ПРОФСОЮЗНЫЕ  НОВОСТИ   

ВНИМАНИЕ!

27 июля 2006 года в городе Киеве , на Площади Независимости состоялся второй этап акции протеста профсоюзов ФПУ

 

В акции протеста профсоюзов Украины приняло участие более  75 тысяч человек

 На эту акции протеста съехались представители профсоюзных организаций со всех городов Украины.

===========================

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

 

 

Обращения участников акции протеста профсоюзов Украины:

 

ЗВЕРНЕННЯ

до Верховної Ради України

учасників Всеукраїнської акції протесту

професійних спілок України

проти антисоціальної цінової політики

Кабінету Міністрів України

 

Верховна Рада України десять років тому, 28 червня 1996 року, прийняла історичне рішення – схвалила нову Конституцію незалежної України, яка стала актом найвищої юридичної сили.

Відповідно до Конституції Україна є демократичною, соціальною і правовою державою. Головним обов’язком держави визначено утвердження і забезпечення прав і свобод людини.

Однак останні рішення Кабінету Міністрів України та підпорядкованих йому органів виконавчої влади, якими різко підвищено ціни і тарифи на газ, електроенергію для населення без належних заходів соціального захисту, показали, що конституційне право людини на достатній життєвий рівень, статус України як правової й соціальної держави повністю ігнорується Урядом.

У той час як середньодушовий дохід 58% сімей і заробітна плата 26% працюючих знаходяться нижче прожиткового мінімуму, держава протиправно зобов’язує цих громадян платити набагато більше за газ, електроенергію, телефонний зв’язок, проїзд у залізничному транспорті. Тим самим спровоковано подорожчання житлово-комунальних послуг, хліба, інших продуктів харчування та промислових товарів.

Це означає лише одне – порушуючи вимоги Конституції, Уряд штовхає переважну більшість громадян до прірви злиденності, а тому бідних та знедолених сімей стане ще більше.

Масові протести членів профспілок, всіх громадян України проти цінової сваволі не зупинили Кабінет Міністрів – нещодавно прийнято рішення підняти вартість газу з 1 липня ц.р. ще майже удвічі.

 Ми, учасники Всеукраїнської акції протесту професійних спілок проти антисоціальної цінової політики Уряду закликаємо Верховну Раду України:

-   забезпечити виконання постанов парламенту від 20 жовтня 2005 року № 3020-ІV та від 10 січня 2006 року № 3293-ІV, якими Урядові заборонено підвищувати ціни і тарифи на електроенергію та газ;

-   законодавчо підвищити розміри прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, пенсій, соціальних допомог, відповідно збільшити видатки з Державного бюджету України за соціальними статтями, щоб не допустити зниження  життєвого рівня людей у зв’язку із зростанням споживчих цін і тарифів;

-   дати належну правову оцінку діям Кабінету Міністрів України, яким ігноруються рішення законодавчого органу країни та  конституційне право людини на достатній рівень життя.

  

Прийнято учасниками Всеукраїнської акції протесту профспілок в м. Києві

27 червня 2006 року

============================================================

ЗВЕРНЕННЯ

до Президента України

учасників Всеукраїнської акції протесту професійних спілок

проти антисоціальної політики Кабінету Міністрів України

 

 

         Народ України протягом десяти років живе за новою Конституцією, якою визначено, що Україна є демократичною, соціальною і правовою державою. Головним обов’язком держави визначено утвердження і забезпечення прав та свобод людини.

 

         Проте, як свідчать останні рішення Кабінету Міністрів та підпорядкованих йому органів виконавчої влади щодо підвищення ціни на газ та електроенергію для населення, Уряд України не вважає своїм обов’язком дотримуватись вимог Основного Закону країни.

 

         Ціни піднімаються ним без належних попереджувальних  заходів соціального захисту населення в умовах, коли доходи переважної більшості українських сімей і чверті працюючих навіть  не досягають прожиткового мінімуму. Такі рішення призводять до порушення конституційного права на достатній життєвий рівень десятків мільйонів громадян України.

 

         Справедливе обурення антисоціальною ціновою політикою Кабінету Міністрів висловили 50 тисяч членів профспілок на мітингу протесту в м. Києві  24 травня ц.р.

