This version of the page http://www.sokol.kiev.ua/page-id-250.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-27. The original page over time could change.
Гнездо - Наказано вижити

>>> Скачайте Hеroes of Might and Magic V! <<<
Новости  •  Гнездо  •  Календарь  •  Фото  •  Медиа  •  Форум  •  ПрогноZ  •  Гостевая  •  Ссылки  •  Поиск
      Вы не зарегистрированы.
Вход  •  Регистрация  •  Вспомнить пароль
Национальная сборная » ЧМ 2005 » Наказано вижити
Збірна України у Києві готується до сьомого поспіль елітного чемпіонату світу
Вадим Авдасьов / 21-04-2005 11:15
Уже за дев'ять днів в австрійських містах Відень та Інсбрук розпочнеться чергова світова першість серед команд вищого дивізіону. Збірна України на столичній ковзанці «Авангард» уже другий тиждень веде підготовку до змагання еліти світового хокею, де вона виступатиме сьомий рік поспіль. Керівництво «синьо-жовтих» намагалося зібрати під знамена головної команди країни найкращих хокеїстів, але, на жаль, далеко не всі з них прибули до Києва.

Про кадри, які вирішують усе

Кореспонденту «УМ» так і не вдалося зв'язатися з нашими енхаелівцями: на мобільних телефонах Руслана Федотенка й Олексія Понікаровського вмикався автовідповідач. Більше поталанило генеральному менеджеру «Сокола» й національної збірної Василю Фадєєву, але його переговори успіхом не завершилися. Володар Кубка Стенлі-2004 Федотенко взагалі цього сезону не грав (після локауту в НХЛ форвард «Тампи-Бей» у Європі не працевлаштовувався), а Понікаровський у Росії провів усього 19 матчів за воскресенський «Хімік». Отже, обидва відмовилися виступати у светрах із тризубом на грудях через брак ігрової практики і, як наслідок, далеко не найкращі кондиції. Таким чином, єдиним легіонером із «далекого зарубіжжя» у збірній виявився вихованець харківського хокею Олег Тимченко, який зараз виступає в не надто хокейній Голландії.

Приємно, що всі наші представники в російській суперлізі збираються відстоювати честь України на чемпіонаті світу. Захисники Сергій Климентьєв («Ак барс» (Казань)) і В'ячеслав Завальнюк, воротар Костянтин Симчук і форвард Сергій Варламов (усі — «Сибір» (Новосибірськ)) уже тренуються на льоду «Авангарда». Новоспечений чемпіон Росії у складі московського «Динамо» Вадим Шахрайчук поки що відновлюється після травми паха й працює на тренажерах. Проте його поїздка до Австрії сумніву фактично не підлягає. Партнер Климентьєва по обороні «барсів» Геннадій Разін цими днями переймається... оформленням віз до США своїм родичам, тому не тренується. Проте питання стосовно включення його до заявки ще відкрите.

Після кваліфікаційного турніру Олімпіади-2006, на якому підопічні Олександра Сеуканда посіли лише четверте місце, наші «росіяни» через пресу покритикували Федерацію хокею України через невиконання нею своїх фінансових зобов'язань. Виявляється, преміальні хлопцям за минулорічний чемпіонат не виплатив спонсор збірної — «Нафтогаз», який після зміни влади виявляє ще меншу прихильність до спорту. Утім Національна акціонерна компанія, відмовляючись від фінансування команди вищої футбольної ліги — полтавської «Ворскли», таки змогла матеріально допомогти проведенню у Києві турніру з художньої гімнастики на «Кубок Дерюгіних». Хочеться сподіватися, що кошти таки знайдуться, й хокеїсти перейматимуться винятково грою, а не навколоспортивними проблемами. До того ж, самі хлопці кажуть, що ці гроші — дрібниці в порівннянні з тим станом, у якому перебуває наш хокей. За влучним висловом Костянтина Симчука, у нас нині «палає пожежа, яку ніхто не гасить». Якщо держава найближчим часом не зверне на хокей увагу, рівень цієї популярної й видовищної гри в Україні скотиться до аматорського.

