This version of the page http://1c.lutsk.ua/kabmin.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-02. The original page over time could change.
Піратству - СТОП! | Волинська Софтова Компанія
УКР | РУС
ПРО НАС
ПРОДУКТИ
РОЗРОБКИ
НАВЧАННЯ
ВІДГУКИ
ПІРАТСТВУ - СТОП!
ВАКАНСІЇ НОВИНИ СТАТТІ КОНСУЛЬТАЦІЇ КОНТАКТИ
Піратству - СТОП!
Постанова Кабінету Міністрів України від 04.03.04 р. № 253 "Про затвердження Порядку легалізації комп'ютерних програм в органах виконавчої влади"
Наступним кроком нашого уряду, стало прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.04 р. № 253 "Про затвердження Порядку легалізації комп'ютерних програм в органах виконавчої влади". Постанова визначила процедуру проведення легалізації комп'ютерних програм в органах виконавчої влади, механізм визначення потреб державних органів в комп'ютерних програмах, обробку інформації про такі потреби та її централізацію в Міністерстві освіти і науки України, закріпили прозорі механізми фінансування заходів з легалізації, зокрема передбачення органами виконавчої влади у бюджетних запитах необхідних обсягів фінансування на легалізацію і організацію Міністерством освіти і науки України закупівлі ліцензійних примірників комп'ютерних програм після прийняття закону про державний бюджет на відповідний рік.

Згідно зазначеного Порядку органи виконавчої влади під час проведення щорічної планової інвентаризації комп'ютерних програм у 2004 році (відповідно до Порядку використання комп'ютерних програм в органах виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.03 № 1433) визначили перелік і кількість примірників програм, які необхідно легалізувати, та подали у встановленому порядку відповідну інформацію Міністерству освіти і науки України.

Міністерство освіти і науки України узагальнило надану органами виконавчої влади інформацію і подало її на розгляд міжвідомчої робочої групи з легалізації комп'ютерних програм, склад якої був затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.04 № 253 і до якою ввійшли представники СБУ, МВС, Міноборони, Мінекономіки, Держкомзв'язку, Державної податкової адміністрації, Мінфіну, Держмитслужби та інших органів виконавчої влади.

Отримані результати інвентаризації показали, що найбільш поширеними комп'ютерними програми, які використовуються в діяльності органів виконавчої влади, є програмні продукти, власником прав на які є корпорація "Майкрософт". Враховуючи це та ряд інших показників, зокрема, що згідно із інформацією СБУ, серед правовласників, чиї продукти потребують легалізації, лише корпорація "Майкрософт" здійснила заходи з підготовки до проведення державної експертизи з питань технічного та/або криптографічного захисту інформації, приймаючи до уваги готовність самого правовласника надавати суттєві преференції державі в процесі здійснення легалізації та в подальшому при впроваджені й використанні інформаційних технологій в державному управлінні, міжвідомча робоча група прийняла рішення укласти перший договір про легалізацію з компанією "Майкрософт".

  
ПРО НАС  |  ПРОДУКТИ  |  ПОСЛУГИ  |  НАВЧАННЯ  |  ВІДГУКИ  |  ВАКАНСІЇ  |  НОВИНИ  |  СТАТТІ  |  КОНСУЛЬТАЦІЇ  |  КОНТАКТИ
Волинська софтова компанія © 2005 All rights reserved
Design and programming by RIOLA Company