This version of the page http://www.tpg.ua/ua/country-oae (172.67.150.101) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-03-26. The original page over time could change.
Все про ОАЕ. Мова, валюта, транспорт, кухня, ціни | TPG Україна
Мова
  • Українська
  • Російська
+38 (044) 545 44 44
  • +38 (068) 545 44 44

Об'єднані Арабські Емірати

Під знаком розкоші

від 60 652 ₴ на 27.03.2024 • на 7 нч • Авіа из Варшави
  • Регіони
  • Міста
  • Курорти
  • Пам'ятки
  • Візи
  • Корисна інформація
  • Готелі
  • Екскурсії
  • Тури
Прямий переліт:
є

На жаль, авіарейсів з України на даний момент немає. Можемо запропонувати вам зручні вильоти з різних міст Європи. З більш детальною інформацією ви можете ознайомитися за посиланням:
Інформація про авіаперельоти ОАЕ (виліт з Європи)

Валюта:
1 AED U.A.E. Dirham
10.696 UAH Українська гривня
Мова

Офіційна мова в країні − арабська.

Віза:
Не потрібна віза

Для відвідування ОАЕ громадянам України, які мають біометричний паспорт терміном дії не менше 6 місяців, після повернення з туру віза не потрібна. Її оформляють безкоштовно по прильоту строком на 30 днів. Візу можна одноразово продовжити за додаткову плату на 30 днів, звернувшись заздалегідь в імміграційний департамент в ОАЕ. Для в'їзду в ОАЕ кожен громадянин, починаючи з народження, зобов'язаний мати свій паспорт.

З додатковою інформацією ви можете ознайомитися, перейшовши за посиланням.

 

Сезонність:

Цілорічний напрям.

Високим сезоном в ОАЕ вважається період з жовтня по травень, адже саме в цей час погода сприяє ідеальному пляжному відпочинку. Повітря прогрівається до +25-34 °С, вода в затоках − до +25 °С. У зимовий сезон проводити час на пляжі трохи менш комфортно, зате це найкращий час для відвідування різноманітних екскурсій, торгових фестивалів, аквапарків, дельфінаріїв.

Зима в ОАЕ тепла і сонячна. На узбережжі середня температура вдень тримається біля позначки +24 °C, вночі не опускається нижче +12-15 °C. У пустелі і високогірних районах прохолодніше − до +5 °C вночі і нижче.

Влітку в ОАЕ дуже спекотно і сонячно, вдень температура повітря в тіні нерідко піднімається до +38-42 °С, вночі − до +32-35 °C, дощів немає. Вода в Перській затоці прогрівається до +30 °С, в Оманській − до +26 °C. Але навіть в літню спеку тут створені всі умови для комфортного відпочинку: тенти, кондиціонери, басейни з прохолодною водою. В ОАЕ в будь-який час року можливий приємний пляжний відпочинок і підготовлено безліч розваг для туристів.

Емірат Фуджейра відрізняється більш м'яким кліматом як взимку, так і влітку, оскільки розташований за горами Хаджар і омивається Індійським океаном.

Часовий пояс:
UTC + 4

Різниця в часі з Україною:

  • в зимовий період: +2 години;
  • в літній період: +1 година.

Країна шейхів − Об'єднані Арабські Емірати, де суперсучасні хмарочоси зі скла і металу споруджені практично посеред пустелі, а стародавні традиції поєднуються з новими технологіями. В Об'єднаних Арабських Еміратах величезний вибір розваг, готельний сервіс на вищому рівні, необмежені можливості для шопінгу і пляжного відпочинку. Незалежно від обраного емірату, на вас чекає істинно східна гостинність. ОАЕ славляться дивовижної краси мечетями, величними фортами, ринками, торговими центрами, штучними озерами і островами. А берега Об'єднаних Арабських Еміратів омиваються водами Арабської і Оманської заток.

Відкрийте для себе звабливі ОАЕ разом з TPG.

Більше інформаціїЗгорнути

Особливості країни

  • Вітається
  • Не рекомендується

Чек туриста

Літр бензину - від 0,5 долара
Середній чек у кафе - від 8 доларів
Середній чек у ресторані - від 30 доларів
Філіжанка кави - від 4 доларів
Кухоль пива - від 10 доларів (0,5 л)
Громадський транспорт - від 1,4 долара
Більше про ціни

Національна кухня

Кухня Еміратів колоритна і різноманітна. Основу раціону складають яловичина, козлятина, телятина, м'ясо птиці, рис, риба і морепродукти. Тут щедро приправляють їжу спеціями, загортають м'ясо з овочами в тонкі коржі і готують страви з нуту.

