Центр пропаганди інформує


Змагалися найкращі

Під час гасіння пожеж, буває, виникають ситуації, коли вогнеборцям доводиться працювати у приміщеннях будівель з високою температурою, чи підвалах зі складним плануванням. За таких умов пожежники при гасінні пожеж, рятуванні та евакуації людей, матеріальних цінностей тривалий час перебувають у середовищі непридатному для дихання. Для ефективної роботи в таких умовах у підрозділах пожежно-рятувальної служби діють ланки газодимозахисної служби. Саме завдяки їх роботі з початку року у нашій області врятовано життя 66 осіб та ліквідовано 630 пожеж.

Поєднання згаданої специфічної роботи пожежників та спорту вилилося у традиційні змагання ланок газодимозахисної служби. 16 серпня на території навчально - методичного центру міста Рівного проводився обласний тур таких змагань.

22 команди змагалися між собою у трьох видах вправ. Під час першої учасники на швидкість одягали ізолюючі протигази та приводили їх у бойову готовність. Друга вправа, яка передбачала пошук умовного потерпілого у задимленому приміщенні, та його евакуацію у безпечну зону виявляється найскладнішою, адже ланка ГДЗС складається з командира ланки, офіцера або прапорщика та двох найбільш підготовлених пожежних, які ідуть в задимлене приміщення на тросовій зв"язці і крім бойового спорядження рятувальника , вага якого 20 кілограмів, мають при собі засоби зв"язку та освітлення. Але всі учасники змагань з поставленним завданням впоралися, адже ця вправа є повсякденною роботою працівників пожежно - рятувальної служби. І наостанок кожна команда в апаратах захисту органів дихання здійснила бойове розгортання від автоцистерни з подачею води.

Щодо переможців, то найспритнішими виявилися газодимозахисники наступних пожежних частин: перше місце виборола команда ППЧ-12 по охороні Рівненської атомної електростанції, друге - СДПЧ-8 Кузнецовського міського відділу ГУ МНС, замкнули трійку призерів пожежники з другої ПДПЧ міста Рівного. Всі переможці отримали почесні грамоти та грошові винагороди, які в урочистій обстановці вручив головний суддя змагань заступник начальника головного управління МНС України в Рівненській області Сергій Соломчук.

Хоча і мешканці райцентрів можуть бути спокійними - їх життя оберігають знавці справи. Для прикладу, досить непогані результати показали команди, де від часу створення газодимозахисної служби минуло не більше пів року. З таких новостворених підрозділів добре себе зарекомендували ланки ГДЗС Дубровицького та Березнівського районів. Вони у загальному підсумку випередили райони, де ця служба вже функціонує по кілька років.

З повагою, Микола Прокопчук Інспектор центру пропаганди ГУ МНС України в Рівненській області лейтенант вн. служби.

(0362) 69-55-13 .

  ЦП інформує  
  Акція "Герой року"  
  Програма уряду  
  Головна сторінка  
  Контакти  
-----------------
  Керівництво  
  Про Управління  
  Обласні підрозділи  
  Районні підрозділи  
  Історична довідка  
  Навчальні заклади  
  Телефонний довідник  
  Статистика  
  Оперативні дані  





Розробка та підтримка
= ЦТС та IТ м.Рівне =