This version of the page http://www.tpg.ua/ua/country-ispaniia (172.67.150.101) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-03-26. The original page over time could change.
Все про Іспанію. Мова, валюта, транспорт, кухня, ціни | TPG Україна
Мова
  • Українська
  • Російська
+38 (044) 545 44 44
  • +38 (068) 545 44 44

Іспанія

Атмосферна і феєрична країна

від 34 309 ₴ на 27.03.2024 • на 6 нч • Авіа из Варшави
  • Регіони
  • Міста
  • Курорти
  • Пам'ятки
  • Візи
  • Корисна інформація
  • Готелі
  • Екскурсії
  • Тури
Прямий переліт:
є

На жаль, авіарейсів з України на даний момент немає. Можемо запропонувати вам зручні вильоти з різних міст Європи. З більш детальною інформацією ви можете ознайомитися на сайті туроператора, в підборі тура країни, або зверніться, будь ласка, до нашого менеджера.

Валюта:
1 EUR Euro
42.573 UAH Українська гривня
Мова

Офіційною мовою є іспанська. Особливий статус мають баскська, каталонська і галісійська мови. У туристичних місцях поширена англійська мова.

Віза:
Не потрібна віза

Громадянам України, які мають біометричний паспорт, для відвідування Іспанії віза не потрібна. Протягом півроку максимальний термін перебування на території Євросоюзу обмежений трьома місяцями (90 днів).

Сезонність:

Цілорічний напрям. Пляжний сезон триває з травня по жовтень. Міжсезоння − прекрасна пора для екскурсій по країні.

Часовий пояс:
UTC +1/UTC +2

Різниця в часі з Україною: -1 година.

Країна кориди, фламенко та затятих футбольних фанів − галаслива і багатогранна Іспанія. Яку б пору року ви не обрали би для подорожі − тут завжди є чим зайнятися. Пляжний або гірськолижний відпочинок, гастрономічний тур, вивчення пам'яток (їх тут більш ніж достатньо), фестивалі і карнавали − всього не перелічити. На особливу увагу заслуговують острова, що входять до складу Іспанії − Канарські і Балеарські. М'який середземноморський клімат, фантастична природа, смачна кухня, дивовижні вина, величезний вибір морепродуктів, фруктів і овочів та курорти на будь-який смак − є все, що потрібно для ідеальної відпустки. Обирайте відповідний варіант відпочинку і насолоджуйтеся.

Подорож з TPG подарує вам незабутні емоції.

Більше інформаціїЗгорнути

Особливості країни

  • Вітається
  • Не рекомендується

Чек туриста

Літр бензину - 1,2 євро
Середній чек в кафе - 5-12 євро на людину
Середній чек в ресторані - 20-60 євро на двох
Філіжанка кави - від 2,5 євро
Кухоль пива - 2 євро за 0,33 л, 5 євро - за 0,5 л
Пляшка вина - від 4 євро
Громадський транспорт - 1,5 євро
Таксі з/до аеропорту - 30 євро
Більше про ціни

Національна кухня

Іспанська кухня − вже сама по собі визначальна. Вона входить в число найрізноманітніших в світі. У кожному регіоні є свої особливості і свій набір продуктів, але основу складають: м'ясо, морепродукти, овочі, прянощі і оливкова олія. У іспанців особлива любов до риби, мідій, креветок, восьминогів, кальмарів та іншим дарів моря. З них готують супи і паелью, обсмажують з часником до хрусткої скоринки, додають в соуси, подають як самостійну страву або як тапас − закуску до пива або до місцевого вина. Немає такої страви в Іспанії, яка би мала стільки варіацій, як паелья. Найбільш відома − родом з Валенсії, і куштувати її найкраще у цьому регіоні. Найбільшу апетитну тріску в часниковому соусі готують в Арагоні. У Каталонії популярні всілякі асорті з морепродуктів, томлені в горщиках. У Кастилії і Леоні готують дивовижні рагу з бобових і різних видів м'яса. Естремадура славиться найвідомішим іспанським делікатесом − хамоном іберіко («чорна нога»), який виготовляють зі свиней іберійської породи, що вирощуються тільки в Іспанії.

