This version of the page http://www.library.ck.ua/news1.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-04. The original page over time could change.
Архів Новин

[ Новини ]

  [ Об'яви ]

[Структура ]

[ Відділи бібліотеки ]

[ Наші видання ] 

[ Масові заходи ]

[Музей рідкісної книги ] 

[ Каталоги та картотеки ] 

[ Наша історія ] 

[ Пам'ятні дати Черкащини ] 

[ Знаменні і пам'ятні дати ] 

[ Платні послуги ]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А Р Х І В  Н О В И Н

14 серпня 2003 року в Черкаській ОУНБ імені Тараса Шевченка відбулося відкриття Канадсько- українського  бібліотечного центру.

В урочистій церемонії відкриття брали участь заступник голови облдержадміністрації А.Ю.Чабан, голова Черкаського міськвиконкому А.Б.Волошин, начальник управління культури  облдержадміністрації І.Г. Козленко, Єпископ Черкаський і Чигиринський Владика Іоанн, голова Всесвітньої координаційної ради М. Горинь, виконавчий директор ліги українських меценатів, лауреат обласної літературної премії “Берег надії” імені Василя Симоненка М. Слабошпицький, представник Канадського Товариства Приятелів України Степан Горлач, меценат  Марія Фішер, Іван та Ольга Кузики, Ярослав Семчишин.

На сходах бібліотеки гостей зустрічав чималий гурт читачів, письменників, журналістів. В холі звучали бандури і слова вітання, в т.ч. від  уряду Канади, штату Онтаріо та  особисто президента  Жана Кретьєна, посла Канади в Україні.

Черкаський Канадсько-український бібліотечний  центр 12-й з початку реалізації Канадсько-українським Товариством Приятелів України “Проекту Відродження”, який спрямовано на відкриття діаспорної літератури в Україні. Для читачів Шевченкового краю заокеанські патріоти зібрали по своїх приватних колекціях близько 10 тисяч (5 тонн) книжок та журналів українською мовою, іншими мовами української і загальнолюдської тематики, що вийшли друком на Заході і не зазнавали цензури. Більша частина цих видань не могла побачити світ за Радянської України. Як, наприклад, “Літопис УПА”, “Життя Степана Бандери”, нариси з історії ОУН. Збагатився фонд бібліотеки і виданнями, що представляють письменників та діячів культури емігрантів з Черкащини – письменниці Докії Гуменної та Ольги Мак, композитора і диригента О.Кошиця, видатного хореографа В.Авраменка.

Розташувався Канадсько-український бібліотечний центр на другому поверсі бібліотеки у читальному залі. Центр працює в режимі бібліотеки.

[ Інформаційно-бібліографічний відділ ]

[ Читальний зал гуманітарних наук ]

[ Відділ краєзнавчої літератури та бібліографії ]

[ Відділ виробничої літератури ]

[ Відділ літератури з мистецтва ] 

 [ Відділ літератури іноземними мовами ]

  [ Відділ абонемента ]  

[ Відділ міжбібліотечного абонемента (МБА) ]

[ Інтернет-центр ] 

[ Відділ автоматизації та ІТ ]

Сектор реєстрації читачів та контролю ]

[ Відділ зберігання основного фонду ]    

  [ Фонд рідкісних і цінних видань ]

   [ Відділ комплектування ]

  [ Відділ обробки літератури і організації каталогів ]

[ Науково-методичний відділ ]