This version of the page http://www.novadoba.org.ua/news.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-15. The original page over time could change.
"Нова Доба" | Новини
 

  • НОВИНИ

  • "НОВА ДОБА"

  • ГРОМАД. ОСВІТА

  • ІСТОР. ОСВІТА

  • ЧАСОПИС "ДОБА"

  • БІБЛІОТЕКА
 





  • Останні новини
  • Архів новин
 ОСТАННІ НОВИНИ
Фінал Конкурсу «Слідами історії»
29 вересня 2006 року у Київському будинку вчителя відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу учнівських пошукових робіт «Слідами історії» на тему: «Молодь в історії. Молодь сьогодні»

У цьому заході взяли участь переможці конкурсу - школярі із різних регіонів України, вчителі консультанти, а також запрошені гості – представники Міністерства освіти і науки України, Академії педагогічних наук України, Національної академії Наук, державних та громадських організацій України, представники Посольств іноземних країн в Україні. Привітальне слово на адресу учасників заходу надіслав Міністр у справах спорту , молоді та туризму України Юрій Павленко.
У заході взяли також участь переможці молодіжних історичних конкурсів із 12 країн Європи, що перебували в Україні у рамках осінньої міжнародної молодіжної академії «EUSTORY».
Львів багатокультурний

З 24 по 30 вересня 2006 р. в Україні перебувала группа переможців історчних конкурсів з таких країн Європи як Болгарія, Данія, Естонія, Латвія, Німеччина, Норвегія, Польща, Словаччина, Словеніяю. Поїздка здійснювалась у рамках міжнародної молодіжної мережі EUSTORY.

Під час перебування у м. Львові (24-27.09) молодь із різних країн Європи досліджувала тему «Львів - багатокультурний». Працючи у трьох группах «Львів - вірменський». «Львів – єврейський», «Львів – польський» юні дослідники відвідали Культурні центри різних національних громад м. Львова, здійснили пішохідні екскурсії по місцях компактного проживання вірмен, євреїв та поляків у м. Львові, провели опитування перехожих.
Презентація результатів дослідження відбулася 27 вересня 2006 року у молодіжному кафе «Лялька».
Слідами Помаранчевої революції у Києві
З 24 по 30 вересня 2006 р. в Україні перебувала группа переможців історчних конкурсів з таких країн Європи як Болгарія, Данія, Естонія, Латвія, Німеччина, Норвегія, Польща, Словаччина, Словеніяю. Поїздка здійснювалась у рамках міжнародної молодіжної мережі EUSTORY.
Готуючись до поїздки юні представники із різних країн Європи у своїх мотиваційних листах писали, що Помаранчева революція, це чи не перші слова з якими у них асоціюється держава Україна. І питання – «Що трапилось в Україні два роки після подій зими 2004?» було дуже важливим для кожного учасника.
Отже 28 вересня 2006 учасники заходу мали можливість здійснити пішохідну екскурсію по найбільш визначних місцях Помаранчевої революції у Києві. Провідником був активіст молодіжної партії ПОРА – Сергій Сальноков. Після екскурсії в офісі Пори відбулася дискусія з одним із лідерів партії Андрієм Юсовим. Варто відзначити, що як і молодь із різних країн Європи, так і активісти Пори зійшлися на думці, що незважаючи на сучасні політичні умови, помаранчева революція була успішною, тому що стала гідною школою громадянської відповідальності та суспільної активності для цілої генерації України.
Пам’яті жертв Бабиного Яру.
З 24 по 30 вересня 2006 р. в Україні перебувала группа переможців історчних конкурсів з таких країн Європи як Болгарія, Данія, Естонія, Латвія, Німеччина, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія. Поїздка здійснювалась у рамках міжнародної молодіжної мережі EUSTORY.
30 вересня 2006 року учасники міжнародної молодіжної академії відвідали місце масової страти євреїв – Бабин Яр. «Після жахливої події пройшло рівно 65 років, але біль залишилася.», « Історія Європи ХХ століття, яка витримала на собі свавілля двох тоталітарних режимів – гітлерівського та сталінського, повинна бути добре знайома усім, а її уроки повинні бути застереженням для кожного», «Коли люди забувають уроки минулого, тоді вони повторюються» .Такі думки висловлювали юнаки та дівчата під час обговореня побаченого. Учасники молодіжної академії EUSTORY відвідали також Центр вивчення історії Голокосту, де мали зустріч із своїми ровесниками із ЗОШ №2 м. Бровари Київської області.
Шановні друзі,
Британська Рада запрошує в ЧИТАЦЬКИЙ КЛУБ СУЧАСНОЇ БРИТАНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ. Клуб діятиме з 5 жовтня 2006 по 7 березня 2007 в Британській Раді