Іспанія також знаменита безліччю видів ковбас. Найпопулярніші − кров'яна ковбаса морсільо або бутіфарра (в Каталонії), пікантна сирокопчена ковбаса чорізо, приправлена ​​часником і паприкою, а також улюблена на Майорці собрассада з в'яленого свинячого фаршу.

Північне узбережжя Іспанії славиться чудовими соусами і супами. Тут готують дивну астурійську фабаду (тушковану квасолю зі свининою), восьминога по-галісійськи і ягняти в соусі чиліндрон. У числі найбільш популярних традиційних перших страв: андалузький гаспачо − холодний томатний суп-пюре з прянощами; сальморехо − аналог гаспачо з хлібом, хамоном і мигдальної пудрою; косидо по-мадридськи − традиційний гарячий суп з нутом, м'ясом і копченостями.

Кращі місцеві десерти − розсипчасте печиво туррон, обсмажені у фритюрі солодкі пончики чуррос, апельсиновий пудинг, груші і персики в червоному вині, скибочки цитрусових в лікері, а також винний сорбет, особливо популярний у виноробному регіоні Ла-Ріоха.

Поціновувачі хороших алкогольних напоїв отримають справжнє задоволення від якісних місцевих лікерів і вин, серед яких особливо шанується херес. Це біле кріплене вино з терпким смаком і виразним ароматом, виготовлене з певних сортів винограду, вирощеного в Андалусії. Обов'язково спробуйте сангрію − традиційний іспанський напій на основі сухого вина з додаванням спецій, фруктів і цукру (подається охолодженим в глечику), а також чудовий астурійський сидр.

ДокладнішеЗгорнути

Регіони

Андалусія Балеарські острови Галісія Канарські острови Каталонія Коста-Бланка

Підрегіони

Андалусія Каталонія Коста Бланка о. Гран-Канарія о. Лансароте о. Майорка о. Тенеріфе
о. Фуертевентура

Міста

Альмерія Барселона Більбао Валенсія Вальядолід Віго о. Гран-Канарія

Курорти

Бенальмадена Естепона Марбелья Торремолінос Бланес Гія-де-Ісора Ільєтас

Пам'ятки

Національний музей Прадо (Мадрид)
Королівський палац
Храм Святого Сімейства
Парк Гуеля
Місто Сеговія
Замок Коломарес
Алькасар християнських королів
Ла-Ріоха – край виноградників

Вас також можуть зацікавити

Тип відпочинку
Переліт
Віза
Албанія
від 23 047 ₴
Греція
від 22 262 ₴
Італія
Кіпр
Португалія
Туреччина
від 28 809 ₴
Франція
Хорватія

Корисна інформація

  • Маршрут та розклад руху чартерного автобусного рейсу Львів-Барселона-Львів

Індивідуальні трансфери о. Тенеріфе
Індивідуальні трансфери а/п Малага
Індивідуальні трансфери о. Майорка
Індивідуальні трансфери о. Гран Канарія
Індивідуальні трансфери а/п Жирона
Індивідуальні трансфери а/п Барселона
Індивідуальні трансфери а/п Мадрід
Індивідуальні трансфери а/п Валенсія
Індивідуальні трансфери а/п Ібіца
Індивідуальні трансфери а/п Аліканте
Правила бронювання та ануляції шатл-басу

Більше інформації

Топ готелі

9.6
Alhambra
20 254 за тур
9.6
Iberostar Albufera Playa
63 686 за тур
9.6
Suite Villa Maria
69 840 за тур
9.6
Iberostar Albufera Park
82 062 за тур
9.6
Grupotel Parc Natural & Spa
95 376 за тур
9.6
Iberostar Grand Hotel Mirador Adults Only 16+
134 661 за тур

