This version of the page http://pravo.iatp.org.ua/index.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-29. The original page over time could change.
Новини  Родная Православная Вера  The Native Faith

СЛАВА РІДНИМ БОГАМ!

 
НОВИНИ
КАЛЕНДАР
СТАТТІ
ОБРЯДИ
СВЯТИНІ
МОЛИТВИ
КНИГИ
ТВОРЧІСТЬ
УПРАВЛІННЯ
ПОСИЛАННЯ
ГУТІРКА

СВІТЛИНИ

Запорізька обл.

Дніпропетровська обл.

Київська обл.


АРХІВ
ПОПОВНЕННЯ

Н о в е:

Гарій Калайда
Запорозькі козаки - носії традицій арійських воїнів

Яна Яковенко
 Казка про створення світу 

 


Рідновірська інформаційна розсилка  

Звернення
до духовних провідників Рідної Православної Віри, голів громад, старост і усіх свідомих рідновірів  

 


САЙТИ Родового Вогнища РПВ

 



Додати в обране

Оголошення

 

1 жовтня о 12-00 Запорозьким Крайовим Вогнищем проводиться свято Покрови
і прочанство на святилище Предків в балці Музичина на о. Хортиця.
Перед святом відбудеться упорядкування території.
Довідки за телефоном: 80661537179

 


Запорозьким Крайовим Вогнищем проводяться прочанства (екскурсії)
святими місцями о. Хортиця.
Довідки за телефоном: 80661537179

 Новини

24 вересня 7514 (2006) р.
м. Бердянськ

Свято Миробога в Бердянську пікетувала грекоортодоксальна секта іудаїзму  московського патріархату 

 


24 вересня 7514 (2006) р.
м. Хмельницький

24 вересня на свято Овсеня в м. Хмельницькому постало капище Стрибога. Воно розташоване в парковій зоні, майже в центрі міста, на березі річки Бог (Південний Буг). Роботи по облаштуванню виконали рідновіри Хмельницького, козаки Подільського полку Характерного Козацтва. На завершальному етапі допомагали рідновіри і козаки інших областей, переважно західних, але були представники Полтавщини, Запоріжжя, Дніпропетровська. На капище встановлений кумир Стрибога. Покровитель-охоронець тримає щит з гербом міста. Дивіться світлини 

 


17 вересня 7514 (2006) р.
Кам’яна Могила, Запорізька обл.

16 та 17 вересня цього року відбулася екскурсія до Кам'яної Могили, що біля Мелітополя (Запорізька обл.). Організатором виступило Родове Вогнище Рідної Православної Віри.

 


11 вересня 7514 (2006) р.
м. Запоріжжя

У м. Запоріжжя дошкільнята отримали можливість вивчати основи рідного світогляду. Заняття почнуться з 12 вересня у Центрі дитячого розвитку "Надія" двічі на тиждень. Проводитиме їх голова запорізького осередку "Берегиня Роду" Яковенко Яна. В доступній формі діти можуть ознайомитися із космогонічними міфами, символічним значенням візерунків, святковим календарним циклом тощо.

За додатковою інформацією звертатися за телефонами: (8-061) 276-51-27, 8-067-428-02-27.;
ел. пошта: of@mail.zp.ua

 


9 вересня 7514 (2006) р.
м. Дніпропетровськ

Одним з улюблених напрямів митців є прадавня історія та рідна духовність. Особливо актуальною ця тема стала внаслідок відродження Рідної Віри. До пам’ятника дівчатам, що пускають вінки на Купала в районі набережної Дніпропетровська, додано скульптурну групу з вапняку, частина яких відображає давніх Богів. Встановлення Божих образів приурочили Дню міста. Один із авторів, відомий художник Віктор Прус, розповів про мистецький задум освітити здобутки давньоукраїнської духовності і розповів про значення символів на власноруч виготовленій стелі.
На запрошення місцевої громади "Яросвіт" владика Запорозького Крайового Вогнища Світовит Пашник під час свята освятив скульптури рідновірської тематики і оголосив набережну місцем прочанства рідновірів. Далі рідновіри рушили у місцевий парк, де громада "Яросвіт" проводить славлення. Волхв Світовит і жрець громади Аріслав провели богослужіння і освячення новопроголошеного святилища.  Дивіться статтю і світлини з місця події.
 