Засідання з 15.30 до 17.00 5 жовтня, 19 жовтня, 16 листопада, 14 грудня, 25 січня, 15 лютого та 7 березня: Святкування Всесвітнього Дня Книги 2007

ПРИХОДЬТЕ САМІ ТА ПРИВОДЬТЕ СВОЇХ ДРУЗІВ! Детальніше >>
Шановні друзі,
Британська Рада запрошує молодих перекладачів взяти участь у роботі перекладацького семінару "BRITISH CHILDREN’S LITERATURE IN UKRAINE. OVER “THE DIVIDE” на основі роману сучасної британської дитячої письменниці Елізабет Кей «The Divide». Ведуча: М.Б.Габлевич, перекладач, Лавреат Премії ім. М.Рильського 2003.
Дати проведення семінарів: 20 вересня, 04 жовтня, 18 жовтня, 01 листопада, 15 листопада, 29 листопада, 13 грудня. Детальніше>>
Уряд Сполучених Штатів Америки має приємність оголосити про початок Програми педагогічної майстерності та досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії

До 10 листопада 2006 року прийматимуться анкети від українських вчителів для участі у конкурсі на шоститижневе стажування у Сполучених Штатах Америки за програмою педагогічної майстерності та досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії (TEA). До участі у конкурсі запрошуються українські вчителі суспільних наук, громадянської освіти, історії, англійської мови які мають п”ятирічний стаж викладання і вільно спілкуються англійською мовою.

Критеріями відбору учасників слугуватимуть професійний досвід, відданість і досягнення у викладанні, ступінь впливу на здійснення освітніх реформ і розвитку сучасних методів викладання на локальному та всеукраїнському рівнях, потенціал у побудові довготривалих зв”язків між українськими і американськими школами та освітніми установами, здатність висловлювати ідеї чітко і ефективно, відкритість до співпраці і достатній для участі у програмі рівень володіння англійською мовою (передбачається складання іспиту TOEFL). Детальніше>>
29 вересня 2006 року у м. Києві відбудеться Церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу учнівських пошукових робіт «Слідами історії» на тему: «Молодь в історії. Молодь сьогодні.»
17-19 серпня 2006 року у м. Шацьк Волинської області відбувся міжнародний семінар "Технології проектної діяльності у позакласній роботі"
Захід відбувався у рамках програми TACIS Європейського Союзу. Mіжнародний проект "Громадянська освіта - Україна".
    Завдання семінару:
  1. поширення європейського та вітчизняного досвіду соціального проектування у системі освіти і виховання
  2. використання проектної технології у навчально-виховному процесі
  3. ознайомлення з конкретними методиками проектної діяльності учнів та особливостями педагогічного супроводу
  4. навчання здійсненню моніторингу та оцінювання успішності проекту
До участі в семінарі запрошені керівник проекту, національний експерт, європейські консультанти, члени робочої групи /автори методичних матеріалів/, координатори проекту пілотних областей, педагоги, що мають досвід реалізації учнівських проектів у сфері громадянської освіти. Всього в семінарі взяли участь 28 осіб. Були представники з 13 областей, міста Києва, АРК.
Враховуючи значний досвід європейських партнерів проекту у зазначеній сфері для участі в семінарі як короткострокові експерти були запрошені Малгожата Бакалаж – Центр громадянської освіти (Варшава) та Інгрід Галбріттер - Південно -Східноєвропейські освітні програми (Боснія).
Розроблені робочою групою методичні матеріали – учнівські соціальні проекти за різними напрямками – будуть запропоновані для апробування вчителям України. Також ці матеріали планується розмістити на веб-сторінці проекту www.citizen.org.ua, а також як добірку практик у виданні проекту.
З 28 липня по 2 серпня 2006 року на базі пансіонату “Енергетик” у смт. Миколаївка (АРК) пройшли 2 семінари по підготовці тренерів за матеріалами методичного посібника “Виховуємо людину і громадянина”.
58 учасників семінару , а це – тренери асоціації та представники інститутів післядипломної освіти, методичних кабінетів управлінь освіти, працювали за триденною програмо і мали можливість ознайомитися з сучасними інтегративними підходами до викладання історії.
Навчальні сесії Ірини Костюк, Сергія Бурова, Анатолія Подольського та Олександра Войтенка були присвячені методиці контент аналізу тексту на уроках історії, проблемі навчання прав людини в шкільних курсах історії, проблемі викладання історії Голокосту та особливостям виховання толерантності в позаурочний час. Значний час семінару був відведений тренуванню учасників у проведенні вправ та фрагментів уроків, пропонованих посібником.
Учасники тренінгу отримали сертифікати, які засвідчують їх право на проведення семінарів за матеріалами посібника
7-13 липня в рамках проекту “Навчання толерантності” у с. Врубівці, що поблизу Кам'янця-Подільського пройшов літній табір для підлітків-переможців конкурсу учнівських проектів “Хто твої сусіди”. У ньому взяли доля 30 старшокласників зі шкіл Чернівецької, Волинської та Полтавської областей.

