Підходити до вибору такого важливого атрибуту, як дитячий візок, потрібно дуже відповідально, адже це «маленький будиночок» для малюка, в якому йому має бути затишно та комфортно. Давайте розглянемо, на що потрібно звернути особливу увагу, вибираючи «перший транспорт» для немовляти.

Дитячи коляски у широкому асортименті представлені в інтернет-магазині antoshka.ua!

Дитячий візочок здається досить простою річчю - поклали дитину і вперед! Але все більше виробників створюють моделі колясок з великим набором додаткових функцій. Деякі функції дитячих колясок спрямовані на зручність та безпеку дитини, а інші, такі як кошик для покупок, зроблені для батьків. Давайте розглянемо найважливіші характеристики колясок.

1. Колеса

Колеса є дуже важливою деталлю будь-якої дитячої коляски. Вони мають бути досить великими, 25-30 см у діаметрі. З колесами меншого діаметру буде складно везти візок по снігу, бруду, каменям, купині або піску. Великі колеса дозволяють легше керувати дитячою коляскою на нерівній дорозі з вибоїнами та перевозити її через бордюри. Але великі колеса мають і мінуси. Вони займають багато місця в багажнику автомобіля і додають зайвих 3-5 кілограмів до ваги коляски. Якщо ви плануєте прогулюватися з коляскою тільки асфальтованими доріжками парку або дитячим майданчиком, то великі колеса не такі важливі для вас. Деякі моделі дитячих колясок комплектуються двома наборами коліс: з невеликим діаметром (літні колеса) та колеса з великим діаметром для прогулянок взимку засніженими доріжками.

2. Ремені безпеки

Зручність та безпека дитини завжди важливіші, ніж «навороти» та «прибамбаси». Тут компромісів не може бути. Дитину в дитячому візку обов'язково потрібно пристібати! П'ятиточкові ремені безпеки є оптимальним варіантом. Вони кріпляться на талії, по плечах дитини та між ніг, утримуючи малюка від падіння та зісковзування. П'ятиточкові ремені кращі за три- або чотириточкові, які фіксують лише нижню частину тіла дитини – на талії та між ніг.

Шукайте ремені із застібками, які легко розстебнути дорослому, але важко дитині. При покупці дитячого візка переконайтеся, що ремінь міцний і довговічний і при цьому щільно, але комфортно охоплює вашого малюка. Ремені повинні регулюватися по висоті до потрібного розміру та бути міцно закріплені.

3. Гальма

Гарні гальма дуже важливі для безпеки вашої дитини. Всі дитячі коляски мають паркувальне ножне або ручне гальмо, яке повинне оберігати коляску від скочування, якщо ви зупинилися. Ручне гальмо зручніше в експлуатації, з його допомогою можна не тільки зупинити коляску, але й уповільнити її хід.