ВІРТУАЛЬНА ЕКСПОЗИЦІЯ

Ласкаво просимо до Німецького читального залу

Німецький читальний зал у Донецьку був відкритий у січні 2001 року за сприянням Гете-Інституту (Київ).

Кожен, хто потребує актуальну інформацію про Німеччину, може звернутися до Німецького читального залу. Співробітниці Німецького читального залу намагатимуться відповісти на всі запитання. Для цього ми, також, співпрацюємо з Гете-Інститутом. Тут можна отримати інформацію та літературу з таких галузей: філософія, психологія, економіка й менеджмент, право, мовознавство, техніка, екологія, мистецтво, архітектура й дизайн, кіно, театр, музика, німецькомовна література, історія, географія, - за винятком спеціалізованої технічної чи природознавчої літератури. У фонді Німецького читального залу зосереджена, здебільшого, інформація щодо ХХ-ХХІ століття.

Фонд Німецького читального залу занесений у електронний каталог. Крім того, постійно поновлюється інформація на власній Web-сторінці Німецького залу в Iнтернеті. Німецький читальний зал пропонує на даний момент для Вашого користування таку літературу:
1600 книжок, з яких значну частину складає довідкова література, 30 тижневих і спеціалізованих газет та журналів, 146 відеокасет з художніми фільмами, театральними виставами й т.ін., майже 100 аудіокасет, а також 45 СD-RОМів. Фонд Німецького читального залу постійно поповнюється та актуалізується.

Для користування Інтернетом та роботи з СD-ROMами в залі встановлено окремий комп'ютер

За винятком довідкової літератури, газет, журналів та СD-RОМів, всі інформаційні засоби, що перебувають у фондах читального залу, дозволяється брати на абонемент.

З порядком видачі книжок на абонемент можна ознайомитися в Правилах користування Німецьким читальним залом.


 
Правила користування Німецьким читальним залом

    Німецький читальний зал відкрито для всіх відвідувачів. Користування бібліотекою безкоштовне. Прохання дотримуватися таких правил :
  • Одержати книги, аудіо- та відеокасети на абонемент можна за наявністю читацького квитка Німецького читального залу. Читацький квиток можна отримати за наявністю па-спорту.
  • Якщо Ви не користуєтесь абонементом, достатньо пред'явити читацький квиток Науково-технічної бібліотеки ДонДТУ або чинний паспорт.
  • Кожен читач, записаний до Німецького читального залу, може одержати на абонемент не більше З носіїв інформації, при цьому не більше 1 відеокасети.
  • Строк утримання для книжок та аудіокасет складає 2 тижні, для відеокасет - 1 тиждень.
  • Строк користування на абонементі може бути продовжений за умови, що ці носії інформації не замовлені іншими читачами. Продовжити строк користування за телефоном, на жаль не можливо.
  • Забороняється розмножувати отримані на абонемент носії інформації.
  • В разі затримання книг на абонементі ми змушені стягнути пеню. В разі неодноразового та/або довгострокового затримання носіїв інформації користувач позбавляється права отримувати книги на абонемент.
  • Перед поверненням у бібліотеку перемотуйте, будь ласка, відео- та аудіокасети на початок.
  • Просимо Вас дбайливо і охайно користуватися носіями інформації. Користувач несе відповідальність за пошкодження, або втрату носіїв інформації. Якщо Ви виявили недоліки і дефекти, будь ласка, повідомте нас.
  • Залишайте, будь ласка, Ваші речі та верхній одяг у шафі.
  • Обов'язково ознайомтеся з переліком платних послуг на даний момент

Поставивши свій підпис на реєстраційній картці,
Ви зобов'язуєтесь дотримуватись вказаних правил користування.

Відвідуйте нас!
Запитуйте, читайте книжки й журнали, слухайте музику -
отримуйте інформацію про Німеччину.

 >> наверх 

 
 
  © Німецький читальний зал
Донецький національний технічний університет, 2006
Web-дизайн: МАЛИХІН ВОЛОДИМИР