонує рубрика «Мистецька фотогалерея». У ній можна переглянути репродуції робіт митців, що працюють у галузі сакрального образотворчого та прикладного мистецтва.

  Інтернет-сторінка Радіо «Воскресіння» розвивається і стає доступнішою та оперативнішою — це одне із пріорітетних завдань.

  Сьогодні Радіо Радіо «Воскресіння» - християнський радіоголос серед багатьох, та зберігає першість щодо тематики радіоматеріалів, які дуже розмаїті. Програми розраховані на слухачів різних вікових та соціальних категорій, віросповідань та суспільних груп. Це - репортажі та інтерв'ю про непересічні події в Українських Церквах, радіопроповіді священиків та виступи єпископів різних конфесій, розповіді про візантійський та латинський церковні обряди, радіоверсії сучасних богословських праць, знайомство з літургічним роком, розповіді про мистецтво іконопису, сакральну архітектуру, церковний спів та музику. В редакційному доробку Радіо Радіо «Воскресіння» - художнє читаня популярної та класичної християнської літератури, повчань повістей та дитячих казок вітчизняних і зарубіжних християнських авторів зі світовими іменами.

  Редакція Радіо «Воскресіння» дала звукове життя високохудожнім літературним творам, серед яких - книга «Син Людський» російського православного священика Олександра Меня, роман польського письменника Івана Добрачинського «Листи Никодима», розважання теолога і науковця, світлої пам’яті Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Мирослава Івана Любачівського «Вірую в єдиного Бога», книга-інтерв'ю журналіста Вітторіо Мессорі з Іваном Павлом II «Переступити поріг надії» та інші.

  Журналісти та автори Радіо «Воскресіння» у своїх програмах проводять різноманітні розвідки та дослідження, як наприклад, історична розвідка під назвою «Палестина часів Ісуса Христа», свідчення віри репресованих священиків Української Греко-Католицької Церкви, матеріали про життя і діяльність митрополита Андрея Шептицького, статті про релігійні мотиви у творчості українських письменників та поетів та ін.

  Літературні передачі теж знаходять багато відгуків від слухачів. У програми цілком органічно вплітаються вірші Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Євгена Маланюка, Тодося Осьмачки, наших сучасників-поетів. Художні твори українських і зарубіжних письменників співзвучні заповідям християнської моралі, несуть в собі ідею пошуку і утвердження в Істині, розкривають духовний світ людини, нехай сповнений суперечностей, але на її шляху до Храму.

  Журналісти Радіо «Воскресіння» беруть активну участь у житті українських мас-медіа, про що свідчать численні відзнаки за участь у різних конкурсах та заходах:

1. Диплом учасника Телерадіоклубу’99 за сприяння журналу «Телерадіокур’єр» у розвитку інформаційного партнерства на телерадіоринку України.
2. Пам’ятний диплом за участь у п’ятому Київському міжнародному телерадіоярмарку (4-7 травня 1999 року).
3. Срібний диплом — за участь у конкурсі «Золотий Георгій—2000» у номінації «Інформаційна програма».
4. Почесна грамота оргкомітету третього всеукраїнського конкурсу програм регіональних телерадіорганізацій «Україна єдина» — у номінації дебютант конкурсу.
5. Диплом третього всеукраїнського конкурсу програм «Україна єдина» у номінації «Цікава людина» (радіопередача «У спалахах мистецької любові». Вересень 2001 р., Одеса)
6. Диплом четвертого всеукраїнського конкурсу програм «Україна єдина» у номінації «Світ дитинства» (радіопрограма «Ангелику Божий хоронителю мій». Вересень 2002 р., Одеса)

Адреса редакції Радіо "Воскресіння":

вул. Є. Озаркевича, 4, м. Львів 79016, Україна
Е-mail:
Internet: http://www.rr.lviv.ua
тел. (0322) 74-23-03,
факс цілодобово +38 032 297-08-75

»»» 
  При передруку і використанні в теле- та радіоефірі
  посилання на Радіо «Воскресіння» обов'язкове
© Радіо «Воскресіння», 1999-2006