 

         Замість того, щоб прислухатися до думки і вимог людей, вжити заходів до забезпечення їхніх прав як того вимагає Конституція, керівник Уряду вдався до публічних образ на адресу профспілкових організацій, компрометуючи та принижуючи тим самим всю державну владу України.

 

         Ми, учасники Всеукраїнської акції протесту профспілок, закликаємо Президента України, як главу держави, гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина зобов’язати Кабінет Міністрів:

 

         - негайно усунути масове порушення конституційного права громадян України на достатній життєвий рівень¸ зупинивши дію постанов щодо підвищення, починаючи з 1 травня ц.р., цін і тарифів на електроенергію і газ для населення, проїзд у залізничному транспорті, телефонний зв’язок;

 

         - запровадити необхідні випереджаючі заходи щодо соціального захисту населення в умовах різкого зростання споживчих цін, зокрема об’єктивно визначити величину  прожиткового мінімуму, забезпечити додаткове підвищення з 1 липня ц.р. мінімального розміру заробітної плати, пенсій,  соціальних допомог малозабезпеченим, заробітної плати працівникам бюджетних галузей, а також повне фінансове забезпечення програми житлових субсидій та соціальних пільг.

 

                                                                   Прийнято учасниками

                                                                  Всеукраїнської акції

                                                                  протесту профспілок  в

                                                                  м. Києві

                                                                           27 червня 2006 року

 

 

=====================================================

 

ЗАЯВЛЕНИЕ ФПУ УДОВЛЕТВОРЕНО – ПРЕКРАЩЕНО ДЕЙСТВИЕ ПОСТАНОВЛЕНИЯ НКРЕ N739 ОТ 8 ИЮНЯ 2006г., КОТОРОЕ С 1 ИЮЛЯ 2006 ГОДА ПОВЫШАЛО ЦЕНЫ НА ГАЗ ДЛЯ НАСЕЛЕНИЯ ПОЧТИ ВДВОЕ!

 

       Все мы имеем свежие воспоминания от недавних массовых акций протеста Федерации профсоюзов Украины против антисоциальной политики Правительства. Почти триста тысяч членов профсоюзов вышли 24 мая, 22 и 27 июня на площади Киева и других городов Украины, чтобы выразить решительное «Нет!» повышению цен на электроэнергию и газ и защитить свое право на достойную жизнь.
      И тогдашнее Правительство, и Премьер – министр Ю. Ехануров остались безразличными к голосу народа и его жизненных проблем.
     Сегодня имеем первый результат. Хозяйственный суд города Киева 16 августа открыл  слушание в административном деле по иску ФПУ к Национальной комиссии регуляции энергетики (НКРЕ) и Кабинета Министров и назначил предыдущее судебное заседание на 6 сентября этого года.
  Сразу же, по соответствующему заявлению ФПУ суд вынес крайне важное решение по  принятию мер согласно административного иска и остановил действие постановления НКРЕ N739 от 8 июня 2006р., которому с 1 июля повышались цены на газ для населения почти вдвое.
     Выполнение этого постановления осуществляется немедленно и это означает, что начиная с 17 августа и к окончательному решению спора в сущности выданное постановление   НКРЕ не действует.
     Таким образом суд, на ходатайство ФПУ, применил п.1 статьи 117 Кодекса административного судопроизводства Украины, которая предусматривает принятие мер по обеспечению иска, если существует очевидная опасность причинения вреда правам, свободам и интересам истца к принятию решения в административном деле, или защита этих прав, свобод и интересов станет невозможным без употребления таких мероприятий или для их возобновления необходимо будет приложить значительные усилия и расходы, а также если очевидными являются признаки противоправности решения, действие или бездеятельность субъекта властных полномочий.

     Процесс слушания по иску продолжается. ФПУ будет и дальше бороться за полную победу справедливости и возобновления нарушенного властью конституционного права миллионов граждан Украины на достойный жизненный уровень.

------------------------------------------------------------

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б    тел.230-31-34

УХВАЛА

про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову

17.08.2006р.