Тематичні тури

РИБАЛКА НА ВЕЛИКУ РИБУ - О.ТЕНЕРИФЕ
Іспанія
30 337 за 2 осіб
РИБАЛКА НА ВЕЛИКУ РИБУ - О.ТЕНЕРИФЕ
26.03.2024 - 30.04.2024 • 7 - 10 ночей
30 337 за 2 осіб
Бліц-тур Рив'єри Середземномор'я
Іспанія
40 639 за 2 осіб
Бліц-тур Рив'єри Середземномор'я
26.03.2024 - 22.10.2024 • 3 ночі
40 639 за 2 осіб
Бліц-знайомство з Барселоною! (3 ночі)
Іспанія
41 162 за 2 осіб
Бліц-знайомство з Барселоною! (3 ночі)
26.03.2024 - 30.10.2024 • 3 ночі
41 162 за 2 осіб
Вихідні у Барселоні LIGHT 4 дні / 3 ночі
Іспанія
44 262 за 2 осіб
Вихідні у Барселоні LIGHT 4 дні / 3 ночі
26.03.2024 - 30.09.2024 • 3 ночі
44 262 за 2 осіб

Популярні екскурсії

Екскурсія до Толедо
Вальдемосса та справжня Майорка
Пішохідна екскурсія Пальмою + Кафедральный собор
Печери дракона

