Центр пропаганди інформує


Звертання Начальника Головного управління МНС України в Рівненській області до Дня незалежності України

Сьогодні, коли наш народ св'яткує 15-ту річницю

Незалежності України ми спрямовуємо погляд в минуле,

оцінюємо свої можливості в майбутньому,

а також аналізуючи розвиток системи реагування

на надзвичайні ситуації, ми з впевненістю можемо

константувати, що цивільний захист став вагомим

чинником стабільності регіону, а головне

управління МНС України в Рівненській області

відіграє дедалі помітнішу роль у сталому

функціонуванні економіки і безпечній життєдіяльності

населення Рівненщини.

Приклади відваги, рішучості, самовідданості, виявлені рятувальниками під час виконання службових обов'язків, наочно свідчать про те, що наша служба об'єднує в своїх лавах сильних духом, загартованих часом і випробуваннями людей. Вони не лише за професійним обов'язком, але й за покликом серця завжди готові прийти на допомогу, ризикуючи власним життям заради життя інших. Лише з початку 2006 року рятувальники МНС Рівненщини здійснили 4 тисячі 528 виїздів під час яких тисячі успішно ліквідованих пожеж, наслідків аварій та стихійних лих, врятовано 83 людини та матеріальних цінностей на суму понад 7 млн. 500 тис. гривен - це найкраще підтвердження нашого вагомого внеску у становлення та зміцнення Української держави.

Виконуючи Указ Президента України "Про Державну програму перетворення військ Цивільної оборони України, органів і підрозділів державної пожежної охорони в Оперативно-рятувальну службу цивільного захисту на період до 2005 року" сьогодні в місті Рівне створено аварійно-рятувальний загін спеціального призначення. Він дислокується на базі бувшого загону технічної служби ГУ МНС. Новостворений загін має більші можливості у порівнянні зі своїм попередником: окрім ліквідації пожеж, наслідків паводків він ще й цілодобово знаходиться в постійній готовності до рятувальних робіт. З цією метою в штаті загону успішно функціонує рятувальне відділення, група рятувальних водолазних робіт, інженерна група, удвічі зросла чисельність групи піротехніків, діє відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Таким чином служба порятунку Рівненщини спроможна надати кваліфіковану допомогу при виникненні надзвичайних ситуації будь-якого характеру.

Дивлячись на розмаїття функцій, покладених на працівників МНС, можна з впевненістю сказати, що випадкових людей в головному управлінні МНС області немає. Товариське плече, почуття високої відповідальності, співчуття чужому горю і готовність у будь-яку мить прийти на допомогу тим, хто в біді, - ось штрихи до портрета співробітника Народної служби порятунку Рівненщини.

Віра у майбутнє, у свій народ і свою державу має бути активною і творчою, додавати єнергії, сили, оптимізму і черпати її ми маємо з найглибших криниць любові до Вітчизни та свого народу.

З повагою, Микола Костюк Начальник Головного управління МНС України в Рівненській області генерал-майор служби цивільного захисту

  ЦП інформує  
  Акція "Герой року"  
  Програма уряду  
  Головна сторінка  
  Контакти  
-----------------
  Керівництво  
  Про Управління  
  Обласні підрозділи  
  Районні підрозділи  
  Історична довідка  
  Навчальні заклади  
  Телефонний довідник  
  Статистика  
  Оперативні дані  





Розробка та підтримка
= ЦТС та IТ м.Рівне =