This version of the page http://www.netherlands-embassy.com.ua/matra_ua.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-05. The original page over time could change.
Royal Netherlands Embassy Kiev - Соціальні перетворення в Україні та Молдові (Matra)

Embassy of the Kingdom of the Netherlands to Ukraine and Moldova
Головна / Двосторонні відносини / Соціальні перетворення в Україні та Молдові (Matra)
Соціальні перетворення в Україні та Молдові (Matra)
  1. Загальна інформація
    1. Персонал
    2. Контактна інформація
    3. Вступ
  2. Програми Matra
    1. Проекти програми Matra
    2. Проекти Matra KAP
    3. Невеликі місцеві заходи програми Matra
    4. Проекти Matra KNIP 

 

1.  ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

1.1 Персонал

Джеффрі Чонг
Катерина Бардадим
Людмила Біленко

1.2 Контактна інформація

Посольство Королівства Нідерланди в Києві

Відділ Matra
Україна, Київ, 01901, Контрактова площа – 7
Тел.:  +380 44 4908 200
Факс: +380 44 4908 209
E-mail: kie@minbuza.nl (для: програми Matra’).


1.3 Вступ

З початку 90-х років Міністерство Закордонних Справ Нідерландів взялося за реалізацію програми 'Matra', в рамках якої надається підтримка соціальним перетворенням в країнах Центральної та Східної Європи. Програма Matra охоплює своєю діяльністю п’ятнадцять різних країн, включаючи Україну та, починаючи з 2006 року і Молдову, сприяючи перетворенню тоталітарних країн в сучасні демократичні нації – багатосторонні країни, в основі існування яких лежать конституційні принципи, а громадяни здатні взяти на себе відповідальність за формування суспільства, в якому вони живуть. Основною концепцією, що лежить в основі програми Matra, є укріплення організаційної основи цільових країн шляхом встановлення братських стосунків з відповідними організаціями в Нідерландах.

Matra не є організацією, мета якої – сприяння розвитку. Ця програма направлена на підтримку діяльності, що активізує позитивні зміни в структурі та в життєдіяльності сусідніх Східноєвропейських країн, їхніх органів та громадських організацій, а також зв’язків між ними. Вона надає підтримку шляхом встановлення двосторонніх відносин, що направленні як на місцеві органи управління, так і на громадськість включених до програми країн. Метою програми Matra також є сприяння розвитку країн в процесі їхньої підготовки до вступу в Європейський Союз.

Програма Matra здійснюється в наступних країнах: Бєларусь, Болгарія, Хорватія, Республіка Чехія, Естонія, Угорщина, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Росія, Словаччина, Словенія, Туреччина та Україна. З 2006 року цей список доповнили Молдова, Грузія та Вірменія.

В Україні, програма соціальних перетворень Міністерства Закордонних Справ Нідерландів йде в унісон з Спільною Програмою Дій на 2004-2006 рр. між Урядом Нідерландів та Урядом України.

За роки роботи, програма Matra істотно розширилась. Перший бюджет програми 1994 року складав 11 мільйонів євро, тоді як бюджет 2003 року дорівнював вже 50 мільйонам євро. Опираючись на інформацію, що надходить з регіонів, можна припустити, що успіх програми частково пов’язаний з її гнучкістю та орієнтованістю на конкретні потреби. ЇЇ увага зосереджена на посиленні організаційної бази шляхом поступового розвитку відповідних двосторонніх партнерських стосунків між організаціями. Програма намагається стати практичною низькопрофільною структурою, з якою легко мати справу і яка досягає поставленої мети.

Результати 10-ти річної роботи програми в Україні описані в буклеті “Програма Matra в Україні: Десять років соціальних перетворень” 


2. ПРОГРАМИ MATRA

2.1 Проекти програми Matra

Найбільш важливим інструментом програми Matra є інструмент “побратимства”, а отже, пряме співробітництво між місцевими та голландськими неурядовими організаціями, яке передбачає підтримку проектів, що виконуються їхніми східними - або центральноєвропейськими партнерами або за їхньою участю. Ці проекти охоплюють повний тематичний спектр програми Matra. Вклад неурядових організацій доповнюється проектами, які пропонують консалтингові фірми або муніципальні органи Нідерландів та провінції, опираючись на їхні побратимські зв’язки з містами та областями. Більш детальну інформацію з цього питання можна найти на сайті Міністерства Закордонних Справ Нідерландів.


2.2 Невеликі проекти  Matra KAP

Невеликі проекти Посольства представляють собою маломасштабні місцеві ініціативи, яким надається обмежена фінансова підтримка з боку Посольства Нідерландів. Більш детальну інформацію можна найти на інтернет-сторінці Керівні принципи невеликих проектів Matra. В рамках програми надається надається обмежена допомога громадським організаціям у фінансуванні заходів в таких областях, як права людини, культура, інформування громадськості або освіта.

Щороку Посольство надає підтримку 50-ти маломасштабним проектам. Якщо ви захочете ознайомитись з оглядом невеликих проектів Посольства, що виконанні в рамках програми Matra у 2005 році – завантажте файл Проекти Matra KAP – Огляд програми 2005р.

Тут ви зможете завантажити форму заявки на проведення невеликого проекту в рамках програми Matra


2.3 Невеликі місцеві заходи програми Matra

Дана програма здійснюється голландською неурядовою організацією "Національна Комісія з питань стабільного розвитку". ЇЇ метою є заповнення сегмента, якого не вистачає між обмеженим об’ємом "невеликих проектів Посольства" та великими "проектами в рамках програми Matra".

Заяви на надання грантів необхідно висилати за адресою:
NCDO (attn. ‘Matra KPA’)
P.O. Box 18184
1001 ZB Amsterdam
The Netherlands

Для отримання більш детальної інформації відвідайте інтернет-сайт Національної Комісії з питань стабільного розвитку.


2.4 Matra KNIP

Більш детальна інформація з проектів MATRA KNIP, міститься у розділі ‘Сільське господарство та Природа’ сайту Посольства.

© 2005 Royal Netherlands Embassy Kiev    Privacy Statement     Disclaimer
Powered by Negeso ®