This version of the page http://ydc.com.ua/aug_2006.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-10-01. The original page over time could change.
Молодіжна політика в м. Комсомольську
Новини серпня

   Останні новини   Новини Документи   Фото-факти  Анонси   Проекти  Прес-релізи

  Склад МДК    "Ти - лідер !"  "Слово молоді"  Вісті від партнерів

25-08-2006.  МІСЬКА АКЦІЯ "МОЛОДЬ + ТЕЛЕЕКСПРЕС - ПЛЮС" .

Відбулась перша міська акція "МОЛОДЬ + "ТЕЛЕЕКСПРЕС-ПЛЮС"" до дня Незалежності в рамках якої було завершено проекти в рамках молодіжної ініціативи "Двір без наркотиків": "Забий гол, а не косяк", "Вулиця для спорту", "Пляжний волейбол", проведено 2-й етап акції "Свідомий водій - живий пішохід". Кульмінацією ж акції стало грандіозне шоу "Позитивний вибух" від творчого об'єднання "Лимон", аналогів якому в місті немає: в ході шоу було розіграно супер-призи від спонсорів, проведено концертну програму "Комсомольськ - найкращий" та дискотеку "Good Bye Літо-2006"

Подробиці та список переможців в останньому номері "ТЕ+"

Фотозвіт на нашому сайті від Молодіжного Медіа-Клубу (Марія Оліградська).

"Забий гол, а не косяк" (Супер-фінал)

"Вулиця для спорту" (Супер-фінал)

"Свідомий водій-живий пішохід"

"Good Bye Літо-2006"

Концертна програма "Комсомольськ-найкращий"

IV Всесвітній форум українців

Згідно з рішенням чергових Зборів Української Всесвітньої Координаційної Ради, 18-20 серпня в Києві відбувся IV Всесвітній форум українців. Метою форуму був аналіз стану закордонного українства, та проблем їх взаємин з Україною; Визначення пріоритетів, налагодження і зміцнення зв’язків між Українцями, які проживають в Україні і поза її межами; об’єднання закордонного українства навколо ідеї національного відродження і гідного утвердження української нації в сучасному світі; підвищення ролі закордонного українства у вирішенні проблем України, особливо в процесах Евро – та Євроатлантичної інтеграції України.

Ключовою подією Форуму був звітно – виборчий з’їзд УВКР (Українська всесвітня координаційна рада). У рамках форуму відбулися секційні засідання (понад 20), які проходили 19-20 серпня в Національному університеті Києво-Могилянської Академії.

 На Форум була запрошена Фундацією „Україна - США” та Михайлом Горинем представниця Молодіжного депутатського клубу Марія Оліградська, вона приймала участь в  секції „Молодіжні організації”,  та презентувала молодіжну політику м. Комсомольська перед учасниками Форуму.

Програма форуму була змістовна і цікава. Особливо цікавим був обмін думками і досвідом між українцями різних країн і різного віку.

Всесвітній Форум українців завершився великим концертом альтернативної етнічної музики на Співочому полі.    

 

 

Крутий відпочинок» для звичайних дітей

З 2 по 14 серпня туристична група гуртка «Пілігрим» в рамках молодіжного проекту «Крутий відпочинок» для звичайних дітей» м. Комсомольська мандрувала стежками Вулканічних Карпат. Це був пішохідний похід ІІІ ступеню складності. Розпочався він у м. Ужгороді Закарпатської області, де юні туристи відвідали Ужгородський замок ХІІІ-ХVІІІ ст. Далі маршрут проходив крізь Невицький замок, древню істотко-архітектурну будівлю. Мальовничими гірськими лісами Вулканічних Карпат, крізь села Тур’ї Ремети, Пузняківці, Синяк, по горах Дунаука, Середній Верх йшли юні туристи до своєї мети – м. Сваляви. Це був останній пункт нашого маршруту. Під час зустрічі з місцевими жителями розповідали про наше чудове місто, про молодіжну політику у ньому. Виконували завдання нашого історико-краєзнавчого музею: збирали геологічну колекцію гірських порід Вулканічних Карпат.

Делегація з м. Комсомольська прийняла участь в Першому Форумі неурядових організацій України, що займаються сімейними питаннями

З 2 по 5 серпня в Києві вперше проходив Форум неурядових організацій України, що працюють у галузях навчання батьків, сприяння здоров’ю матерів і дітей та розвитку дітей раннього віку. Його учасниками стали понад 70 громадських об’єднань з усіх областей України, що фахово займаються підготовкою родин до народження дитини та працюють за напрямком "Здоров’я матері й дитини".

З 2 по 5 серпня 2006 року члени комсомольської громадської організації «Центр розвитку дитини і сім'ї «РОДІС» (Л.Б.Дмитренко і Н.П.Ткаченко) взяли участь у роботі 1-го Міжнародного форуму неурядових організацій України, що працюють в галузях навчання батьків, сприяння здоров'ю матерів і дітей та розвитку дітей раннього віку

(м.Київ). На Форум прибули представники понад 70 неурядових організацій з усіх областей України, а також фахівці з Бельгії та Нідерландів. Майже всі учасники Форуму були представниками великих міст нашої держави. Малі ж міста України представляла лише одна громадська організація - комсомольська ГО "Центр "РОДІС".

