На головну сторінку | Зробити стартовою сторінкою | Додати до вибраного | Наші банери | Книга відгуків | Зворотній зв'язок 


РЕСУРСИ УКРІНФОРМУ








НАШІ ПАРТНЕРИ







ЛІЧИЛЬНИКИ









- Федір Шаляпін
- Микола Басков
- Борис Гмиря
- Aнатолій Cолов'яненко
- Софія Ротару
- Монсеррат Кабальє
- Соломія Крушельницька


МОНСЕРРАТ КАБАЛЬЄ


Монсеррат Кабальє продовжує полонити і зачаровувати аудиторію мелодіями, що народжуються в самому серці, будь то іспанські царцуели (оперети), фольклор, добутки духовної музики або оперні арії. Вона виражає особисте ставлення у виконанні кожного твору. За усім цим, глибоко усередині криється мрія. "Чого я дійсно хочу, так це бути ближче до аудиторії, до кожного глядача", - говорить Монсеррат - "…і це бажання виходить із самого серця. Я сподіваюся, що глядачі відчувають любов, яку я хочу їм передати, любов, яку можна знайти в музиці моїх платівок".

Монсеррат Кабальє народилася 12 квітня 1933 року в Барселоні. Своє перше прослуховування, що відбулося в Італії, вона не пройшла. Монсеррат провчилася 12 років у барселонській консерваторії El Liceu, і одночасно брала приватні уроки. У 1954 році вона одержала золоту медаль цього закладу.

З 1956 року Монсеррат стала виступати в Базельському оперному театрі, де напрацювала вражаючий репертуар: "Туга", "Аїда", "Арабелла" і "Саломея". З 1956 року вона співала в різних європейських оперних театрах: Бременському, Ла Скала, Віденському, Барселонському, Лісабонському, а пізніше - у 1964 році - і в Мехіко, в опері Массне "Манон". У 1962 році у барселонському театрі El Liceu Opera House відбувся її дебют.

Зоряних висот вона досягла за одну ніч у Нью-Йорку в 1965 році, виступаючи в "Карнегі-холі" замість Мерлін Хорн, яка захворіла. Вона виконала оперу Доніцетті "Лукреція Борджіа". Ця обставина принесла їй величезний успіх і стала вирішальним моментом на початку її міжнародної кар'єри. З тих пір її стали слухати в оперних театрах усього світу.

За свою кар'єру Монсеррат виступила з такими відомими диригентами, як Бернстайн, Караян, Ливайн, Солті, а також зі славетними співаками Хосе Каррерасом, Пласідо Домінго, Мерлін Хорн, Альфредо Краусом і Лучано Паваротті. За час своєї творчої діяльності Кабальє виконала близько 100 ролей (це величезний репертуар для співака!). Але вона не до кінця задоволена цим і присвячує багато часу і сил, вивчаючи рідкі опери (які чомусь були забуті продюсерами, критиками або глядачами). Результатом завжди є величезний успіх. Голос Монсеррат має красу і силу, які ще ніхто не перевершував. Її здатність тримати ноту - піаніссімо - не має собі рівних. Вона піднесла світ опери молодому поколінню, а також царцуели й іспанські пісні іноземному глядачу.

"Музика - це те, що тривожить душу", - сказала одного разу в інтерв'ю Монсеррат Кабальє і додала, - "це те, що поєднує людей". Для неї "…музика в стані зростити любов, викликати повагу один до одного, вона може допомогти поліпшити навколишній світ. Якщо хочете, це щось схоже на релігію", - говорить співачка.

Зрозуміло, що, народившись у Каталонії, Монсеррат Кабальє з гордістю представляє аудиторії іспанські царцуели - шедеври, що стали кульмінаційними моментами на декількох останніх концертах співачки, і які підкреслюють зв'язок з містом, у якому вона народилася - Барселоною. На одному з її альбомів також представлена швейцарська народна пісня "G'Sсhаtzlі" - улюблений добуток співачки для закриття своїх концертів. Ця, на перший погляд, непоказна пісня, стала переломним моментом у її кар'єрі. У 1958 році, коли Кабальє була ще молодою співачкою, вона відвідала концерт відомої Елізабет Шварцкопф. Після концерту старші колеги запитали Монсеррат Кабальє, яка пісня їй запам'яталася понад усе. Вона не згадала творів Шуберта, Шумана або Штрауса, а назвала пісню "G'Schatzli". Шварцкопф особисто подарувала їй свій запис, і, певним чином, сприяла тому, що Монсерат стала її послідовницею. Уже багато років діва зберігає цей добуток у своєму репертуарі як талісман.



Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             
ВІТАЄМО!

ПОГОДА
Завтра в Києві
 вдень  +22°C
 вночі  +13°C
Погода на 5 днів...
ОПИТУВАННЯ!
100 USD   505.00
100 EUR   647.25
10 Рублів   1.88
Інші курси валют ...

Всі права застережені. © Ukrinform 2004.
При використанні матеріалів посилання на Країни світу є обов'язковим.
З усіх питань звертайтесь за тел.: (044) 238-85-05
E-mail: mov@ukrinform.com