This version of the page http://www.dfp.gov.ua/743.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-16. The original page over time could change.
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України: Європейська та євроатлантична інтеграція
Мапа сайтуПідпискаЗапитання-відповідіНадіслати запитанняКонтактна інформація
Головна сторінка»Діяльність Держфінпослуг»Управління розвитку ринків фінансових послуг та європейської і євроатлантичної інтеграції»Європейська та євроатлантична інтеграція

Опитування

Оцініть роботу Комісії з розвитку ринків фінансових послуг як державного регулятора

добре
задовільно
незадовільно
важко визначитися

Перегляд результатів

 

Європейська та євроатлантична інтеграція

Всесвітня торгівельна організація (ВТО)

Єдиний Економічний Простір (ЄЕП)

Європейський Союз (ЄС)

НАТО

   

    Фінансовий сектор: дії Європейської комісії спрямовані на удосконалення наглядової діяльності стосовно злиття та поглинання. 

    Європейська комісія пропонує спростити процедуру розгляду  наглядовими органами справ стосовно злиття та поглинання у банківському і  страховому секторах, а також секторі обігу цінних паперів. Сучасне європейське законодавство дозволяє наглядовим органам блокувати злиття та поглинання, якщо, на їх думку, компанія, що має бути купленою, піддається ризикам.

    Європейська комісія пропонує запровадити нову директиву, яка вносить зміни до ряду суміжних директив. Зокрема, цією директивою роз’яснюються критерії, які використовуватимуться наглядовими органами під час оцінки можливості поглинання та злиття. Запропонована директива забезпечує прозору та ясну процедуру прийняття рішення наглядовими органами стосовно надання дозволу на поглинання або злиття. Сьогодні існує закритий список критеріїв, за якими наглядові органи оцінюють компанію покупця під час процедур поглинання та злиття. До цього списку входять такі критерії: репутація компанії, репутація та досвід особи, яка керує проведенням оцінки, фінансова стійкість компанії покупця, відповідність даної операції директивам ЄС та можливість відмивання грошей і фінансування тероризму за допомогою здійснення даної операції.

    Питання транскордонного об’єднання в фінансовому секторі були обговорені на неформальній зустрічі міністрів економіки та фінансів у вересні 2004 року. Тоді міністри звернулись до Європейської комісії з проханням провести дослідження та виявити перешкоди на шляху транскордонного поглинання та злиття в фінансовому секторі. Внаслідок цього Європейська комісія розпочала роботу щодо перегляду існуючого законодавства в банківському секторі, а разом з тим і законодавства в секторах страхування та секторі обігу цінних паперів, яке є досить подібним до банківського законодавства.

    Додаткову інформацію можна знайти за адресою:

http://ec.europa.eu/internal_market/finances/cross-sector/index_en.htm#obstacles

 

Розробник АТЗТ «Атлас» © 2005 Держфінпослуг