This version of the page http://zt.20minut.ua/Osvita (104.21.73.172) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-04-14. The original page over time could change.
Новини освіти у Житомирі, освітні новини - 20 хвилин Житомир

Освіта

Студентам Житомирських університетів призначені державні стипендії

Уряд ухвалив розпорядження «Про призначення академічної стипендії Кабінету Міністрів України студентам закладів вищої освіти та аспірантам», яка призначається найбільш обдарованим студентам та аспірантам.

До уваги абітурієнтів: реєстрація на НМТ триває до 11 квітня

Залишилося декілька днів до закінчення реєстрації для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ).

Трансформація старшої школи: у Житомирі визначили, які заклади стануть профільними ліцеями

Наразі у Житомирській громаді йде процес формування ефективної мережі профільних ліцеїв. Трансформація старшої школи у профільну, що відбувається в освітній сфері, має завершитися до 2027 року.

Літні канікули- 2024: коли розпочнуться і скільки триватимуть

Міносвіти України визначило дати навчального року, дозволяючи школам встановлювати графіки канікул.

Вчителі Житомирщини проходять процедуру сертифікації

Сертифікація педагогічних працівників - це надзвичайно важливий етап у діяльності вчителів.

Безкоштовне навчання для ветеранів та ветеранок

ГО «Школа врядування» та Києво-Могилянська школа врядування імені Андрія Мелешевича оголошують набір на навчання за безкоштовною сертифікатною Програмою «Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення».

Цьогоріч НМТ буде проведений також поза межами України

Тимчасові екзаменаційні центри (ТЕЦ) за кордоном створять у 57 містах 32 країн. За даними Департаменту освіти і науки Житомирської обласної військової адміністрації наразі за кордоном навчається  в 11 класі 513 учнів.

На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти

14 березня розпочалася основна реєстрація вступників на іспит. На Житомирщині за два тижні вже зареєструвалося на проходження НМТ 6 649 кабінетів здобувачів освіти. Прогнозована участь в НМТ близько 9 тис здобувачів освіти.

Європейський Союз оновлює 4 освітні заклади Бердичівської ТГ

У рамках проєкту “EU4UASchools: Build Back Better”, що реалізується за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) та фінансується Європейським Союзом, Бердичівська територіальна громада розпочала оновлення чотирьох освітніх закладів. Це стосується ліцеїв № 4, 10, 12 та гімназії №1 4, де вже розпочались ремонтні роботи.

У Малині відкрито перший на Житомирщині Кваліфікаційний центр

18 березня 2024 року в Малинському фаховому коледжі розпочав свою роботу Кваліфікаційний центр.

Свіжий випуск

№ 13 від 3 квітня 2024

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією "20 хвилин Житомир" та «20 хвилин Романів» видавець ПП «Медіа Ресурс». Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Усі авторські права належать ПП «Медіа Ресурс» і захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива не більше 50% обсягу та з обов'язковим посиланням на джерело.

keyboard_arrow_up