Блоги та новини

Красиво як у Японії: 12 міст Європи, де можна насолодитися цвітінням сакури
Спостерігати цвітіння сакури, вдихаючи її чарівний аромат – одне задоволення. Здалеку дерева японської вишні виглядають як ніжно-рожеві хмари, тоді як витонченість і пахощі кожної окремої квітки вражають зблизька. Недарма в Японії – на батьківщині дивовижної рослини – з нагоди цвітіння сакури щороку проходять різноманітні фестивалі та свята, що вихваляють красу квітучих дерев. Однак для того, щоб насолодитися цвітінням сакури, зовсім необов'язково їхати на край світу – європейські міста також можуть похвалитися величезною кількістю парків, скверів та алей з цими прекрасними деревами. Сьогодні ми розповімо, де саме в Європі найкраще милуватися розквітаючими бутонами японської вишні. Лондон, Англія Гринвіцький парк у Лондоні є одним із найкращих місць у світі для спостереження за цвітінням сакури. Знавці стверджують, що цей парк нічим не поступається японським! Серед інших локацій можна відзначити Королівський ботанічний сад, де росте кілька видів сакури – від білої до яскраво-рожевої. Единбург, Шотландія Коли в більшій частині Європи рожеві пелюстки вже опадуть, в Единбурзі, через прохолодний клімат, сезон цвітіння сакури буде в самому розпалі. Обов'язково побувайте у Медоуз-парку – міському сквері з видом на знамениту гору Артурс Сіт – «Трон Артура», де можна прогулятися розкішною алеєю квітучої вишні. Також рекомендуємо завітати в сади Прінсес-стріт у центрі міста, де ви зможете зробити унікальні селфі на фоні Единбурзького замку в обрамленні квітучих дерев японської вишні. Париж, Франція Париж прекрасний у будь-який сезон, проте навесні місто кохання перетворюється на чарівний сад із тисяч квітучих дерев, чагарників та квітів. А ще Париж – одне з найкращих місць у Європі для спостереження за цвітінням сакури. Найбільші насадження знаходяться у Парку Со, Парку Бійанкур, сквері Жана XXIII та у Саду Національного Архіву. Прага, Чехія Весна в Празі – неймовірна пора року, адже до середньовічного образу міста додається бурхливе цвітіння сакури. Найкращими місцями для спостереження за її цвітінням є алея під пагорбом Петршин, сквер, що знаходиться поруч із корпусами Празького технічного університету, а також замок Троя, оточений цілим садом японської вишні. Берлін, Німеччина Навесні столиця Німеччини перетворюється на справжню маленьку Японію. Витончені рожеві дерева можна побачити в Садах світу, що знаходяться в парку відпочинку Марцан, а подекуди просто на міських вулицях. Також, на кордоні Берліна та міста Тельтів, розташована найдовша в країні алея японської вишні, що налічує близько 1 000 дерев. Амстелвен, Нідерланди Ще одне чарівне місце, де можна побачити романтичне цвітіння сакури – парк Кесенблуземпарк в Амстелвені. Цікаво, що в містечку Амстелвен мешкає найбільша японська діаспора в Нідерландах. Парк, що налічує майже півсотні сакур, ідеально підходить для весняного пікніка з видом на фантастично красивий гай ніжно-рожевих дерев. Лозанна, Швейцарія Місто Лозанна, що розкинулося на березі мальовничого Женевського озера, є одним із найкращих місць у світі для спостереження за сакурою у повному розквіті. В парку, розташованому відразу за Єлисейським музеєм, можна побачити сотні вишневих дерев із рожевими, червоними та білими пелюстками. Копенгаген, Данія Насолодитися японською атмосферою можна навіть у скандинавському Копенгагені: наприкінці квітня тут щорічно проходить фестиваль сакури. Милуватися квітучими деревами найкраще в парку Лангеліні, де також розташована знаменита статуя Русалоньки. Стокгольм, Швеція Традиційне цвітіння сакури у Стокгольмі є однією з візитівок міста, а в період цвітіння «японського дива» сюди приїжджають туристи з усього світу. Найкращим місцем для спостереження за цвітінням сакури є Королівський сад, але, якщо ви віддаєте перевагу місцям, де менше туристів, вирушайте до Парку Лума. Хасселт, Бельгія Цікавою аттракцією Хасселта, провінційного бельгійського містечка, є Японський сад, який був подарований бельгійському місту японським містом-побратимом Ітамі. У саду можна не тільки насолодитися видовищем сотень квітучих японських вишень, але й помилуватися ставками з коропами та невеликими водоспадами в японському стилі. Мадрид, Іспанія Парк Кінта-де-лос-Молінос – це історичний сад у східній частині Мадрида. Більшість тутешніх дерев – мигдальні, але в парку росте й чимало сакур, що робить це місце чудовим вибором для спостереження за весняним цвітінням японської вишні. Касерес, Іспанія Щовесни в іспанській провінції Касерес, в долині Вальє-дель-Херте, проходить фестиваль цвітіння сакури. В цей час здається, ніби місцевість покрита снігом чи хмарами, хоча насправді це квіти. Туристи можуть дослідити долину як пішки, так і на параплані, милуючись тисячами квітучих вишневих дерев з висоти пташиного польоту.