м. Київ

Справа № 2/454-А

За позовом   Федерації профспілок України
до                  1. Кабінету Міністрів України

2. Національної комісії регулювання електроенергетики України

про визнання протиправним та не чинним абзац 2 підпункту 1) пункту 1   постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2006р. № 605 та визнання протиправною та не чинною повністю постанову Національної комісії регулювання електроенергетики України від 08.06.2006р. № 739

Головуючий суддя Домнічева І.О. 

Судді: Хрипун О.О.Якименко М.М.

Представники: не викликались

 

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Федерація профспілок України звернулась до господарського суду м. Києва з позовом до Кабінету Міністрів України, Національної комісії регулювання електроенергетики про визнання протиправним та нечинним абзацу 2 підпункту 1) пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2006р. № 605 «Деякі питання діяльності Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», а також Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики №739 від 08.06.2006р. «Про роздрібні ціни на газ природний, що використовується для потреб населення», як таких, що прийняті відповідно Кабінетом Міністрів України та Національною комісією регулювання електроенергетики України з порушенням норм чинного законодавства та прав Позивача на участь у прийнятті  рішень органів державної виконавчої влади про зміну діючих цін та тарифів.

  

Ухвалою від 16.08.2006 року було відкрито провадження у справі у колегіальному складі суду відповідно до вимог ст.24 КАС України, призначено попереднє судове засідання.

Крім того, при зверненні до суду з адміністративним позовом Федерацією профспілок України, подано заяву про вжиття заходів до забезпечення позову шляхом зупинення дії Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 08.06.2006 року №739 «Про роздрібні ціни на газ природний, що використовується для потреб населення».

Вищезазначена заява обґрунтовується позивачем виходячи з порушення при прийнятті оскаржуваної Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України норм чинного законодавства України (ст. 21,23 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», ст.13 Закону України «Про ціни та ціноутворення», Постанови Верховної Ради України «Про встановлення мораторію на відпускні ціни на природній газ для населення та підприємств житлово-комунального господарства» від 20.10.2005р., Постанови Верховної Ради України «Про недопущення підвищення тарифів на електроенергію та цін на газ для населення» від 10.01.2006р., п.4.11 Генеральної угоди від 19.04.2004р., укладеної між Кабінетом Міністрів України, всеукраїнськими об'єднаннями організацій роботодавців і підприємців та всеукраїнськими профспілками та профоб'єднаннями, п.2 Розпорядження КМУ №651 від 08.09.2004р. «Про затвердження плану заходів щодо реалізації положень Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів України, всеукраїнськими об'єднаннями організацій роботодавців і підприємців та всеукраїнськими профспілками та профоб'єднаннями». З огляду на порушення зазначених норм чинного законодавства позивач вважає Постанову Національної комісії регулювання електроенергетики України від 08.06.2006 року №739 «Про роздрібні ціни на газ природний, що використовується для потреб населення» очевидно протиправною.

Згідно п.1 ст.117 КАС України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Згідно з п.2. ст. 117 КАС України ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову постановляє суд першої інстанції, а якщо розпочато апеляційне  провадження,   то  таку ухвалу може постановити суд апеляційної інстанції. Про забезпечення позову виноситься ухвала.

У відповідності до п.3. ст. 117 КАС України суд у порядку забезпечення адміністративного позову  може  відповідною  ухвалою зупинити дію рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються. 

 

Ухвала негайно надсилається до суб'єкта владних повноважень, що прийняв рішення, та є обов'язковою для виконання.

Відповідно до п.1 ст.118 КАС України клопотання про забезпечення адміністративного позову розглядається не пізніше наступного дня після його одержання й у разі обґрунтованості та терміновості вирішується ухвалою негайно без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши подану позивачем заяву про вжиття заходів до забезпечення адміністративного позову, зважаючи на фактичні обставини справи, суд вважає її обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню. При цьому суд виходить з пов'язаності заходів до забезпечення позову з його предметом, співмірності таких заходів заявленим позовним вимогам, а також відповідності способу забезпечення позову вимогам п.3 ст.117 КАС України.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст.117, 118, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Федерації профспілок України (01012, м. Київ, майдан Незалежності, 2; 00014479) задовольнити.

З метою забезпечення адміністративного позову зупинити дію Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики (м. Київ, вул. Смоленська, 19; 00012701) №739 від 08.06.2006р. «Про роздрібні ціни на газ природний, що використовується для потреб населення» до вирішення спору по суті.

