Логічним та довгоочікуваним підсумком напруженої багатомісячної праці тисяч людей, яких об'єднали ідеї проекту, є щорічна урочиста церемонія вшанування лауреатів та переможців. Коли дзвінка від напруження тиша вибухає шаленим шквалом овацій, для тих, хто разом з вагою звитяжного металу приймає величезну відповідальність нести звання Людини року, настає справжній момент істини.

Це не просто парад зірок. Це - вручення вірчих грамот народних надій та довіри будівникам нової України. Натхненне свято творіння, презентація плацдарму майбутнього, відвойованого у боротьбі з труднощами й протиріччями сьогодення - неперевершеною і чистою є драматургія цих годин.

На деякий час головний зал держави перетворюється на епіцентр політичного, культурного та інтелектуального життя, зібравши під своїм склепінням не просто бомонд - справжній цвіт українського народу.

Безумовно, це також і шоу - сучасне, яскраве, динамічне. Найвищого ґатунку професіоналізм і невичерпність творчої фантазії постановників, гармонійно поєднуючись із стилістичною вишуканістю, надзвичайно тонким чуттям міри, підтримують у стані високої напруги увагу тисяч глядачів і багатомільйонну телеаудиторію.

Неповторність і непередбачуваність кожної церемонії, постійний пошук нових форм і методів їх вдосконалення забезпечують Програмі незмінне високий рейтинг, авторитет і визнання в Україні і світі.

Високий професійний та естетичний рівень усіх Урочистих церемоній вручення премії «ПРОМЕТЕЙ-ПРЕСТИЖ» досягається, в першу чергу, завдяки чіткій і плідній творчій роботі режисерсько-постановчої групи на чолі з талановитим режисером, заслуженим діячем мистецтв України Володимиром БАЛКАШИНОВИМ. Відомий режисер театру та кіно, вихований на кращих традиціях школи видатних метрів театрального мистецтва Андрія ГОНЧАРОВА і Марка 3АХАРОВА, лауреат міжнародних театральних та кінофестивалів, В.БАЛКАШИНОВ - незмінний головний режисер і автор сценаріїв десяти урочистих церемоній вручення премій «ПРОМЕТЕЙ-ПРЕСТИЖ» загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ».

Разом з В.БАЛКАШИНОВИМ над режисурою, постановою та розробленням концепції Урочистих церемоній працюють талановиті, відомі в країні діячі культури, які разом складають єдину і цільну творчу команду. До її складу у різні роки входили, зокрема, співавтори сценаріїв - народний артист України Юрій РИБЧИНСЬКИЙ, Олексій КОНОНЕНКО, Георгій КОНН, Ілля НОЯБРЬОВ, Станіслав БОКЛАН; режисер - координатор - заслужений діяч мистецтв України Анатолій ВИШНЕВСЬКИЙ; композитори, автори музичних тем та спеціально створених пісень церемоній - народний артист України Олександр ЗЛОТНИК, заслужений діяч мистецтв України Володимир БИСТРЯКОВ, художники-постановники Ілля НЕЧВОЛОДОВ і Володимир МИХАЙЛОВ; хореографи та балетмейстери Оксана ЛАНЬ, Микола БАРАНОВ, Ніна ВІТРИЧЕНКО, Андрій ЄРЬОМІН, завідуючий постановчою частиною Віктор ІВАНОВ, головний консультант перших церемоній Станіслав ПАЗЕНКО.

Велику роль у тому, що постановка всіх церемоній була здійснена на високому рівні, відіграли і режисерсько-адміністративні групи, усі технічні і спеціальні служби Національного палацу «УКРАЇНА».

Незаперечним є і той факт, що завдяки телевізійним трансляціям Урочисті церемонії вручення премії «ПРОМЕТЕЙ – ПРЕСТИЖ» стали надбанням мільйонів наших співвітчизників. Починаючи з 1997 року, всі Церемонії (за виключенням 2001 року) транслювались в режимі прямого ефіру телеканалами УТ-1, СТБ, ТРК «ЕРА». А побачити це Свято в усій його красі і вишуканості допомогли телеглядачам спеціальні групи постановки телевізійних трансляцій на чолі з талановитими телережисерами Ларисою ШУЛЬЖЕНКО, Віталієм ДОКАЛЕНКО, Галиною САХНО. В березні 2000 -2002 років, завдяки прямій трансляції у всесвітній мережі Інтернет, за Церемонією спостерігали мешканці багатьох країн нашої планети.

