This version of the page http://chernigiv-rada.gov.ua/kom_vl.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-11-10. The original page over time could change.
Офіційний веб - портал Чернігівської міської ради

П'ятниця 10 Листопада 2006  20:53  
 РОЗДIЛИ ПОРТАЛУ
 Міський голова
 Міська рада
 Виконавчий комітет
 Районні ради
 Візитна картка міста
 Інфраструктура міста
 Нормативні документи
 Регуляторна політика
 Економіка міста
 Інвестиції та туризм
 Комунальна власність
 Комунальне господарство
 Підприємництво
 Виконання бюджету
 Податкова інспекція
 Сім’я та молодь
 Фізкультура і спорт
 Нагальні питання
 Наявні вакансії

 

 

 

 

Управління об’єктами комунальної власності
територіальної громади м. Чернігова

     Склад комунальної власності територіальної громади м. Чернігова сформу¬вався в результаті процесів розмежування державної власності, обласної комуна¬льної власності, передачі майна інших форм власності, нового будівництва і господарської діяльності комунальних підприємств та організацій.
     Комунальними підприємствами та бюджетними установами і організаціями станом на 01.09.2004 року проведена інвентаризації комунального майна. Фондом комунального майна дані систематизовані і сформовано перелік об’єктів нерухомості комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, який затверджено рішенням Чернігівської міської ради від 28.09.2004р. (13 сесія 4 скликання).
     За результатами інвентаризації в комунальній власності територіальної громади м. Чернігова знаходиться майно вартістю 2 млрд. 147 млн. грн., у тому числі об’єкти нерухомості вартістю 1 млрд. 900млн.грн. Це об’єкти освіти, охорони здоров’я, культури та спорту, торгівлі, побутового обслуговування, житлового фонду, усього – 2472 одиниці, з них: у повному господарському віданні комунальних підприємств житлово-комунального господарства Новозаводського району та Деснянського районів знаходиться відповідно 31%, та 41% від загальної кількості об’єктів нерухомості, це в основному житловий фонд; у інших комунальних підприємств - 7%; в оперативному управлінні бюджетних установ відповідно освіти - 10%, охорони здоров’я - 2%, культури і спорту - 1%, управлінь і відділів міської ради - 1%, фонду комунального майна - 7%.
     Управління майном територіальної громади м. Чернігова відповідно до наданих міською радою повноважень здійснює фонд комунального майна міської ради.
     Станом на 01.01.2006 на балансі фонду знаходиться 142 об'єкта комуналь¬ної власності, усього укладено 290 договорів оренди, з них 2 -договори оренди цілісних майнових комплексів - це об'єкти, які забезпечують теплопостачання житлового фонду та соціально-культурної сфери.
     Серед окремо індивидуально визначеного майна переважають об’єкти торгівлі, побутового обслуговування та адмінприміщення, багато з яких відкрито в реконструйованих підвальних і напівпідвальних приміщеннях, які за час оренди з непридатних для користування місць, орендарями приведені до порядку і відкриті: кафе, магазини, перукарні та інше.
     В даний час оренда комунального майна не втратила своєї актуальності. Оренда майна є одним з найефективнішим способів його використання, оскільки служить джерелом постійного надходження коштів до міського бюджету, забезпечує збереження та поліпшення комунального майна, сприяє розвитку підприємницької діяльності.
     Згідно з планом надходжень на 2005 рік до бюджету міста перераховано 4 млн. 750 тис. 700 грн. орендної плати, у тому числі за ЦМК - 3 млн. 775 тис. 700 грн., що становить 104,9% від запланованої суми і 975 тис. грн. перераховано за інше майно, що становить 100,5% від плану, перераховано до Державного бюджету ПДВ-1212,1 тис.грн.
     Одним з напрямків роботи фонду є надання права орендодавця комунальним підприємствам і бюджетним установам на передачу в оренду майна, що перебуває у них на балансі. На підставі виданих доз¬волів комунальними підприємствами і бюджетними установами укладено близько 380 дого¬ворів оренди. Найбільше договорів оренди укладено в закладах охорони здоров’я -125, закладах освіти - 81, закладах культури і спорту - 40.
     Фонд комунального майна міської ради здійснює державну і регіональну політику у сфері приватизації об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова.
     Міським бюджетом на 2005 рік заплановані надходження коштів від приватизації – 4100 тис. грн. Рішенням міської ради від 08.09.2005 року (17 сесія 4 скликання) збільшено план надходження коштів від приватизації на 19 950 тис. грн. Отже, всього на 2005 рік – 24 050 тис. грн.
     Заплановані обсяги приватизації – 20 об’єктів.
     Протягом 2005 року приватизовано 25 об’єктів нерухомості, 2 транспортних засоби, 1 об’єкт незавершеного будівництва.
     Також, у травні місяці за конкурсом продано пакет акцій ВАТ “Чернігівпродтовари”, що стало досить вагомим внеском до міського бюджету.
     Перераховано до міського бюджету від приватизації 27 985,4 тис. грн., у тому числі за пакет акцій ВАТ “Чернігівпродтовари” 15 700 тис. грн.; до Державного бюджету ПДВ – 2 079,4 тис. грн.
     Для порівняння, протягом 1995-2004 років до міського бюджету від приватизації об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова було перераховано близько 26 000 тис. грн.
     Згідно з плановими завданнями на 2006 рік до міського бюджету від орендної плати надійде 4 650 тис. грн.
     Враховуючи, що поступово зменшується кількісь потенційних та високоліквідних об’єктів приватизації, у 2006 році від приватизації очікується отримати 2 000 тис. грн.


Про затвердження переліків об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, які підлягають приватизації у 2006 році (word, doc)

МЕТОДИКА розрахунку та порядок використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова (word, doc)

 

 

 МАПА ЧЕРНІГОВА

 ФОТОАЛЬБОМ

 ПОГОДА




 КУРСИ ВАЛЮТ





 

 

© Чернігівська міська Рада. Всі права захищено.
© Розробка та підтримка Relby студія. Всі права захищено.