19.03.24
Іспанське місто Марбелья обрали найкращим туристичним напрямком Європи у 2024 році
Мальовниче місто Марбелья в Іспанії, що розташоване на південному узбережжі Коста-дель-Соль в провінції Малага, очолило рейтинг European Best Destinations 2024 та стало найкращим п’ятизірковим напрямком у Європі у 2024 році. Всього було 500 міст-претендентів, але до списку кращих потрапило лише 20. Що відомо про місто Марбелья Згідно з рейтингом, ього річ Марбелья вважається найкрасивішим, найсонячнішим і найперспективнішим туристичним маршрутом у Європі. Тут мандрівники знайдуть для себе все необхідне для виняткового відпочинку. Для прикладу, місто славиться першокласними полями для гольфу, багато з яких пропонують неймовірний панорамний краєвид на гори та Середземне море, а також чудові клуби, де можна насолодитися вишуканими напоями й закусками після гри. Марбелья зі своїми розкішними ресторанами, затишними кафе, чарівними магазинчиками стане прекрасним напрямком для гурманів, «гастрономічних» туристів і любителів шопінгу. Для прикладу, можна завітати у ресторани міста, які відзначені зірками Мішлен і пропонують  ексклюзивні страви, або ж посидіти у невеличких закусочних, де подають соковиті делікатеси місцевої, середземноморської та тайської кухонь. Крім того, Марбелья надзвичайно сонячне місто. Понад 300 днів на рік тут можна насолоджуватися приємною теплою погодою. Повний список переможців: 1. Марбелья, Іспанія. 2. Монако. 3. Мальта. 4.Женева, Швейцарія. 5. Батумі, Грузія. 6. Рига, Латвія. 7. Мадейра, Португалія. 8. Флоренція, Італія. 9. Лондон, Велика Британія. 10. Рейк'явік, Ісландія. 11. Леж-Кап-Ферре, Франція. 12. Сієна, Італія. 13. Острів Понца, Італія. 14. Порто-Веккьо, Франція. 15. Шампань, Франція. 16. Фарерські острови. 17. Сірміоне, Італія. 18. Піран, Словенія. 19. Ньюквей, Велика Британія. 20.Острів Тасос, Греція. Рейтинг ґрунтується на голосах понад 1 мільйона мандрівників зі 172 країн, які й обрали найкращі напрямки в Європі.
29.02.24
У Севільї хочуть запровадити платний вхід на знамениту площу Іспанії
Місцева влада міста Севілья, що розташоване на півдні Іспанії, планує ввести туристичну плату за відвідування деяких місцевих пам'яток. Зокрема, мер Хосе Луїс Санс запропонував запровадити платний вхід для туристів на місцеву центральну площу Plaza de Espana, яка є одним із найпопулярніших місць для відвідування серед мандрівників. Таким чином посадовець хоче обмежити потік туристів до головної площі Севільї, яка вважається визначною культурною та історичною пам'яткою. На своїй сторінці у соцмережі Х мер міста опублікував відео, на якому Plaza de Espana переповнена натовпами туристів і торговців. Свою публікацію Хосе Луїс Санс доповнив постом, де пояснив, що не буде закривати площу для відвідування, але планує вести плату за вхід саме для гостей міста. Посадовець вважає, що так місцевий бюджет поповниться додатковими коштами, які можна спрямувати на збереження пам'ятки. Водночас місцеві жителі продовжать відвідувати площу безплатно, як і завжди. «Лише за допомогою бюджету міської ради ми можемо зберегти нашу спадщину та гарантувати безпеку пам'ятки. Я хочу, щоб Plaza de Espana стала центром святкувань і перебувала в ідеальному стані», – зауважив мер міста. Річ у тому, що Іспанію як один із найпопулярніших туристичних напрямків, відвідує величезна кількість мандрівників з усього світу. Й іноді через надмірний потік туристів починають страждати визначні пам'ятки країни, а також місцеві мешканці. Тому останнім часом чимало міст вирішують запроваджувати додаткові обмежувальні заходи, щоби регулювати відвідуваність і зберегти свої культурні та історичні скарби.
28.02.24
Кращі з кращих: найрозкішніші пляжі світу в 2024 році за версією Tripadvisor