Метою табору було навчання толерантності та вміння досліджувати вияви багатоманітності в українському суспільстві. Під година перебування в таборі для підлітків було проведено ряд навчальних зайнять, перегляд та обговорення фільмів, апробовано новий проект , що здійснюється Будинком Анни Франк Free 2 Choose.

Учні відвідали Кам'янець-Подільський, Хотин, печерний монастир у Бакоті та печери Сарматського моря в Кривчому.
У роботі табору брали участь тренери "Нової доби" Наталя Голосова) і Олена Мойсюк, методист Волинського інституту післядипломної освіти Оксана Муляр, Олександр Войтенко.
Підготовка, організація й проведення табору здійснювалася Центром єврейської освіти України (директор табору - Світлана Кандеева)
Вийшов з друку третій номер часопису з істоичної та громадянської освіти «Доба» за 2006 рік.
Завантажити
Суспільна акція школярів України "Громадянин-2006"
26 травня 2006 року у м.Києві, біля пам’ятника М.Грушевському та у Київському будинку вчителя, відбувся заключний етап суспільної Акції школярів України “Громадянин 2006”
У цьому заході взяли участь понад 70 кращих команд учнів разом зі своїми консультантами, а також запрошені гості – представники Міністерства освіти і науки України, АПН України, інших установ та відомств, громадськість, преса.
17–18 травня у м. Суми пройшов навчально –методичні семінари для вчителів суспільних дисциплін з оволодіння методикою викладання нового курсу з громадянської освіти для учнів 7 класів “Вчимося бути громадянами” та для заступників директорів шкіл з виховної роботи “Теорія та практика громадянської освіти”.
У семінарах взяли участь понад 50 педагогів Сумщини.
За наслідками навчання 30 вчителів було сертифіковано на викладання курсу “Вчимося бути громадянами”, а школи де цей курс запроваджується з наступного року отримали комплекти навчальних посібників.
Заступники директорів шкіл ознайомилися з різними аспектами організації громадянського виховання в навчальних закладах та отримали комплекти посібників “Виховуємо людину і громадянина”, “Вчимося обирати”, “Живи за правилами” а також останні числа журналу “Доба”.
Семінар було ініційовано членом осередку ВА “Нова Доба” у м. Суми, працівником інституту післядипломної освіти С.Луценко.
2–7 травня О.Войтенко від ВА “Нова Доба” брав участь у Німецькій конференції з питань освіти дорослих. На конференції піднімалися питання безперервної освіти та проблеми перекваліфікації спеціалістів. Українська делегація брала активну участь у роботі науково-практичного семінару з проблеми толерантності у пострадянських країнах в зв'язку з міграційними процесами.