Еміратська кухня ввібрала в себе елементи бедуїнських, близькосхідних, перських, індійських і інших азіатських кулінарних традицій.

Важлива складова національної кухні ОАЕ  це фініки. Їх їдять до трапези як аперитив і після трапези для післясмаку. Фініки додають до багатьох страв для додання злегка солодкуватого смаку. І, звичайно, фініки використовують у всіх десертах.

ДокладнішеЗгорнути

Регіони

Аджман Дубай Фуджейра Шарджа

Міста

Абу-Дабі Аджман Рас Аль Хайма Умм Аль Кувейн Фуджейра Шарджа

Курорти

Абу-Дабі Дубай Дубай – Джумейра Дубай – Пустеля Дубай – Пальма Умм-ель-Кувейн Дубай – Маріна

Пам'ятки

Мечеть шейха Зайда
Бурдж-Халіфа – Фонтан Дубай – Dubai Mall
Острови Пальм
Рамка Дубая
Золотий ринок
Парк квітів
Парк «Аль-Монтаза»
Історико-етнографічне селище Heritage Village

Вас також можуть зацікавити

Тип відпочинку
Переліт
Віза
В'єтнам
Домініканська Республіка
від 134 441 ₴
Єгипет
Індія
Сейшели
Таїланд
від 133 877 ₴
Туреччина
від 28 809 ₴
Хорватія
Чорногорія
від 17 067 ₴

Корисна інформація

  • ДОДАТКОВІ ОПЛАТИ (ОАЕ)
  • ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ТУРИСТІВ НА ЧАС COVID-19
  • ПАМ'ЯТКА ТУРИСТА ОАЕ
  • MARHABA SERVICE – ОПИС ТА ВАРТІСТЬ
  • AHLAN/PREMIUM AHLAN – КОНСЬЄРЖ СЕРВІС В АЕРОПОРТУ ДУБАЙ
  • HALA SERVICE В АЕРОПОРТУ ШАРДЖІ
  • НЕСТАНДАРТНЕ РОЗМІЩЕННЯ З ДІТЬМИ, ІНФАНТИ
  • ВАРТІСТЬ ІНДИВІДУАЛЬНИХ ТРАНСФЕРІВ ОАЕ
  • ПРАЦЮЙ ПРОДУКТИВНО З TPG!
Більше інформації

Топ готелі

10
Corniche Hotel Sharjah
113 727 за тур
10
Five Luxe JBR
122 996 за тур
10
Movenpick Resort Al Marjan Island
137 061 за тур
10
Five Jumeirah Village Dubai
142 098 за тур
10
Address Sky View
256 429 за тур
10
Club Prive by Rixos Saadiyat Island
1 238 016 за тур

Тематичні тури

РОЗКІШНИЙ ДУБАЙ – СУЧАСНИЙ МЕГАПОЛІС
ОАЕ
19 143 за 2 осіб
РОЗКІШНИЙ ДУБАЙ – СУЧАСНИЙ МЕГАПОЛІС
26.03.2024 - 31.10.2024 • 5 ночей
19 143 за 2 осіб
Незабутній вікенд у Дубаї
ОАЕ
21 924 за 2 осіб
Незабутній вікенд у Дубаї
26.03.2024 - 31.10.2024 • 3 ночі
21 924 за 2 осіб
ЧАРІВНИЙ АЛЬ-АЙН – МАГІЯ МІСТА ВОСЬМИ ЗАМКІВ
ОАЕ
38 568 за 2 осіб
ЧАРІВНИЙ АЛЬ-АЙН – МАГІЯ МІСТА ВОСЬМИ ЗАМКІВ
26.03.2024 - 31.10.2024 • 4 ночі
38 568 за 2 осіб
Розмаїття ОАЕ: магія пустелі та свіжість оазисів
ОАЕ
40 462 за 2 осіб
Розмаїття ОАЕ: магія пустелі та свіжість оазисів
26.03.2024 - 31.10.2024 • 5 ночей
40 462 за 2 осіб

