This version of the page http://chat.univ.kiev.ua/help.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-12-25. The original page over time could change.
Нас 20 тисяч - спілкуймося ж!!!
Цей чат-сервер був створений з метою сприяння розвитку комп'ютерної мережі
Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Інформація, яка допоможе Вам швидше освоїтися в чаті

Якщо Ви вперше зайшли в чат, то спочатку Вам потрібно зареєструватись. Під час реєстрації Ви маєте ввести своє ім'я, під яким Ви будете в чаті, пароль та підтвердження паролю. В імені можна використовувати тільки букви, цифри та символи "-" і "_". Запам'ятайте свій пароль, інакше Вам доведеться звератися за допомогою до адміністраторів чату!

Після реєстрації Вам буде задано ще кілька запитань. Ось і все, вперед!

Головне вікно чату складається з кількох частин. Серед них:

  • канал - вікно, яке розташоване посередині вгорі і має самий великий розмір. Сюди виводяться повідомлення, які бачать усі.
  • приват - вікно, яке розташоване безпосередньо під вікном каналу. Сюди виводяться повідомлення, які відправлені тільки Вам та Ваші повідомлення, які Ви відправили в приват іншим (якщо Ви поставили при вході в чат галочку, що хочете бачити ці повідомлення).
  • список присутніх - вікно, розташоване справа. Тут Ви побачите список всіх присутніх в чаті. Всі присутні будуть розташовані в залежності від статі: cпочатку жіночої, потім чоловічої, потім невизначеної.
  • вікно з картинками - розташоване зліва. Ви можете вставити будь-яку з цих картинок в своє повідомлення, але не більше 5 в одному повідомленні.
  • вікно відправки повідомлень - розташоване під вікном привату.

Якщо Ви хочете відправити повідомлення, то перед цим натисніть на ім'я того, кому воно призначене, в списку присутніх або на початку повідомлення від нього, а потім введіть текст повідомлення. В процесі введення Ви можете натиснути на будь-яку з картинок у вікні картинок і вони будуть вставлені в це місце вашого повідомлення. Ви також можете ще вказати якийсь особливий вигляд Вашого повідомлення кнопками під рядком введення як то: жирний текст, курсив, дія. Після оформлення залежно від того, куди Ви хочете відправити повідомлення, натисніть велику кнопку "в приват" або "в канал". Ви можете також відправити повідомлення просто натиснувши enter. Тоді воно буде відправлене в канал чи в приват залежно від того, яка з клавіш знизу зліва "в приват" чи "в канал" натиснута.

Знизу зліва є ще дві додаткові кнопки: "очистити приват", яка безповоротно знищує весь вміст Вашого привату, та "повний приват", яка відкриває в новому вікні весь Ваш приват. Це нове вікно Ви можете використати для того, щоб зберегти ваш приват на диску. Для цього достатньо вибрати в меню цього вікна відповідний пункт.

велика подяка Irynashi за виправлення помилок.

© Chat team, Київський національний університет,1999-2001
© Uninet Ltd.,1999-2000