Рус | Eng | Укр

 

Український радіологічний журнал

 

У 1993 році інститут став засновником та видавцем “Українського радіологічного журналу” — науково-практичного видання в якому на високому науково-методичному рівні детально висвітлюються питання променевої діагностики, променевої терапії, радіобіології, радіаційної медицини, радіаційної гігієни, фізики радіології. На базі інституту друкуються розроблені фахівцями інституту методичні документи (методичні рекомендації, відомчі інструкції, інформаційні листи).

Рік видання
Випуск
2006
14
#1
     
2005
13
#1
#2
#3
#4
2004
12
#1
#2
#3
#4
2003
11
#1
#2
#3
#4
2002
10
#1
#2
#3
#4
2001
9
#1
#2
#3
#4
2000
8
#2
#3
#4
1999
7
1998
6
#1
1997
5
#1
#3
#4
1996
4
#1
#2
#3
#4
1995
3
#1
#2
#4
           

 

Правила для авторiв

 

Загальні положення

 

«Український радiологiчний журнал» приймає до публiкацiї статтi про оригiнальнi дослiдження, огляди лiтератури, рецензiї на книги, що стосуються всiх галузей радiологiї та радiоонкологiї, матерiали про випадки з практики та з iсторiї радiологiї, дайджести радiологiчної науки та iнше за рiшенням редколегiї.

Грамотно написанi тексти, оформленi вiдповiдно до «Короткого перелiку технiчних вимог до рукописiв, поданих для публкацiї у медичних журналах» (УРЖ. -2000. — Т. VIII, вип. 1. -С.6–9), та надрукованi українською мовою, приймаються редакцiєю до роз­гляду в 3 примiрниках. На титульнiй сторiнцi необхідно вказати ПІБ авторів, назву установи, назву роботи, а також навести дозвiл керiвника установи на друк, скрiплений печаткою. На сторiнцi з iнформацiєю про авторiв потрібні всі їх пiдписи. На першiй сторiнцi рукопису треба подати назву роботи й далi текст статтi; ПIБ та назва установи тут не наводяться.

Автори статей, в яких висвітлено результати дисертаційних робіт, мають викладати матеріал відповідно до вимог п. 3 Постанови ВАК України за № 7-05/1 від 15.01.2003 р. (Бюлетень ВАК України. - 2003. - № 1. - С 2).

Рукописи мають вміщувати матерiали, що не публiкувалися ранiше та небули подані до iнших видань.

Редакцiя журналу не несе вiдповiдальностi за погляди авторів статей, залишає за собою право скорочувати та виправляти, а також подавати статтi, за згодою авторiв, у виглядi коротких повiдомлень.

Обсяг оригiнального дослiдження не може пере­вищувати 10 сторiнок машинопису (включаючи таблицi, iлюстрацiї, пiдписи до них, лiтературу), аналiтичного огляду лiтератури — 12 (кiлькість посилань в оглядi не бiльше 80) рецензiй - 2, коротких повiдомлень - 4. Кiлькість рядкiв на сторiнцi руко­пису — не більше 30.

До рукопису необхiдно додати:

супровiдний лист вiд керiвника закладу, в якому виконувалася робота;

примiрник Акту експертизи вiдповiдно до Поло­ження про порядок пiдготовки матерiалiв, призначе­них для вiдкритого публiкування (Київ, 1992);

три примiрники реферату обсягом 1 сторінка (тiльки для оригiнальних дослiджень) росiйською мовою за такими роздiлами: мета роботи, матерiали i методи, результати, висновки, ключовi слова (до 7 слiв або словосполучень);

дискету з текстом статтi (у текстовому редакторi WORD-6).

Фотографiї мають бути якiсними, контрастними, розмiром не менше 13 X 17 см, пiдписи на фотографiях - чiткими, добре помiтними; на звороті знімка слід навести його номер і позначки «верх», «низ».

Електронний варіант рисунків і фотографій має бути на дискеті 3,5'' або CD-ROM у форматі TIFF із розрізненням не нижче 300 dpi. Файли рисунків можна стискати архіваторами ARJ та Win RAR.

Підписи до рисунків необхідно друкувати на окре­мому аркуші.

Усі позначення мір та одиниці фізичних величин слід наводити відповідно до Міжнародної системи одиниць (SI), терміни — за Міжнародною класифі­кацією хвороб.

Назви фірм та апаратів наводяться в оригінальній транскрипції.

У роботах, в яких дослідження були проведені на тваринах, обов'язково треба вказати спосіб їх евтаназії.

Рiшення про публiкацiю редколегiя приймає пiсля рецензування трьома рецензентами та внесення авторами вiдповiдних змiн до тексту рукопису згiдно із зауваженнями.

Рукописи, оформленi не за правилами, не реєструються.

Відмова від публікації може не супроводжувати­ся роз'ясненням її причин. Не схвалені до друку статті не повертаються.

 

Авторський контроль рукопису

 

Готуючи рукопис, перевірте, будь ласка:

•  Чи використано одиниці СІ?

•  Чи стандартна термінологія?

•  Якщо є скорочення слів (термінів), то чи відповідають вони стандартам?

•  Чи виконано бібліографічні посилання в тексті та список літератури згідно з Правилами для авторів?

•  Чи відповідає Реферат вимогам Правил?

•  Чи вказано точну адресу та телефон автора, з яким ведеться листування?

•  Чи відповідають текстові підписи до ілюстрацій?

•  Чи співпадають кількісні дані таблиць з даними тексту?

•  Чи відповідають підписи до ілюстрацій вимогам Правил для авторів?

•  Чи усі умови дослідження наведено у відповідності до вимог Правил?

 

 

Історія інституту | Структура інституту | Керівництво | Діяльність інституту | Український радіологічний журнал | Наукові форуми | Новини | Посилання

Інститут Медичної Радіології імені С.П. Григор'єва

Адреса: 61024, м. Харків, вул. Пушкінська, 82.

Тел.: (057) 704-10-65, факс: (057) 700-05-00.

E-mail: imr@ukr.net