З російської вищої ліги на збір до Києва приїхали Дмитро Цируль, Віталій Люткевич й Артем Остроушко. Не зважаючи на запрошення, проігнорували виклик Юрій Дяченко, Олександр Яковенко, Олександр Бобкін. Відмовився від виступів за національну команду воротар ХК МВД Ігор Карпенко. Віталий Доніка із саратовського «Кристала» після тримісячної хвороби не готовий до гри на високому рівні. Захисник Андрій Срюбко продовжує виступати за ХК МВД у фіналі російської «вишки», і питання щодо його залучення до збірної ще не вирішене. Після завершення баталій за третє місце, в яких «Амур» поступився «Торпедо» з Нижнього Новгорода, прилетить до України оборонець хабаровської команди Дмитро Толкунов.

З єдиного професійного клубу країни — «Сокола» — до лав збірної залучено таких виконавців: воротарі — Олександр Федоров, Вадим Селиверстов, Євген Бруль; захисники — Юрій Гунько, Василь Полоницький, Олександр Савицький, Денис Ісаєнко, Олег Благой; нападаючі — Богдан Савенко, Василь Бобровников, Олександр Матвійчук, Роман Сальников, Віталій Литвиненко, Артем Гніденко, Костянтин Касянчук, Євген Пастух, Сергій Харченко, Євген Онищенко, Олександр Шевченко, Олексій Коваль.

Чималим у національній команді виявився й білоруський легіон. З «Гомеля» приїхали В'ячеслав Тимченко й чемпіон Росії-2004 Віталій Семенченко, з «Хімволокна» — Дмитро Якушин, Олександр Побєдоносцев, Олег Шафаренко й 18-річний Віктор Андрущенко. На тренуванні нападаючий «Хіміка-СКА» Дмитро Гнитько у зіткненні з Ісаєнком отримав травму коліна й залишив табір збірної. Захисник «Сокола» теж має ушкодження: на одному з останніх занять його позбавили зуба.

Разом з Олександром Сеукандом участь у тренуваннях беруть відомі в минулому хокеїсти, а нині тренери Валерій Ширяєв, Анатолій Степанищев та Юрій Шундров.

Про суперників

Суперниками українців по групі С на попередньому етапі будуть три скандинавські команди. Шведи й фіни не потребують зайвого представлення. Навіть попри те, що у складі «Тре крунур» не виступлять енхаелівські зірки Петер Форсберг і Матс Сундін, а у «фінських левів» — Теєму Селянне, Саку Койву, Міка Кіпрусофф, ці команди вважають претендентами на медалі. За шведів гратимуть десятеро хокеїстів НХЛ, серед яких Альфредссон, Зеттерберг, Аксельссон, Палссон. У товариських матчах підопічні Густафссона обмінялися перемогами з німцями — 0:2 та 3:2, а потім здолали словаків із рахунком — 5:2. Цими днями у фіналі Євротуру шведи двічі зустрінуться з росіянами.

Щодо фінів, то очікується, що лідером збірної Суомі стане форвард «Флориди» Оллі Йокінен. Готуючись до першості, команда Вестерлунда програла збірній Швейцарії — 2:3, але потім реваншувалася — 1:0. 22 і 24 квітня наші майбутні суперники двічі зустрінуться з командою Чехії.

Очікується, що доля української збірної після двох імовірних стартових поразок може вирішитися 4 травня в заключному поєдинку першого групового турніру проти данців. У складі збірної шведського фахівця Мікаеля Ліндстрема виступають переважно представники внутрішнього чемпіонату, але є й декілька гравців зі шведської ліги. У контрольних матчах земляки принца Гамлета поки що не здобули жодної перемоги: Данія — Норвегія — 3:3, 2:5; Данія — Швейцарія — 2:2, 0:3. Протягом тижня данці запланували перевірити свої сили у двобоях із командами Словаччини, Білорусі, Фінляндії.

Останні перевірки

Завтра й післязавтра у товариських матчах проти воскресенського «Хіміка» — команди російської суперліги — збірна України проведе останній перегляд кадрів, після чого Олександр Сеуканд й оголосить список із 23 гравців, які відбудуть до Інсбрука. Ні для кого не секрет, що головним завданням «синьо-жовтих» в Австрії буде збереження прописки у вищому дивізіоні. Про це без зайвої патетики говорять і гравці, і тренери.

