This version of the page http://abetka.ukrlife.org/colorr.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2006-09-23. The original page over time could change.
Весела Абетка. Який колір обирає ваша дитинa

Який колір обирає ваша дитинa

За канонами колористики, яку започаткував німецький поет, філософ і вчений Й. В. Гете, кольорове середовище впливає на людський характер. Колір олівця, фломастера, фарби, який найчастіше вибирає ваша дитина, багато чого може розповісти про її характер.

Жовтий - діти мають нахил до творчості. Найчастіше це - інтуїтивні екстраверти, а за соціотипами - новатори і натхненники.

Фіолетовий - живуть багатим внутрішнім життям. Соціотипи - наставник і експериментатор.

Червоний - діти найбільш відкриті та активні. Це - лідери і політики.

Зелений - від природи мають розвинуті почуття слуху, зору, смаку, нюху і дотику. Ці якості найкраще проявляються у соціотипів комунікатор і керуючий.

Коричневий - часто перебувають у протиріччі зі собою. Цей колір відображає прагнення до стабільності у справах і стосунках, до доцільності вчинків, а тому найбільш характерний для соціотипів критик і майстер.

Синій - повна протилежність червоному. Найбільш яскраво цей колір проявляється у двох раціональних інтровертів - аналітика та інспектора.

Рожевий колір найбільш відповідає періоду немовляти в процесі розвитку людини. Найчастіше "рожеві" діти - це посередники і лірики.

Сірий колір у колористиці трактується як відсутність кольору або як його нейтральність. Ці якості найбільш характерні для типів хранителя і гуманіста.

 

"Весела Абетка" - складова великого сайту "Українське життя в Севастополі".
Ідея та наповнення - Микола ВЛАДЗІМІРСЬКИЙ.