Найбільший сайт про подорожі Tripadvisor обрав найкращі у світі пляжі в 2024 році, які варто відвідати. Платформа опублікувала свій рейтинг Travellers' Choice: Best of the Best Beaches, і кожен пляж із цього списку має все необхідне для неперевершеного відпочинку. Чисті піщані простори, теплі морські води, мальовничі краєвиди, зручна інфраструктура, розмаїття розваг – туристи знайдуть на цих пляжах усе і навіть більше, щоби сповна насолодитися подорожжю. На першому місці – Прайя-да-Фалезія, що у Португалії. Пляж славиться своїми живописними ландшафтами, скелями, золотим піском і блакитними водами. Тут для туристів доступний як ідилічний відпочинок, так і більш активний. Адже можна позайматися серфінгом або ж влаштувати похід на вершинах скель. Друге місце у рейтингу було віддано італійському пляжу Спьяджа-дей-Конільї, який зачаровує своїми білими пісками, синіми морськими водами та запаморочливими пейзажами. Ідеальне місце, щоби затишно відпочити на лоні природи та насолодитися умиротворінням. Третім найкращим став пляж Ла-Конча, який розкинувся в сонячній Іспанії. Дуже жваве місце з величезними берегами та прозорою блакитною водою. Чудовий пляж для сімейного та активного відпочинку. Також до рейтингу Tripadvisor потрапили два розкішні пляжі в Туреччині – Ізтузу, що розташований неподалік від міста Дальян у провінції Мугла, та Коньяалті в Анталії. Обидва славляться своїми чарівними краєвидами, просторими берегами, чистими пісками та блакитними морськими водами. Загалом у десятку кращих пляжів світу ввійшли наступні: 1. Пляж Фалезія, Португалія (Praia da Falésia). 2. Пляж Спьяджа-дей-Конільї, Лампедуза, Італія (Spiaggia dei Conigli). 3. Пляж Ла Конча, Іспанія (La Concha Beach). 4. Пляж Каанапалі, Гаваї, США (Ka'anapali Beach). 5. Пляж затоки Грейс-Бей, Острова Теркс та Кайкос (Grace Bay Beach). 6. Пляж Ансе Лаціо, Сейшели (Anse Lazio). 7. Пляж Менлі, Сідней, Австралія (Manly Beach). 8. Пляж Ігл Біч, Аруба (Eagle Beach). 9. Пляж Сієста, Флорида, США (Siesta Beach). 10. Пляж Варадеро, Куба (Varadero Beach). Нагорода від Tripadvisor «Travellers' Choice: Best of the Best»  присуджується за гостинність найвищого рівня. Її вручають улюбленим напрямкам мандрівників, готелям, ресторанам та розвагам по всьому світу на основі оглядів та оцінок туристів, зібраних Tripadvisor протягом 12 місяців.
23.02.24
Які країни у 2024 році запроваджують нові туристичні податки?
Останнім часом дедалі більше країн запроваджують додаткові податки для туристів, часто додаючи їх до рахунків у готелях або стягуючи після прибуття. Це робиться з метою боротьби з надмірним напливом людей, оскільки велика кількість приїжджих згубно впливає на екологію та збереження унікальних туристичних об'єктів. Як правило, розмір збору віаріюється залежно від категорії розміщення, кількості днів перебування, популярності локації, сезону та інших нюансів. Якщо цього року ви плануєте подорож, варто підготуватися до додаткових витрат, адже багато європейських (і не тільки) країн підвищують податки для іноземців. З нашого матеріалу ви дізнаєтесь, у яких країнах запровадили новий туристичний збір у 2024 році, а де його вартість зросла. Греція З січня 2024 року Греція запровадила кліматичний податок для туристів. Кошти, залучені за допомогою цього збору, спрямовуватимуть на фінансування проектів, метою яких є відновлення регіонів, що постраждали  внаслідок повеней та пожеж. Податок не включається у вартість житла під час бронювання та сплачується туристами на місці в готелі. Нововведення буде сезонним – плата стягуватиметься лише у пік туристичного сезону – з березня по жовтень. Також ставка кліматичного податку відрізняється залежно від категорії готелю – сума коливається від 1,5 до 10 євро за ніч. Литва На початку 2024 року зросли суми туристичних зборів у двох литовських містах – Вільнюсі та Паланзі. Тепер у готелях, хостелах та апартаментах замість 1 євро стягують 2 євро за ніч. З червня 2024 року туристичний податок у розмірі 2 євро за добу з'явиться і в Клайпеді. Як запевняє влада, зазначені збори підуть на підвищення туристичної привабливості міст у них оновлять інфраструктуру та підвищать якість послуг у сфері туризму та культури. Ісландія З січня цього року в Ісландії повернули раніше скасований у зв'язку з пандемією коронавірусу туристичний