До речі, цими днями Міжнародна федерація хокею опублікувала черговий рейтинг-лист національних збірних світу. Українці в ньому посідають 12-те місце, у порівнянні з попереднім поступившись однією сходинкою австрійцям. До першої десятки кращих увійшли команди Канади, Швеції, Словаччини, Чехії, Фінляндії, США, Росії, Німеччини, Швейцарії та Латвії.

Наразі господарі 69-ї світової першості працюють у поті чола, аби гідно прийняти гостей. Австрійці мають досвід організації чемпіонатів, бо вже п'ять разів Міжнародна федерація хокею доручала їм проведення головного турніру року. Востаннє земляки Моцарта зустрічали провідні національні команди світу у 1996 році, коли чемпіонами стали чехи.

До речі, головна зірка збірної Чехії — 33-річний форвард омського «Авангарда» Яромир Ягр — підтвердив свій приїзд до Відня й висловив сподівання, що разом із партнерами зможе повторити успіх 9-річної давнини.

Організатори змусили похвилюватися багатьох журналістів, на три тижні запізнившись із підтвердженням акредитацій представників мас-медіа. Має бути серед гостей першості і кореспондент «УМ».

Талісманом турніру буде орлятко Вінні.

Органiзатори чемпіонату з властивою німцям й австрійцям точністю вже «прикинули» прибуток від турніру. За попередніми розкладами, він має скласти 60-70 мільйонів євро.

А днями австрійці визначилися з офіційною піснею турніру. На церемонії відкриття місцева група «Джулія» виконає хіт Beautiful («Чудово» — укр.).

Вадим Авдасьов (Україна Молода, 21.04.2005)
Комментарии
Комментариев нет
Вот что хочу сказать по этому поводу... Имя :
Редактор
Онлайн: Бармаглот, Bearserk, BOL, Shmidt
Без регистрации: 26

Последние новости

Звезды разошлись миром
(26-09-2006) Хоккейные новости
На Гомель!
(25-09-2006) ОЧБ
Сеуканда прийняли в Секретаріаті Президента
(21-09-2006) Сокол
Московский медведь пока безымянный
(21-09-2006) Хоккейные новости
Сеуканд знову зустрінеться з Ющенком?
(20-09-2006) ОЧБ

Новые страницы

В поиске нового Шафаренко
(26-09-2006) Игроки
Из Симчука получился бы хороший капитан
(24-09-2006) Игроки
Минский "Керамин" вывел "Сокол" на Виктора Ющенко
(22-09-2006) Хоккей в Украине
В ожидании результата
(22-09-2006) Игроки
Москва готовится к Чемпионату Мира
(22-09-2006) В Европе

Последние обсуждения

Чемпіонат України 2006/2007 (50)
(27-09 11:43 Shmidt) Сокол и сборная Украины
Суперлига (189)
(27-09 10:55 Telek) Североамериканские лиги и Россия
Куплю хоккейные коньки (6)
(27-09 09:47 Andrey_k) Раздевалка
Кричалки на матче (55)
(26-09 15:48 Vano) Открытый чемпионат Белоруссии
Реформи в українському хокеї (262)
(26-09 13:19 Илья) Сокол и сборная Украины

Комментарии

Я думаю матч соколом в гомеле не вызове...
(27-09 11:41) Гость
Наш ногомяч в полной жопе. Как его не ф...
(27-09 11:32) Бармаглот
СОКІЛ у Києві буде грати 02.10.06 з ГОМ...
(27-09 10:20) Гость
Andrey_k, сколько раз говорить автостоп...
(27-09 10:06) Bearserk
Мы уже соскучились,когда Сокол приедит ...
(27-09 10:01) Гость

Из Двух Краг

5-6 ОКТЯБРЯ СОКОЛ-КОМПАНЬОН БЕРКУТ-СДЮШОР"СОК...
(26-09-2006) BOL
Бол, не хило! ;)
(24-09-2006) Илья
Заявка БЕРКУТА: Буценко К.-Проценко-Василевски...
(24-09-2006) Бол
Чи є у наших інших команд сайти? (Про Вовків знаю)
(24-09-2006) Slavick
Товарисчи,(поименно не помню) Делайте свои про...
(24-09-2006) madjar

Copyright © 1997-2005 Gnezdo. Since December 15, 1998.
Powered by LDU 802 .: 0.599