Виключної вишуканості, шарму і елегантності надає урочистим церемоніям неодмінна участь в них модельних агенцій. Виконуючи під час церемоній найрізноманітніші функції, вони значно посилюють естетичне сприяння урочистостей. Нові колекції одягу популярних дизайнерів на протязі 1996-2004 років демонстрували на церемоніях відомі модельні агенції «ПРОФІЛЬ», «КАРІН», «ЛІНІЯ 12», «МЕТРОПОЛІТЕН-УКРАЇНА».

З самого початку підхід до формування творчого і виконавчого складу церемоній будувався на принципах багатожанровості і респектабельності. Причому, розробка жанрової партитури кожної церемонії здійснюється з урахуванням балансу масово-популярних і вишукано-класичних жанрів. Виходячи з цього, до участі в сценічному дійстві церемоній запрошуються справді видатні майстри мистецтв, а також юні, перспективні обдарування.

Незабутніми для гостей і учасників церемоній, для мільйонів телеглядачів стали виступи знаних в усьому світі оперних співаків, народних артистів України Анатолія СОЛОВ`ЯНЕНКА та Володимира ГРИШКА, заслуженої артистки України Ірини СЕМЕНЕНКО, народних артистів України: Валентини СТЕПОВОЇ, Михайла ДІДИКА та віртуозів класичного балету Вадима ПИСАРЕВА і Інни ДОРОФЕЄВОЇ. Оригінальний інструментальний жанр на церемоніях представляли струнний квартет «CAPRIS PLUS», ансамбль старовинної музики «SILVA RERUM», лауреат міжнародних конкурсів «КИЇВСЬКИЙ КВАРТЕТ САКСОФОНІСТІВ», Асія АХАТ та В'ячеслав СТЬОПІН, а також Київський ансамбль музичних інструментів «АРС-НОВА».

В жанрі сучасної і оригінальної хореографії блискуче працювали модерн-балет «АКВЕРІАС», модерн-балет під керівництвом Миколи БАРАНОВА, балет «А-6»; учні хореографічного ліцею «КИЯНОЧКА», лауреат міжнародних конкурсів Володимир ШПУДЕЙКО і «ДЖАЗ-СТЕП-ТАНЦ-КЛАС», ансамбль народного танцю «ОРЛЕНОК», ансамбль бального танцю «ФАНТАЗІЯ», хореографічні колективи «ВЕСЕЛАД» та «ЦВІТ ПАПОРОТІ», дитячий хореографічний колектив «ЦВІТ ПАПОРОТІ», спортивно-хореографічний ансамбль «ВІЗІНОВА», майстри спорту України міжнародного класу, дворазові чемпіони світу Дмитро ВЛОХ та Ольга УРУМОВА.

Найвідоміші і найталановитіші виконавці представляли на церемоніях жанри джаз-вокалу та оперети. Це - гурти «ДЖАЗ-ЕКСПРОМТ» і «МЕН-САУНД», «ЛЕГЕ АРТІС», Олена ШИРЯЄВА та Олена БОНДАРЧУК. Не залишився без уваги організаторів церемоній і такий популярний жанр естради, як гумористичний, який блискуче представили «ДЖЕНТЛЬМЕН ШОУ», Наум ФЕЛЬДМАН і Яків ПЕКЕРМАН та Євген ЛУНЧЕНКО.

І, нарешті, найбільш популярний і улюблений пісенний жанр під час церемонії представили неперевершені виконавці, справжні зірки естрадного мистецтва народні артисти України Софія РОТАРУ, Василь ЗІНКЕВИЧ, Таїсія ПОВАЛІЙ, Павло ЗІБРОВ, Віталій БІЛОНОЖКО, Володимир ЗАСУХІН, Іво БОБУЛ, Тарас ПЕТРИНЕНКО, Наталія БУЧИНСЬКА; заслужений артист Югославії Філіп ЖМАХЕР; заслужені артисти України Ірина СКАЗІНА, ІНЕШ, Катя БУЖИНСЬКА, Тетяна ПІСКАРЬОВА, Віктор ПАВЛИК, КАМАЛІЯ; лауреати міжнародних конкурсів Ольга КРЮКОВА; лауреати всеукраїнських та міжнародних фестивалів Євгенія ВЛАСОВА, Інна ДАРК, Ганна КУПЧИШИНА, Вікторія ВАСАЛАТІЙ. В 2002 -2006 роках гості церемонії та мільйони телеглядачів змогли отримати насолоду від виступів знаних в багатьох країнах світу народних артистів Росії Йосипа КОБЗОНА, Льва ЛЕЩЕНКА, Людмили ГУРЧЕНКО, Лариси ДОЛІНОЇ, Сосо ПАВЛІАШВІЛІ, Вадима МУЛЕРМАНА, Лайми ВАЙКУЛЕ, Сергія ЗАХАРОВА, народної артистки Грузії Тамари ГВЕРДЦИТЕЛІ.