Популярні екскурсії

Аквапарк Wild Wadi
Аквапарк Yas Waterworld
Аквапарк Aquaventure
Burj Khalifa – At the Top

Блоги та новини

У Дубаї з'явиться найбільший у світі штучний кораловий риф
У Дубаї збудують найбільший у світі штучний кораловий риф, що складатиметься з мільярда коралів та займатиме площу близько 200 кв. км. Найбільший та найамбітніший проект останнього часу стартує у наступному році та завершиться через чотири роки. Його метою є збереження та збільшення біорізноманіття регіону, захист екології прибережних зон, а також скорочення викидів вуглекислого газу в атмосферу. Крім екологічного відновлення, проект сприятиме розвитку морського екотуризму – на рифі будуть побудовані екобудинки, що працюватимуть на відновлюваній енергії. Океанічне співтовариство Dubai Reefs, яке виступає розробником проекту, стверджує, що величезний риф стане справжньою плавучою лабораторією для відновлення морської екосистеми. Як відомо, коралові рифи – це унікальні природні утворення, які є домівкою для багатьох рослин і тварин, що проживають на межі моря та суші. За останні роки прибережна екологія Дубая серйозно постраждала через активне буріння нафтових свердловин та рекультивацію ґрунтів; значних збитків зокрема було завдано й кораловим рифам регіону. Ініціатива Dubai Reefs, що спрямована на відродження рифів, є позитивним кроком на шляху їх відновлення. Унікальні підводні ландшафти будуть відтворені за допомогою 3D-друку, а біоматеріали, які будуть використовуватися для цього, є аналогом справжніх коралів й чудово підходять у якості субстрату для мікроводоростей. За останні роки Дубай успішно реалізував низку екопроектів, отримавши світове визнання у сфері сталого розвитку та екологічних ініціатив. До 2030 року емірат також планує радикально скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу, подаючи таким чином приклад іншим мегаполісам.
27.12.23
Реновація в готелях Mina Seyahi Dubai: на що звернути увагу гостям
До нового сезону одразу в трьох розкішних готелях Дубая, які входять до комплексу Mina Seyahi Dubai, було проведено масштабні ремонтні роботи та різноманітні оновлення. Це готелі Westin, Le Meridien та W Dubai – Mina Seyahi. Зокрема, було оновлено готельні номери, деякі ресторани, зони та інші простори. Також було перейменовано та додано певні категорії номерів. Пройдемося докладніше по кожному з готелів. The Westin Dubai Mina Seyahi Beach Resort & Marina - У готелі завершено повну реновацію. Зокрема, оновлено всі номери та люкси, лобі, головний ресторан, громадські зони та коридори, клубний лаунж. - На території з'явився новий пляжний клуб Mare by Bussola для гостей від 16 років (безкоштовне відвідування для  гостей готелів). - Закрився ресторан Papillon. - Категорії Land з видом на місто перейменовані на Skyline (Deluxe Skyline, Westin Club Skyline). - Назви категорій Executive перейменовано на Westin Club. Розширено концепцію клубних номерів (Westin Club Skyline, Westin Club Sea, Westin Club Suite, Penthouse). - Категорія Duplex Suite перейменована на Penthouse. Після реновації кількість спалень зросла до двох. - Орім того, дорослі гості готелю Westin від 16 років тепер можуть відвідувати ресторани та бари готелю W Dubai – Mina Seyahi лише в рамках концепції «Все включено». Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Waterpark - У готелі Le Meridien завершено косметичний ремонт, включно з усіма номерами та клубним лаунжом. У номерах замінили килимові покриття, меблі, штори. - З'явилися нові категорії сімейних номерів – Family Room 2 Bedroom (Кінг + Твін), Family Room 3 Bedroom (Кінг + Кінг + Твін). - Дорослі гості Le Meridien від 16 років тепер можуть відвідувати ресторани та бари у готелі Dubai – Mina Seyahi тільки в рамках концепції «Все включено». W Dubai – Mina Seyahi - У готелі відкрився японський бар-лаунж ATTIKO на 31 поверсі, звідки відкриваються прекрасні панорамні краєвиди на узбережжя. - Також у 2024 році планується відкриття фітнес-клубу 1REBEL, відвідування якого буде безкоштовним для гостей готелю W Dubai – Mina Seyahi. - Закрито тенісні корти. - Змінено назви категорій люксів на Fantastic Suite, Marvelous Suite, Spectacular Suite. Щоб було зручніше зорієнтуватися, де що знаходиться, пропонуємо ознайомитися з картою-схемою курортного комплексу.