Даний Форум проводився за підтримки Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000", Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку, за сприяння Міністерства охорони здоров'я України й Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту. Ініціатором проведення Форуму стала громадська організація "Семья от А до Я" (м.Харків).

Проблема, на вирішення якої було спрямовано зусилля організаторів Форуму:

В дошкільному віці, особливо в перші 3 роки життя людини, закладаються основи її фізичного та психічного здоров'я, емоційного та соціального розвитку. Основну роль у догляді та розвитку дитини в цей період відіграють батьки, яким у переважній більшості бракує знань та навичок. Кваліфіковані фахівці, що володіють спеціальними знаннями та навичками з розвитку дітей раннього віку, частіше за все не мають належного доступу до родин. Можливості системи охорони здоров'я та дошкільної освіти також обмежені.

Тому робота з батьками в Україні здійснюється переважно громадськими організаціями, що проводять навчання, консультування та підготовку до народження дитини, догляду за нею, вигодовування та розвитку в Україні здійснюється переважно громадськими організаціями, що проводять навчання, консультування та підготовку батьків до народження дитини, догляду за нею, вигодовування та раннього розвитку (в м.Комсомольську створена поки що лише одна така - ГО "Центр "РОДІС"). Однак у багатьох випадках спостерігається відсутність узгодженості в діяльності таких організацій, що працюють незалежно одна від одної. До того ж їхня діяльність може бути неузгодженою з рекомендаціями ВООЗ та роботою державних організацій.

Робота даного Форуму неурядових організацій України була спрямована на їхній обмін досвідом і об'єднання зусиль.

 

На Форумі було розглянуто низку важливих питань:

•    визначення пріоритетних напрямків роботи недержавних організацій в галузі навчання батьків, сприяння здоров'ю матерів і дітей та розвитку дітей раннього віку;

•    відпрацювання стратегії діяльності громадських організацій, що працюють з родинами в Україні, та координація їхньої діяльності;

•    обмін найкращими практиками у підготовці родин до народження дитини, догляду за дитиною, її вигодовування, створенні умов для її повноцінного розвитку;

•    об'єднання зусиль та посилення ролі громадських організацій;

•    сприяння позитивній громадській думці щодо необхідності навчання батьків.

Результатом Форуму стало:

1.   Створення Мережі неурядових організацій України, що працюють в галузях навчання батьків, сприяння здоров'ю матерів і дітей та розвитку дітей раннього віку (ГО «Центр «РОДІС» увійшла до складу даної Мережі). Координатором вищезазначеної Мережі на наступний рік було обрано громадську організацію «Семья от А до Я» (м.Харків).

2.   Підписання Меморандуму про співпрацю неурядових організацій України, що працюють в галузях навчання батьків, сприяння здоров'ю матерів і дітей та розвитку дітей раннього віку (директор ГО "Центр "РОДІС" теж підписала даний Меморандум).

 

Інформація про безпосередню участь членів ГО «Центр «РОДІС» в роботі Форуму:

Члени ГО "Центр "РОДІС" провели 2 авторських майстер-класи (по 2 години) з питання навчання батьків усвідомленому батьківству. Зміст і напрямки роботи, якими займається ГО "Центр "РОДІС", виявилися на даному Форумі ексклюзивними.

Члени ГО "Центр "РОДІС" привезли до Комсомольська дуже корисну літературу:

1)  навчальний посібник МОЗ України "Підготовка сім'ї до народження дитини" - для медичних працівників;

2)  посібник "Професійний погляд на    підготовку до народження дитини, пологи та догляд за дитиною1" - для батьків;

3)  посібник "Руководство по выполнению Международного свода правил маркетинга заменителей грудного молока" - для юристів, керівництва системою охорони здоров'я, медичних працівників, працівників сфери збуту замінників грудного молока, а   також журналістів;

4)  посібник "Дотримання Міжнародного зведення правил збуту замінників грудного молока в Україні" - для юристів, керівництва системою охорони здоров'я, медичних працівників, працівників сфери збуту замінників грудного молока, а також журналістів;

5)  видання МОН України "Програма розвитку та виховання дітей раннього віку "Зернятко" та «Методичні рекомендації до програми "Зернятко" - для дошкільних працівників.

 

    Архів новин: липень 2006 р.  червень 2006 р. травень 2006 р. квітень 2006 р. березень 2006 р.  зима 2006 р. літо 2005 р.  травень 2005 р.   квітень 2005 р.

 Ошибка доступа к базе!!!"; } else{ $text=fgets($fo); echo "
".$text; } fclose($fo); ?>   На головну сторінку

Молодіжний депутатський клуб. м. Комсомольськ, вул. Миру, 8, Молодіжний муніципальний центр
Teл. (067) 758-58-71; (05348) 2-14-63 Ел. пошта: ydc_komsomolsk@ukr.net
Інтернет:http://www.ydc.com.ua