Виконання ухвали здійснюється негайно та в порядку, встановленому законом для виконання судових рішень.

Ухвала може бути оскаржена в порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання та не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Головуючий суддя:

І.О.Домнічева

Судді:

О.О.Хрипун

М.М.Якименко

=======================================

 

 

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ ДО „Укренерговугілля"

ДП „Укренерговугілля" Інформує про діючі у вересні 2006 року роздрібні тарифи на електри­чну енергію у відповідності з постановою НКРЕ від 23.О8.2006 року .№ 1138 „Щодо затвердження на вересень 2ОО6 року роздрібних тарифів на електроенергію з урахуванням граничних рівнів тарифів при поступовому переході до формування єдиних роздрібних тарифів для споживачів на території України» та від 13.Об. 1996 року №15/1 „Про затвердження Умов та Правил здійснення підприємни­цької діяльності 3 постачання електричної енергії за регульованим тарифом" для споживачів ДП «Укренерговугілля», які розташовані у Донецькій, Луганській, Львівській та Волинській областях.

 

Групи споживачів

Плата за  1  квт.г. спожитої електроенергії, коп./квт    (без врахування ПД В)

.Для усіх груп споживачів (крім населення, населених пунктів та міського електрич­ного транспорту)

1  клас

2 клас

 

22,75

29,89

 

У зв'язку Із внесенням змін до постанови НКРЕ України № ЗО9 від   1О.ОЗ.1999р. з 1 вересня 2ОО6 року діють наступні роздрібні тарифи на електроенергію, що відпускається населенню І населеним пунк­там, коп. за 1 квт.

 

№ п/п

Категорія споживача

Тариф(коп.. за кВт.г) безпдв

ПДВ

Тариф(коп.. за кВт.г) з ПДВ

1.

Електроенергія. що відпускається:

 

 

 

1.1.

Населенню

2О.ЗО

4. Об

24.36

1.2.

Населенню, яке проживає в сіль­ській місцевості

18.75

.3.75

22.5О

1.3.

Населенню, яке проживає в буди­нках, обладнаних кухонними елек­троплитами, електроопалювальними установками ( у тому числі в сільській місцевості)

15.6О

3.12

18.72

2.

Електооенеогія, що відпускається:

 

 

 

2.1.

Населеним пунктам

19.7О

3.94

23.64

2.2

Населеним пунктам у сільській місцевості

18.15

3.63

21.78

2.3

Населеним пунктам з будинками, обладнаними кухонними електро­плитами, електроопалювальними установками ( у тому числі в сіль­ській місцевості)

15,00

З.ОО

1 8.ОО

 

Доводимо роздрібні  тарифи  на  електричну  енергію  для   споживачів,   згідно   з  Умовами  ха  Правилами здійснення  підприємницької діяльності  з  постачання  енергії  за   регульованим  тарифом,  для  розрахунків  із споживачами І та. II   класів напруги тарифи, диференційовані за періодами часу

Період, часу                                          1                   вічний

денний

напіввіковий

віковий

Двозонні тарифі, диференційовані за періодами часу,   коп./кВтг (без ПД В)

1 клас напруги

7,96

40,95

-

-

2 клас напруги

1О.46

53,8О

 

 

Тризонні тарифі, диференційовані за періодами часу, коп./кВтг (без ПДВ)

1 клас напруги                      

 5,69

-

23.21                         4О.95

2 клас напруги                              

 7,47

_-

ЗО,49                         53,8О

 

Споживачі (крім населення, державних професійно-технічних закладів та вищих навчальних закладів І- IV рівнів акредитації державної і комунальної форм власності1) у випадку споживання електричної енергії по­над договірну величину за розрахунковий період сплачують енергопостачальникам двократну вартість різниці фактично спожитої і договірної величини (ст. 26 Закону України "Про електроенергетику", зі змі­нами та доповненнями).