07.12.23
10 нових пам'яток та архітектурних шедеврів Дубаю
Щороку Дубай дивує світ різноманітними архітектурними новинками, грандіозними проєктами, суперсучасними спорудами, гучними відкриттями та дивовижними пам'ятками. Від мальовничих пляжів до архітектурних чудес і театрів, мегаполіс не припиняє приємно радувати як самих тамтешніх жителів, так і своїх гостей. Тож не дивно, що часто Дубай називають золотим містом розкоші, новизни та блискучого дизайну, а також центром світового рівня для сучасного бізнесу, висококласних розваг і захоплюючих турів. Ось і у 2023 році Дубай готовий потішити відвідувачів низкою «свіженьких» казкових пам'яток і локацій. До вашої уваги наша добірка нових приголомшливих, креативних місць у Дубаї, які буде цікаво побачити на власні очі. 1. Aya Universe Aya Universe – це сучасний центр знань, відкриттів і досліджень, де відвідувачі різного віку можуть відкрити для себе щось цікаве та оригінальне. В його інтерактивній експозиції представлені різні предмети – від біології до фізики та астрономії. Також тут є планетарій, який слугує чудовим місцем для дослідження зірок та інших об'єктів Всесвіту. Ціна вхідного квитка – 125 дирхамів (1 дирхам = 9,80 грн). Для дітей до 3-х років вхід безплатний. Години роботи: п'ятниця та субота – з 10:00 до 00:00, решта днів – з 10:00 до 22:00. 2. Neon Galaxy Neon Galaxy Dubai – це сучасний ігровий парк із захоплюючими атракціонами наче в 3D фільмах, а також футуристичними пам'ятками та звуками. Тут вирує вражаюча динамічна обстановка, яка постійно змінюється та є фоном Neon Galaxy. Вона здебільшого створюється за допомогою інтерактивних світлодіодних дисплеїв, що реагують на рух відвідувачів. Аудіо- та візуальні ефекти тут теж приголомшливі й нагадують ті, що можна почути чи побачити в науково-фантастичному фільмі. Ціна квитка – від 60 до 125 дирхамів. Вартість залежить від обраної програми. Години роботи: п’ятниця та субота – з 11:00 до 21:00, решта днів – з 11:00 до 20:00. 3. «Місто Аладдіна» «Місто Аладдіна» у Дубаї – сучасне архітектурне диво, яке ніби постало з фантастичних казок про тисячу та одну ніч. Три вежі цієї дивовижної споруди були прикрашені чарівними лампами Аладдіна, а їх блискучі переливи та майстерна позолота ніби переносять відвідувачів у чарівний світ. Хмарочоси з’єднані просторими мостами з кондиціонерами, щоб було зручніше та цікавіше проходити через  Dubai Creek. Також вражає продумана до деталей система освітлення, яка з настанням темряви додає вежам неземного вигляду. Вхід вільний. 4. Terra Solis by Tomorrowland Теа Solis by Tomorrowland – нова пам'ятка емірату та захоплюючий глемпінг, що розкинувся на території 371 000 кв. м серед пустелі Дубаю. Парк створений у стилі відомого музичного фестивалю Tomorrowland та є прекрасним місцем для відпочинку серед природи чи для повноцінного ретриту. У Теrrа Solis представлено понад 48 розкішних наметів, 20 будиночків і шість будиночків біля басейну, названих як головні сузір'я. Також на території є чимало затишних ресторанчиків, де гурмани можуть насолодитися смачною вечерею. Ціна за намет або будиночок для двох на добу – приблизно від 900 до 5 999 дирхамів. 5. Hatta Wadi Hub Туристичний центр Hatta Wadi Hub пропонує відвідувачам не лише поринути у приголомшливу тамтешню природу, але й насолодитися насиченим відпочинком на різні самки: від катання на гірських велосипедах звивистими стежками до піших прогулянок скелястими вершинами. Тут можна спробувати багато цікавих активних розваг, таких як: стрільба з лука, метання сокирами й навіть зорбінг – гігантська прозора куля, що котиться вниз по схилу. А поціновувачі більш спокійного та безтурботного відпочинку можуть прогулятися на каяках водами греблі на фоні мальовничих скель і мерехтливих потоків. Ціна квитків – від 15 до 280 дирхамів. 