This version of the page http://www.ccf.org.ua/articles1-10 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2007-01-04. The original page over time could change.
1-10 - Християнський Дитячий Фонд


Українська English Русский
Для соціальних працівників //

1-10

З досвіду впровадження проекту християнського дитячого фонду: “сприяння першим крокам”


Cтруктурна профілактика ВІЛ/СНІД

„Жодна країна світу не може подолати власними силами пандемію ВІЛ/СНІДу." Це цитата з промови Нельсона Манделли, колишнього президента ПАР, до учасників Всесвітньої конференції з питань СНІДу в Дурбані в 2000 р., на якій експерти-учасники розглядали наукові методи успішної боротьби з пандемією.

Cучасні підходи до профілактики

Традиційно профілактику (у пер. з грецької - попередження) розглядають як систему державних, соціальних, гігієнічних і медичних дій, спрямованих на забезпечення високого рівня здоров'я та попередження хвороб. Однак, нині науковці та практики все частіше звертають увагу на те, що при підході „попередження" дії як державних, так і недержавних структур, які займаються профілактичною діяльністю, не мають достатнього ефекту. Така ситуація дивує, оскільки саме профілактичній діяльності присвячується велика кількість програм, на неї витрачаються чималі кошти. Де ж криються причини такого стану справ?

Конструктивне вирішення конфліктів у сімейних взаємостосунках


Рекомендована процедура консультативної бесіди при вирішенні конфлікту


Усвідомлене материнство як актуальна проблема сьогодення

Актуальність вивчення проблеми усвідомленого материнства продиктована супере-чностями між гостротою демографічних проблем, пов'язаних із різким падінням народжуваності, величезною кількістю сімей, що розлучаються, збільшенням осиротілих дітей при живих батьках, зростанням випадків жорстокого поводження з дітьми, нерозробленістю програм соціальної та психологічної допомоги сім'ї і, в першу чергу, жінці.

Школа і сім'я. Як співпрацювати ефективно?

Є теми, ніби створені завжди бути актуальними. Серед них - співпраця, взаємодія родини та школи. І зрозуміло чому, адже кожен з нас по-своєму навчає і виховує дитину. З глибокої давнини до нас дійшли свідчення, які є доказом того, що ідея ця не нова. До даної проблеми зверталися М.Лютер, Я.Коменський, Ж.Руссо, І.Песталоцці, Ф.Фребель та інші дослідники.

Програми підтримки батьків і дітей раннього віку в Північній Ірландії

У межах концепції усвідомленого батьківства, раннього дитинства та підтримки молодих сімей цікавим є досвід Північної Ірландії. В цій країні існує і розвивається добре сформована система освіти батьків й функціонує ціла низка спеціально розроблених проектів і програм, спрямованих на підвищення освіти батьків, надання їм допомоги з питань виховання, навчання та розвитку дітей. На території Північної Ірландії діють 23 проекти, метою яких є впровадження якісних послуг у галузі раннього дитинства і батьківської освіти.

Методичні рекомендації щодо занять із дівчатами-підлітками

Є теми, ніби створені завжди бути актуальними. Серед них - співпраця, взаємодія родини та школи. І зрозуміло чому, адже кожен з нас по-своєму навчає і виховує дитину. З глибокої давнини до нас дійшли свідчення, які є доказом того, що ідея ця не нова. До даної проблеми зверталися М.Лютер, Я.Коменський, Ж.Руссо, І.Песталоцці, Ф.Фребель та інші дослідники.

Методика підготовки юнаків-старшокласників

Сучасна соціально-економічна ситуація в Україні зумовлює значні ускладнення у виконанні сім'єю своїх функцій. Деформація соціальних і моральних цінностей, яка спостерігається в останні роки, серйозно розхитала підвалини сім'ї.
КонтактиЗворотній зв'язок
© Християнський дитячий фонд