25 серпня 7514 (2006) р.
м. Гуляйполе

Під час проведення фестивалю "День незалежності з Махном" в м. Гуляйполі за ініціативою місцевих прихильників Рідної Віри було проведено славлення рідних Богів біля 200-річного дуба поблизу річки Гайчур. Богослужіння проводив учень школи жерців Микола Кардач та голова Запорозького об’єднання "Берегиня Роду" Яна Яковенко. Священний вогонь був запалений відомим українським поетом, головою Запорізької спілки письменників Григорієм Лютим. Присутні на богослужінні учасники фестивалю організували імпровізований концерт. Звучали пісні у виконанні Едуарда Драча, Миколи Кардача, читали свої вірші Євген Солонина, Вікторія Забава, Яна Яковенко. Григорій Лютий влаштував своєрідну презентацію свого махновського роману у віршах "Мама Марія".  Дивіться світлини зі славлення в Гуляйполі.
 


24 серпня 7514 (2006) р.
м. Київ

Відбулася хода "За Рідну Віру"

Священна гора Хоревиця прийняла прочан РПВ з усієї України. На честь дня Державності було проведено урочисте богослужіння Верховним волхвом РПВ Володимиром. Далі колона вогнищан РПВ з прапорами та гаслами "Рідна Віра", "Рідна Мова", "Рідна Земля", "Славимо наш Рід", "Слава Рідним Богам" рушила на центральний майдан країни, на якому вперше було проведено славлення Рідним Богам. На богослужіннях і під час ходи лунали пісні під керівництвом Живосила Лютого і Вірослава Зозулі. Завершилися заходи виступами духовних провідників біля пам'ятника Кобзарю.

Пішов новий і більш потужний розвиток Рідної Духовності. Всіх людей рідного віросповідання закликаємо залучатися до лав Родового Вогнища. Звертайтеся до наших представництв по Україні.
 


23 серпня 7514 (2006) р.
м. Київ

ІІІ Віче Родового Вогнища  РПВ

У дубовому гаю під Києвом пройшло віче РВ РПВ. Було заслухано звіт Верховного волхва Володимира та голів громад за минулий рік. У зв'язку з переїздом до Хмельницького Хранителя Родового Вогнища волхва Богумира (завершення кандидацької дисертації), на цю посаду було обрано відуна Твердислава Філатова, а волхв Богумир тепер знову буде обіймати посаду владики Подільського Крайового Вогнища. Обговорили також ряд організаційних питань, основну увагу приділили діяльності Академії розвитку людини "Родосвіт", що діє при Родовому Вогнищі.

Відкрився сайт РОДОСВІТ "Акадємія Розвитку Людини"  

Дивіться статтю про ІІІ Віче на сайті Родового Вогнища

 


10 серпня 7514 (2006) р.
м. Запоріжжя, о. Хортиця

Відкриття першої черги спорудження меморіально-туристичного комплексу "Скіфський стан" ("Зорова Могила"). 

 


2 серпня 7514 (2006) р.
м. Запоріжжя

На день Перуна (за юліанським стилем) волхв Запорозького краю Світовит взяв участь в програмі обласного телебачення "Акценти" з ведучою Наталією Андрєєвою. Світовит розповів, чому рідновіри користуються григоріанським (державним) календарем,  про світогляд і богорозуміння наших Предків, про відзначення свята Перуна на святилищі-обсерваторії о. Хортиця. Торкнулися питання виховання молоді і співпраці з козацькою школою бойового мистецтва "Спас", яка постійно бере участь у святах рідновірів.

 


31 липня 7514 (2006) р.
Запорізька обл., Кам'яна Могила

В рамках Х Міжнародного фестивалю козацьких бойових і традиційних мистецтв "Спас на Хортиці" ім. Анатолія Ярмака було здійснено поїздку учасників на всесвітньовідому Кам'яну Могилу - прадавній духовний осередок біля річки Молочної. В гротах пагорба з пісковику збереглися малюнки з палеоліту і найдавніша писемність світу. Академік Юрій Шилов зробив екскурсію і розповів про духовне значення давньої пам'ятки людства.
Владика Запорозького краю, волхв РПВ Світовит Пашник разом з Миросвітом Бондарчуком провів Славлення Богів, а кобзар Василь Литвин заспівав пісні на славу козацтву і Роду нашого. Під час богослужби Владика Світовит за традицією освятив чергові книги Ю. Шилова, які він встиг видати протягом року. Всі виступаючі пом'янули степового батька, захисника святинь Анатолія Ярмака.
Після завершення урочистостей волхв Світовит мав зустріч з почесним гетьманом Володимиром Мулявою. В розмові обговорили питання об'єднання українців в одну міцну конфесію. Було визначено, що наш народ треба єднати навколо рідної духовності. Конфесією рідновірів, яка наразі спроможна об'єднати розрізнені сили є Родове Вогнище Рідної Православної Віри, яка зараз є найбільшою серед сповідників Віри Предків.