Вартість різниці між найбільшою величиною потужності, що зафіксована протягом розрахункового пері­оду, та договірною величиною потужності розраховується виходячи з плати за 1 кВт максимального наван­таження у відповідності з постановою НКРЕ від 1 1.Об. 1999 року .N2784 у розмірі: 12,17 гривні у місяць за один кВт максимального навантаження для споживачів Донецької області; 13,26 гривні у місяць за один кВт максимального навантаження для споживачів Волинської та Львівської областей; 12,51 гривні у місяць для споживачів Луганської області відповідно. Роздрібні тарифи на електричну енергію, що відпускається насе­ленню і населеним пунктам діють у відповідності з постановою НКРЕ від 1О.О3.1999 року № ЗО9 (зі змінами та доповненнями). На електричну енергію, що відпускається для міського електричного транспорту, засто­совуються тарифи на електричну енергію, встановлені для населення.

З повагою, адміністрація ДП "Укренерговугілля"

Газета «Жизнь» от 29.08.2006 года

 

==========================================

Уважаемые избиратели это  Вам подарки от депутатов - буржуинов

 

Газета «Жизнь» от 06.09.2006 года

 

Таблица 1. Тарифы на услуги отопления и горячего

водоснабжения, которые предоставляются предприятием

"Донецкгортеплосеть 

№    Вид услуг

Ед. измерения

Тариф, грн. без НДС .

Тариф, грн. с НДС

Для населения

 

 

 

1       Отопление (жилых помещений)

Кв. м

отапливаемой площади/Ткал

 

 

- из расчета среднемесячной оплаты на протяжении всего года

 

 

 

 

2,67

- из расчета оплаты на протяжении отопительного сезона

 

 

 

 

5,34

- при Н&1ИЧИИ приборов учета потребления тепловой энергии в отопительный период

 

 

 

 

189,67

2      Горячее водоснабжение (в жилых помещениях)

Куб.м

 

10,87

Для других потребителей

 

 

 

3      ККП «Донецкгортеплосеть» Отопление

Кв. м

отапливаемой площади/Гкал

 

 

- без наличия приборов учета потребления тепловой энергии в отопительный период

 

 

5,81

 

 

- при наличии приборов учета потребления тепловой энергии в отопительный период

 

 

197,56

 

 

4      Горячее водоснабжение

Куб.м

11,83

 

5      КП «Теплосеть»         ; Отопление

Кв. м отапливаемой площади/Гкал

 

 

- без наличия приборов учета потребления тепловой энергии в отопительный период

 

 

7,15

 

 

- при наличии приборов учета потребления тепловой энергии в отопительный период

 

 

203,22

 

 

6     Горячее водоснабжение

Куб.м

11,64

 

 

Таблица 2

Тарифы на водоснабжение и водоотведение, которые предоставляются всем потребителям

КП «Донецкгорводоканал»

 

 

Наименование потребителей

Ед.измерения

Тариф, грн. без НДС

Тариф, грн. с НДС

1

ВОДОСНАБЖЕНИЕ

 

 

 

 

-для населения

1куб.м

 

U4

 

- специализированные теплоснабжающие организации

1куб.м

1,10

 

 

-другие потребители

-II-

2,70

 

 

- Марьинское КП «Проминь»

1куб.м

1,10

 

 

- КП «Макеевский горводоканал»

1куб.м

1,10

 

2

ВОДООТВЕДЕНИЕ

 

 

 

 

-для населения

1куб.м

0,42

 

 

- специализированные теплоснабжающие организации

1куб.м

 

 

 

-другие потребители

-II-

 

 

 

- Марьинское КП «Проминь»

-II-

 

 

 

- КП «Макеевский горводоканал»

-II-

 

 

Таблица 3

Тарифы на услуги по содержанию домов, сооружений

и придомовых территорий для населения, проживающего

в жилом фонде территориальной громады г.Донецка

 

Виды жилья

Тариф за кв. м общей площади, грн. (с НДС)

1 .Неблагоустроенное жилье

0,87

2. Частично благоустроенное жилье

1.13

3. Частично благоустроенное жилье (с водяным отоплением или газоснабжением)

1,36

4. Благоустроенное жилье

1,40

5. Благоустроенное жилье повышенной благоустроенности (1 этаж)

1,38

6. Благоустроенное жилье повышенной благоустроенности ( 2 этаж и выше)

1,69

 

 

 

 

Вернуться на главную страницу