6. Музей майбутнього Музей майбутнього – місце, де представлені різноманітні культурні, філософські, соціальні та духовні погляди. Це цілий центр навчання, пізнання і досліджень, де можна знайти чимало відповідей на хвилюючі запитання, а також підгледіти, яким буде майбутнє через 50 років. Головні тематики музею – людство, здоров'я та космос. Сівши, наприклад, у змодельований космічний шатл, ви отримаєте футуристичне уявлення про космічні відкриття, у розділі «Завтра сьогодні» дізнаєтеся про технології майбутнього,  а в «Бібліотеці ДНК» побачите величезні еволюційні зміни, які вже сталися або можуть статися. Ціна квитка – 149 дирхамів. Години роботи: музей працює з 10:00 до 21:30. З 1 січня 2024 року музей працюватиме з 9:30 до 19:00. 7. Бібліотека Мохаммеда бін Рашида Бібліотека Мохаммеда бін Рашида – це більше, ніж звичайне зібрання томів. Це вишукане місце, де можна багато дізнатися про місцеві традиції, історію та культуру Дубаю, розвиток емірату та чимало інших унікальних фактів. У цьому красивому будинку помістилася найбільша колекція літератури та документів із минулого, а також історичних артефактів. Але відвідувачі можуть не лише затишно провести час із книгами, але й відвідати виставку чи цікавий літературний захід. Вхід до бібліотеки вільний, але треба заздалегідь забронювати. Дітям віком до 5 років вхід заборонений. Години роботи: п’ятниця – з 14:00 до 21:00, понеділок-субота – з 09:00 до 21:00, неділя – вихідний. 8. Парк крокодилів Цей унікальний парк став житлом для цілого різноманіття видів крокодилів з усього світу, за яким можна безпечно поспостерігати та дізнатися багато цікавого про їхній спосіб життя. Окрім того, що відвідувачі мають можливість на власні очі побачити процес годівлі рептилій, дізнатися про їх охорону і важливість, тут можна доторкнутися до маленьких крокодильчиків. Ціна квитка для дорослих – 95 дирхамів. Ціна квитка для дітей віком від 3 до 11 років – 75 дирхамів. Години роботи: з 10:00 до 20:00 щодня. 9. Dubai Mall Chinatown Dubai Mall Chinatown можна сміливо назвати кулінарною одіссеєю та «меккою» для гурманів. Нова локація розташувалася на першому поверсі торгового центру Dubai Mall, біля ковзанки.  Величезне і яскраве містечко, прикрашене чарівними ліхтариками та милими декораціями, вражає розмаїттям смаків китайської кухні. Відвідання Dubai Mall Chinatown стане справжньою гастрономічною подорожжю у світ автентичних страв, які оцінять навіть найвибагливіші кулінарні поціновувачі. Вхід вільний. Години роботи: з 10:00 до 00:00 щодня. 10. Dubai Harbour: A Maritime Marvel Dubai Harbour – це захоплюючий інноваційний проєкт, який поєднує в собі елегантний морський стиль і сучасний архітектурний дизайн у самому серці Дубая. Розташований поряд із такими іконічними визначними пам'ятками, як Palm Jumeirah і Burj Al Arab, він обіцяє стати новим центром морської розкоші. Також Dubai Harbour вражає своїм інноваційним підходом до розваг і розвитку міського простору. Тут розташована найбільша у регіоні пристань для яхт, здатна помістити до 700 розкішних яхт і човнів, а також безліч нових готелів, кафе, магазинів і ресторанів.
27.11.23
Відомий дубайський курорт перетворять на два розкішних готелі Banyan Tree Hotel і Bluewaters Beach Hotel