Окрім того, учасниками церемоній у різні роки були такі славнозвісні великі оркестри, як заслужений симфонічний оркестр Національної радіокомпанії України (художній керівник і головній диригент - заслужений діяч мистецтв України В.СІРЕНКО) та президентський оркестр Національної гвардії України (художній керівник і диригент - Народний артист України А. МОЛОТАЙ).

І, звичайно ж, дуже важлива роль у проведенні урочистих церемоній належить ведучим - народним артистам України Тетяні ЦИМБАЛ та Тетяні НАЗАРОВІЙ, заслуженим артистам України Олені РОМІНІЙ, Ользі СУМСЬКІЙ, Олександру БИСТРУШКІНУ, Василю ІЛАЩУКУ, заслуженому діячу мистецтв Росії Святославу БЕЛЗІ, заслуженій журналістці України Світлані ЛЕОНТЬЄВІЙ, популярним телеведучим Оксані МАРЧЕНКО, Людмилі ХАРІВ, Ользі БУРІ, Наталії РАЗИНСЬКІЙ, Світлані ЛЕОНТЬЄВІЙ, Євгену САЛЬНИКОВУ, Василю КЛИМЧУКУ та Іллі НОЯБРЬОВУ.

Окремо слід відзначити, що кожна урочиста церемонія мала своє оригінальне обличчя завдяки яскраво визначеній сценарній тематиці. Лейтмотивом першої урочистої церемонії стала «Легенда про Прометея», друга церемонія проходила на тлі «Заповітів видатних діячів України минулих років», настрій «Весняного балу» пронизував усіх присутніх на третіх урочистостях, темою четвертої церемонії стало «Прощання з ХХ століттям», у прямому ефірі «Телевізійного випуску новин» були оголошені лауреати та переможці п'ятої ювілейної програми «ЛЮДИНА РОКУ - 2000», тема шостої програми розкривала «Формулу успіху» непересічних особистостей, а сьома програма була присвячена темі «Україна у просторі і часі». Восьма Урочиста церемонія мала назву «Людина як дзеркало часу» та була побудована на темі «Епоха Відродження та сучасний світ». Дев`ята церемонія нагородження проходила під темою «Україна – сучасна магія престижу», а десята ювілейна церемонія - «Від легенди до тріумфу».

Взагалі, церемоніальна частина проекту «ЛЮДИНА РОКУ» - один з унікальних «винаходів» останнього часу: лідери держави, відомі політики, дипломати та бізнесмени, улюблені артисти, журналісти, кращі спортсмени один раз на рік збираються в головному залі країни на вишукані урочистості, свідками яких стають мільйони телеглядачів.




Урочисті церемонії нагородження Першою Українською незалежною премією за вищі професійні та громадські досягнення
«ПРОМЕТЕЙ - ПРЕСТИЖ» :

  • 02 березня 1996 року, Палац культури «ХІМІК», м.Дніпродзержинськ (акція «ЛЮДИНА РОКУ -95»).
  • 08 березня 1997 року, Палац культури «УКРАЇНА», м. Київ (Перша загальнонаціональна програма «ЛЮДИНА РОКУ -96»).
  • 07 березня 1998 року, Палац культури «УКРАЇНА», м. Київ (Друга загальнонаціональна програма «ЛЮДИНА РОКУ -97»).
  • 06 березня 1999 року, Національній палац «УКРАЇНА», м. Київ (Третя загальнонаціональна програма «ЛЮДИНА РОКУ -98»).
  • 18 березня 2000 року, Національний палац «УКРАЇНА», м. Київ (Четверта загальнонаціональна програма «ЛЮДИНА РОКУ -99»)
  • 17 березня 2001 року, Національний палац «УКРАЇНА», м. Київ (П'ята загальнонаціональна програма «ЛЮДИНА РОКУ - 2000»)
  • 16 березня 2002 року, Національний Палац «УКРАЇНА» (Шоста загальнонаціональна програма «ЛЮДИНА РОКУ - 2001»)
  • 9 березня 2003 року, Нацiональний Палац «УКРАIНА» (Сьома загальнонацiональна програма «ЛЮДИНА РОКУ - 2002»)
  • 13 березня 2004 року, Нацiональний Палац «УКРАIНА» (Восьма загальнонацiональна програма «ЛЮДИНА РОКУ - 2003»)
  • 12 березня 2005 року, Нацiональний Палац «УКРАIНА» (Дев'ята загальнонацiональна програма «ЛЮДИНА РОКУ - 2004»)
  • 11 березня 2006 року, Нацiональний Палац Мистецтв «УКРАIНА» (Десята ювілейна загальнонацiональна програма «ЛЮДИНА РОКУ - 2005»)