 


28 липня 7514 (2006) р.
м. Запоріжжя

Запорозьке Крайове Вогнище Рідної Православної Віри  вітає громаду  "Діти Сонця" м. Бердянська з державною реєстрацією Статуту.  Бажаємо громаді успіхів у зміцненні Рідної Духовності.

Зв'язкові телефони громади "Діти Сонця": 8 (06153) 2-08-28, 8-066-831-38-59 (голова Дмитро Пархоменко).

 


22 липня 7514 (2006) р.
м. Запоріжжя

Запорозьке Крайове Вогнище Рідної Православної Віри  провело  на прадавньому святилищі наших Предків свято Перуна. Дійство відбулося на висоті Брагарня острова Хортиця. Окрім запоріжців на святі були присутні рідновіри Бердянська, Кривого Рога, Дніпропетровська.  Обряд провели волхв Світовит Пашник, жерці Мирослави Зуєнко і Миросвіт Бондарчук. Грою на бандурі і піснями-славнями супроводжував дійство Микола Кардач.  Під кінець обряду козаки школи "Спас" під керівництвом Костянтина Рижова показали свою звитягу. До них на двобої вийшли бійці з числа гостей виміряти свою вояцьку силу в битві на шаблях та у боротьбі.

Дивись поновлений обряд славлення Перуна      Дивись Світлини

 


7 червня 7514 (2006) р.
м. Запоріжжя

Запорозьке Крайове Вогнище Рідної Православної Віри вітає Яну Яковенко з нагоди її прийняття до Національної Спілки Письменників України і бажає плідної праці, творчих успіхів.

Просимо відгукнутися добродіїв для фінансування видання дитячої збірки поетеси. Телефон: 8(061) 276-51-27.

Окремі вірші Яни Яковенко можна переглянути на нашому сайті у розділі "Творчість"

 


7 червня 7514 (2006) р.
м. Запоріжжя

Запорізькі рідновіри взяли участь у мітингові на захист української мови, що відбувся на майдані біля облради. Наслідуючи приклади федералістів щодо впровадження регіональної російської мови, Запорізькі міська та обласна ради намагаються протягнути на порядок денний це антиукраїнське питання. Патріотичні організації виступили з протестом щодо намагань впровадити двомовність і розчленувати Україну на ворожі табори. Мляві дії Президента країни В. Ющенка, як гаранта Конституції, привили до напруження в суспільстві. Подальша бездіяльність керівників країни може загрожувати національній безпеці України. З цього приводу публікуємо звернення патріотичних сил до Президента України, Уряду та Верховної Ради України. 

 


15-16 травня 7514 (2006) р.
Кривий Ріг - Дніпропетровськ - Новомосковськ

Верховний Волхв Русі-України Володимир, Владика Запорозького краю Світовит та жрець-боян Живосил відвідали м. Кривий Ріг на запрошення місцевої громади "Світовид" (голова Зореслава Кудрякова). Духовні провідники провели славлення в мальовничому куточку міста, а потім взяли участь в фольклорному фестивалі, що проходив в Народному домі. Далі свій шлях спрямували до м. Дніпропетровська на запрошення громади "Яросвіт" (голова Володимир Бойко). Гості провели бесіду у вечірній програмі Віталії Шилової "Думки в голос" на 51 каналі обласного телебачення. Виступи продовжили в осередку анастасіївців, серед яких велика кількість людей є сповідниками рідної духовності. Волхв Володимир відповів на чисельні запитання щодо діяльності Родового Вогнища, а жрець Живосил виконав для присутніх рідновірські пісні. Недільне славлення духовні провідники РПВ провели в мальовничому куточку Новомосковського району на р. Самарі, який облюбувала Новомосковська громада анастасіївців на чолі з Вячеславом Справедливим. На славлення з`їхалися рідновіри і прихильники з Дніпропетровська, Новомосковська, Павлограда. Завершилося славлення святковим обідом, бесідами, піснями.

Якщо ви бажаєте почути слово і пісню про Рідну Православну Віру у своєму місті чи селі, просимо зголошуватися за телефонами: 8-066-153-71-79, 8-066-204-21-65.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  НОВИНИ : КАЛЕНДАР : СТАТТІ : ОБРЯДИ : СВЯТИНІ : МОЛИТВИ : КНИГИ : ТВОРЧІСТЬ : УПРАВЛІННЯ : ПОСИЛАННЯ : ГУТІРКА