Цього місяця на популярний дубайський курорт Caesar's Palace Dubai чекає грандіозний ребрендинг. Курорт перейде під управління групи Ennismore (мережа Accor), яка переосмислить загальну концепцію та реалізує низку нових проєктів. Зокрема, на місці Caesar's Palace Dubai компанія збирається представити 2 розкішних готелі – Banyan Tree Hotel і Bluewaters Beach Hotel. Курортний комплекс спеціалізуватиметься на оздоровчих процедурах: спа, заняття йогою, тренажерний зал, басейни з гідротерапією та багато іншого. Оскільки процес переходу буде плавним, зміни та модернізація не вплинуть на гостей курорту. Інфраструктура залишиться спільною для обох готелів, зокрема пляжі та басейни. Невеликі зміни передбачаються у ресторанах. Так, із 26 листопада замість ресторану Hell's Kitchen буде відкрито Caracol. Загалом гастрономічні пропозиції готелів великі та різноманітні: на гостей чекають декілька ресторанів міжнародної, середземноморської та японської кухні, лаунжі, бари й кафе при пляжних клубах. Також із релізу Ennismore відомо, що змінений і покращений Banyan Tree Dubai включатиме 179 номерів, у тому числі 30 люксів, віллу з чотирма спальнями для VIP-гостей із басейном і ділянкою пляжу. На території буде спа-центр Banyan Tree, тропічний міні-ліс, а також п'ять ресторанів та барів. Ці заклади являтимуть собою колаборацію відомих брендів Banyan Tree та концептуальної студії їжі та напоїв Ennismore – Carte Blanched. Окрім того, Banyan Tree взяв на себе управління 96 приватними резиденціями, розташованими в окремій вежі. Замовити номер у Bluewaters Beach Hotel можна вже зараз, а бронювання в Banyan Tree Hotel будуть доступні з 26 листопада.
16.11.23
Новий термінал А аеропорту Абу-Дабі відкриється у листопаді
У листопаді 2023 року почне працювати новий термінал А міжнародного аеропорту Абу-Дабі, будівництво якого велося ще з 2012 року. Досі він був відомий як термінал Midfield, але після відкриття буде перейменований на термінал А. Очікується, що вже з 14 листопада всі рейси аеропорту Абу-Дабі (AUH) виконуватимуться саме з нового терміналу. З огляду на масштаби споруди, авіатермінал стане одним із найбільших у світі. Його площа становить 742 тис. кв. м, а пропускна спроможність – 11 тис. пасажирів на годину та 45 млн пасажирів на рік. Водночас тут зможуть обслуговуватися 79 повітряних суден. «Відкриття об'єкта, який є одним із найбільших і найвеличніших на нашій планеті, розгортає нову сторінку в 55-річній історії авіації Абу-Дабі. Маяк сучасності та вишуканості, він стане ключовим рушієм розвитку нашого емірату, стимулюючи туризм і торгівлю», – зауважив шейх Мухаммед бін Хамад бін Тахнун Аль-Нахайян. Наразі 6000 добровольців розпочали тестування всіх служб і систем аеропорту, включаючи імміграційний і митний контроль, здачу та отримання багажу, посадку в літак через телетрапи тощо. Відразу після відкриття у новому терміналі обслуговуватимуться всі рейси таких популярних авіакомпаній, як: Etihad Airways, WizzAir та Air Arabia Abu Dhabi.
22.09.23
Аеропорти Дубая готуються до масштабного розширення
Місцева влада Дубая анонсувала амбітні плани щодо розширення двох міжнародних аеропортів міста. Спочатку реконструкція торкнеться міжнародного аеропорту Дубай (DBX). Вона розрахована на 5-7 років і оцінюється в суму від 1,5 до 2,5 мільярда євро.  За словами генерального директора Dubai Airports Пола Гріффітса, за 15 років найзавантаженіший повітряний хаб світу обслуговуватиме 120 мільйонів пасажирів щорічно, що майже втричі більше за показник першої половини 2023 року (41,6 мільйона пасажирів). Інноваційний проєкт передбачає створення нових залів очікування, додаткових стійок реєстрації та комфортних місць для відпочинку. Також планується впровадження нових сканерів безпеки, що дозволять пасажирам проносити на борт літака рідини у ручній поклажі без жорстких обмежень Наступним етапом стане грандіозна перебудова аеропорту Аль-Мактум (DWC). Наразі він обслуговує близько 1,6 мільйона пасажирів на рік. Та після розширення площа аеропорту зросте до 56 квадратних кілометрів з пропускною спроможністю спочатку до 130 мільйонів, а ближче до 2050 року – до 250 мільйонів пасажирів щорічно. Таким чином, він зможе стати одним із найбільших аеропортів у світі. В офіційному повідомленні йдеться, що ініціатива покликана підвищити комфорт та безпеку подорожей регіоном та зробити Об’єднані Арабські Емірати ще привабливішими для туристів. Хоча екологи й досі сперечаються щодо того, як такі події вплинуть на екології планети в цілому.
08.09.23

