Додому   |    Мiсiя   |    Дiяльнiсть   |    Партнери   |    Новини   |    Карта сайту   |    English Version    

  • „AGORA’ 2003 Youths of ACLI

  • АГОРА’ 2003
    Молодь ACLI
    Християнська італійська асоціація робітників

    LIGNANO SABBIADORO (UD) 1-4 травня 2003

           Agora – багато років місце міжнаціональноих зустрічей, де молодь ACLI піклується про соціальні і політичні теми, що є цікавими для молоді світу. Ми вирішили організувати цей форум у Friuli Venezia-Джулия, тому що ми думаємо, що цей регіон - міст між західною і східною частиною Європи і є гарним місцем для такої зустрічі, де молоді люди від багатьох країн будуть приймати участь.

                        Aгора хотіла б досягти декількох цілей:

           1  -  навчити молодь одержати одну чутливість, щоб відкрити їхні розуми і серця, адже для досягнення мети, яка передбачається, роблять спочатку кроки назустріч, тільки тоді можна будувати реальне європейську спільноту. Протягом форуму молодь зі Східної Європи буде нести їхню власну культуру і розділяти це з італійською молоддю в рамках симпозіумів і артистичних лабораторій.
           2  -  повідомити молоді про найважливіші теми європейця, розсудливого до його проблем: Європейська конституція, політика імміграції, майбутнє зайнятості в UE, нові закони членства, права людини, тощо
           3  -  допомогти молоді висловитися через специфічні методи мультиплікації, дозволяючи їм розвивати особисту думку, їхню власну точку зору, щоб брати участь у майбутньому будівництві Європи.
           4  -  відвідати спеціальні місця, що були істотні для історії Італії, місця, що відносяться до різних культур співіснування: наприклад, Трієст e Gorizia, Aquilea і Cividate del Friuli. Ці місця мають велику політичну важливість для італійської історії.

    ТЕМА:

           Ми вибираємо цю тему, тому що ми бачимо її важливість для Європи в майбутньому. Фактично нове покоління може допомогти будувати політичну й економічну Європу, тому що молодь перша сила, хто випробовує почуття європейського громадянства.
           Події, подібно Agora, що безпосередньо притягує молодь, дозволяють підвищити ступінь знань і інформованості про європейські установи і ясно викласти специфіку їхньої роботи, щоб створити сталий та безпечний світ.
           Будувати реальну об'єднану Європу означає також приймати культури східних країн, що вступають до UE. Вони - культурне багатство в історії і традиціях Європи. Наприкінці Agora буде пробувати представити кожні культури, розуміти це і прилучати це до загальної культурної спадщини.
           Але ми повинні думати, що в майбутньому Європи є деякі неясні проблеми і труднощі, що виходять зі східних країн: зміни в робочому світі й у школі, проблеми створення "відкритого" суспільства, у якому ми можемо усі зустріти і довідатися про інші культури і традиції. Щоб робити це можливим, ми повинні пробувати створити пейзаж для майбутнього. Agora і є той випадок для молоді. Покликання до Європи від ACLI - уже традиція, підтверджена відповідно до недавнього зобов'язання асоціації в програмі “Молодь зустрічає Європу”, через реалізацію дослідження, що охопило 10.000 молоді з 6 європейських країн і поїздку в Strasburg, відвідання Європейського парламенту і Nizza, де декларація Прав людини була оголошена.

    СТИЛЬ:

           Протягом усього форуму Agora майже 800 молоді віком від 18 до 28 прибуде від кожної частини Італії до Lignano Sabbiadoro і 100 молоді від європейських країн, що репрезентують різні асоціації молоді.
           Сподіваємося, що організований "молоддю" національного Acli форум стане одним із найважливіших форумів останнього часу для всіх Acli-організацій і також для FAI (Acli міжнародна федерація).
           У якості спеціальнтх гостей візьме участь у програмі форуму: Романо Проді (президент європейської комісії), Франко Фраттіні (італійський міністр закордонних справ), Оскар Луїджі Скальфаро (колишній президент Італії), Вацлав Гавел (екс - президент Чеської республіки).
           Робота буде організована у різних формах та методах обговорення з метою втягнути в максимально можливій мірі учасників і робити їх головними героями:

           1-ПРАЦЮЮЧИЙ У ГРУПАХ: ми вивчимо по глибині теми про комунікації молоді через мультиплікації і групи обговорення, керовані аніматорами.
            2-ЛАБОРАТОРІЯ ВИРАЖЕННЯ: ми будемо використовувати мистецтво як форму вираження, і ми сподіваємося, що одержимо нові думки, враження, почуття на темах (танець, театр, лабораторії музики).
            3-СИМПОЗІУМИ: будуть також присвячені проблемам роботи, школи, Європи, прав людини, економіки, співробітництва з асоціаціями молоді інших країн.
           4-КОНЦЕРТИ І ЗАБАВНІ ВЕЧОРИ: у Agora деякі групи музикантів візьмуть участь, прибуваючи з усього регіону, маючи можливість виразити себе і грати перед аудиторією молоді.

    ОРГАНІЗАЦІЯ:

           Група Молоді ACLI буде піклуватиметься про всю організацію (логістичний, мультиплікації, рекламній кампанії, прес-центр).

    ПРОГРАМА:

    1 день:

    РАНОК
    Agora відкриваються у FIUME
    Зустріч із президентом Трієста
    ДЕНЬ
    Прибуття італійських і іноземних учасників
    ВЕЧІР
    Agora відкривається (концерт місцевих груп)

    2 день

    РАНОК
    9:00-9:30      Старт симпозіумів
    9:30-11:00    Зустрічі зі спікерами програми
    11:30-13-00  Симпозіуми: обговорення зустрічі зі спікерами AFRTERNOON
    14:30-17:00  Лабораторії вираження
    17:30-19:00  Симпозіуми
    ВЕЧІР
    Концерт

    3 день

    РАНОК
    9:30-11:00   Зустріч зі спікерами програми
    11:30-11:00 Симпозіуми: обговорення зустрічі зі спікерами
    AFTTERNOON
    14:30-17:00 Лабораторії вираження
    17:30-19:00 Лабораторії з молодими людьми інших асоціацій і організацій
    19:00-20:00 святкування Релігії
    ВЕЧІР
    Церемонія нагородження переможців літературного змагання: “Кольори Європи”; лист для молоді Східної Європи.
    Представлення дій, зроблених протягом симпозіумів. 22:00 Велике представлення

    4 день

    РАНОК
    10:00-12:00  Зустріч і закриття програми
    12:30           Сніданок і від'їзд до інших країн


    ПІДТРИМКА:



    Про Нас   ||    Статут   ||    Діяльність   ||    Архів   ||    Контакти

    Copyright © Асоціація "Європейський Шлях", 2003р.