This version of the page http://te.20minut.ua/dopomoga (172.67.164.77) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-03-29. The original page over time could change.
Допомога - 20 хвилин Тернопіль

Допомога

play_circle_filled Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців

Тернопільщина прихистила понад 69 000 переселенців, які через бойові дії евакуювалися з прифронтових територій, багато хто з однією валізою. Їм допомагають відновити документи та забезпечують базові потреби. Така кількість ВПО стимулює відновлювати в області старі гуртожитки та покинуті приватні будинки, будувати шелтери та модульні містечка.  Одне з таких відкрили у Малашівцях, за 18 км від Тернополя, де зараз проживають 22 особи.

Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників

До благодійного заходу волонтерів долучилися першокласники Кременецької гімназії №2 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію

Руслан Біленький помер другого березня 2024 року у шпиталі. Йому було 33 роки. До кінця збору підписів залишився 81 день. Вдалося назбирати лише 6 279 підписів з 25 000 необхідних. Не будьте байдужими.

«Пропрацюйте досвід зі спеціалістами»: медики нагадують контакти психологів для ветеранів

«Зараз починаються кадри війни у мене в голові, якісь такі флешбеки, знаєте… І іноді не можу заснути довго», - розповідають про свої переживання ветерани війни. Аби допомогти військовим адаптуватися, Міністерство охорони здоров’я України нагадує контакти безплатної психологічної допомоги.

Мінують території та евакуюють поранених: тернополяни створили наземні дрони для ЗСУ

Тернопільські інженери виробляють роботизовані наземні комплекси для українських захисників.  Такою технікою військові зможуть евакуювати поранених, підвозити на позиції боєкомплекти чи провізію, навіть дистанційно заміновувати поля, знищувати техніку і живу силу ворога. 

Як ветеранам отримати житло або відшкодування

Ветерани можуть отримати житло, або покращити умови проживання, ставши на квартирний облік.  

«Донечку вже прооперували»: родина хворої на рак кременчанки дякує за фінансову допомогу

Вдалося зібрати 90 000 гривень на операцію 18-річній Анастасії Гіріній з Кременця. І все це завдяки небайдужим людям. Мама дівчини дякує всім, хто не пройшов повз біди в їхній родині. Бажає кожному Божої опіки, миру та здоров’я.

Щоб захисникам було тепло: у Тернополі запрацював волонтерський цех з пошиття одягу

У Тернополі переселенки створили волонтерський цех з пошиття одягу для військових. За кілька місяців роботи вже передали на фронт десятки посилок. Що саме шиють та як військовим отримати допомогу – дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Кременчанка Анастасія Гіріна хвора на рак. Родина благає зібрати кошти на лікування

18-річна Анастасія Гіріна з Кременця бореться за життя. У дівчинки виявили злоякісну меланому нижньої кінцівки. Лише одна операція коштує 90 000 гривень, а терапія орієнтовно обійдеться в понад мільйон гривень. Її мама благає небайдужих про допомогу.

Кожна копійка на вагу золота: донька захисниці збирає кошти на авто для армії

Інформацію про збір коштів на автомобіль для українських військових тернополянки Вікторія Стрілець та Яна Скрип опублікували у соціальних мережах. Дівчата збирають частину від загальної суми – 40 000 гривень. Вони просять всіх об’єднатися і підтримати наших захисників.

Свіжий випуск

№ 13 від 27 березня 2024

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up