Митні правила

Згідно з митними правилами, до переліку того, що можна провозити в ОАЕ на літаку без письмового декларування входять:

  • особисті речі;
  • подарунки на загальну суму не більше 3 000 AED (трохи більше 800 доларів США);
  • переносне аудіообладнання;
  • відеокамери;
  • мобільні телефони;
  • спортивний інвентар.

 

Валюта. Ввезення іноземної конвертованої валюти в ОАЕ обмежений 100 000 AED, що відповідає сумі приблизно рівної 27 тисячам доларів США.

Алкогольні напої. Допускається безмитне ввезення чотирьох літрів алкогольних напоїв на дорослу людину і до двох ящиків пива на дорослу людину.

В Абу-Дабі можна ввозити не більше двох літрів алкогольних напоїв. У Шарджі ввозити алкогольні напої заборонено. Перелік алкогольних напоїв, що вивозяться з ОАЕ, місцевим законодавством не регламентований.

Тютюнові вироби. Допускається безмитне ввезення до 400 сигарет, 100 сигар, 500 г тютюну.

Ліки. Можна провозити медичні препарати для особистого користування. Ліки повинні бути в упаковці. Врахуйте, якщо митниця в ОАЕ виявить серед них нарковмісні препарати, можуть виникнути суттєві проблеми.

 

В Об'єднані Арабські Емірати заборонено ввозити:

  • наркотичні засоби;
  • необроблену слонову кістку;
  • пристосування для азартних ігор;
  • рибальські сітки;
  • радіоактивні речі;
  • культурні цінності (картини, гравюри, скульптури, друковані видання, літографію і інше);
  • книги, журнали, фотографії, мальовані матеріали, скульптури та інші предмети, які за своїм змістом суперечать нормам ісламу і ображають мусульман;
  • підроблені гроші;
  • домашню їжу;
  • товари, імпортовані з країн, яким оголошено бойкот;
  • товари з Ізраїлю, а також продукцію, що має позначення ізраїльських торгових марок або логотипів.

В Об'єднаних Арабських Еміратах митниця організована за принципом зеленого і червоного коридору. Якщо у вас немає товарів, що підлягають обов'язковому декларуванню  можете йти по зеленому коридору. Або ж вам слід заповнити декларацію в червоному коридорі. Залежно від емірату, митні правила можуть дещо відрізнятися.

Більше інформаціїЗгорнути

Оформлення візи

Для відвідування ОАЕ громадянам України, які мають біометричний паспорт терміном дії не менше 6 місяців після повернення з туру, віза не потрібна. Її оформлюють безкоштовно по прильоту строком на 30 днів.  Для в'їзду в ОАЕ кожен громадянин, починаючи з народження, зобов'язаний мати свій паспорт.

ДокладнішеЗгорнути
Посольство України в ОАЕ
Abu Dhabi, Zone 1, Sector 34, Jdeerah Street, Villa 11, P.O.Box 35572 Показати на мапі
Телефон/факс:

+971-26-32-75-86

+971-26-32-75-06 (факс)

[email protected]

Режим роботи:

08:30 – 16:30 (пн.-пт.)

Выходные – суббота, воскресенье

Посольство ОАЕ в Україні
01014 м.Київ, вул. Новоселицька, 3 Показати на мапі
Телефон/факс:

+38 (044) 359-08-74

[email protected]

Режим роботи:

09:30–12:30 (пн.-пт.)

Выходные – суббота, воскресенье

Відео по країні

ОАЕ  відеоогляд туристичної інфраструктури.

Всі відео
Каталоги туристичних напрямів TPG
Зв'яжіться з нами
З виникненням будь-якого питання Ви можете написати на e-mail
РЕГИСТРАЦИЯ ТУРИСТА
Ваше имя *
Поле не должно быть пустым
Электронная почта *
Поле не должно быть пустым
Введите корректный e-mail
Придумайте пароль *
Пароли должны совпадать
Повторите пароль *
Пароли должны совпадать
Телефон
Поле не должно быть пустым
Заполните поле полностью
ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПАРОЛЯ
Эл. почта
Поле не должно быть пустым
Я вспомнил свой пароль