податок на готелі та альтернативні види розміщення. Розмір податку коливається в межах 2-4 євро – вартість залежить від місця ночівлі: готель, кемпінг або хостел. Із цього року податок поширили і на пасажирів круїзних лайнерів. Для круїзів суми набагато вищі – близько 7 євро за особу. Італія З весни 2024 року у Венеції запровадять плату за в'їзд до міста у розмірі 5 євро. Торкнеться це лише так званих «одноденних» туристів – мандрівників, які не залишаються у Венеції на ніч. Мета впровадження податку полягає в тому, щоб зменшити потік туристів у певні періоди року, наприклад, під час довгих весняних та літніх канікул, коли кількість приїжджих б'є всі рекорди. Іспанія Починаючи з 2022 року влада Барселони поступово реалізує план підвищення туристичних зборів. З 1 квітня 2024 року ставка знову збільшиться – до 5,5 євро. Податок буде включено у вартість офіційного житла, заброньованого на найпопулярніших онлайн-платформах. Крім того, туристичний збір з'явиться у Валенсії. І хоча з точною датою введення нового податку влада міста поки не визначилася, відомо, що його розмір варіюватиметься від 0,5 до 2 євро за ніч залежно від обраного житла. Нідерланди Амстердам, який вже має найвищий туристичний податок у Європі, знову піднімає тарифи у 2024 році – з 7% до 12,5%. Також зросте збір з пасажирів круїзних лайнерів – з 8 до 11 євро. Португалія У другій половині 2024 року туристичний податок з'явиться і на португальському острові Мадейра. Точна дата поки що невідома – на даний момент не всі муніципалітети офіційно схвалили рішення. Однак те, що податок таки з'явиться, практично не викликає сумнівів. Коли це станеться, туристам доведеться платити по 2 євро за ніч. Частину зібраних у такий спосіб коштів отримають власники житла, а частину – місцеві муніципалітети, які витратять їх на реалізацію громадських проектів, покликаних підвищувати екологічність подорожей та розвивати туристичну інфраструктуру. Франція Найбільш суттєве підвищення туристичного податку відбудеться в Парижі – розмір збору збільшиться на цілих 200% і складатиме близько 11 євро за ніч. Це пов'язано з тим, що місто готується приймати Олімпійські ігри з 26 липня по 11 серпня 2024 року – за прогнозами це спричинить безпрецедентний наплив туристів. Індонезія Не відстає від країн Європи і Південно-Східна Азія – Індонезія також запроваджує туристичні збори. Так, з 14 лютого влада Балі ввела плату за в'їзд на острів у розмірі 8,8 євро. Крім того, з лютого 2024 року податок для іноземців з'явився в інших популярних туристичних локаціях: озеро Тоба (провінція Північна Суматра), храм Боробудур (Центральна Ява), узбережжя Мандалика (провінція Західна Нуса-Тенгара), містечко Лабуан-Баджо (Східна Нус- Тенггара) та місто Лікупанг (Північне Сулавесі).
20.02.24
Маски, яскраві костюми та море веселощів: 5 найяскравіших карнавалів Європи у лютому
Вже традиційними у Європі є щорічні яскраві карнавали, які заповнюють вулиці міст і збирають тисячі людей з усього світу. Фестивалі зазвичай супроводжуються гучними веселощами з музикою і танцями, концертами, видовищними парадами, барвистими костюмами та масками. Подібні святкування мають давнє коріння та пов'язані здебільшого з християнськими традиціями. Проводяться карнавали напередодні Великого посту. А оскільки цьогоріч Великдень у Європі припадає на 31 березня, то більшість святкувань проходитимуть в середині лютого й триватимуть до початку березня. Ми зібрали добірку з 5 найгучніших і найяскравіших карнавалів Європи, які відбудуться у лютому 2024 року та будуть насичені феєричними подіями. Карнавал у Венеції, Італія Всесвітньовідомий карнавал у Венеції цьогоріч триватиме до 13 лютого. Впродовж 18 днів венеціанські вулиці будуть заповнені веселощами, музикою, танцями, яскравими костюмами та таємничими масками. Карнавал у Венеції – це не лише одна з найочікуваніших подій року, але й давня традиція, коріння якої сягають ще в 943 рік. Але офіційно свято почали проводити аж у 1296 році. Відтоді щороку в лютому напередодні Великого посту місто перевтілюється та перетворюється на одну велику феєрію. Цьогоріч програма свята насичена яскравими шоу та традиційними процесіями. Якщо ви вирішите побувати на карнавалі у 2024 році, не пропустіть три знакових події цього фестивалю: Corteo Acqueo, Festa delle Marie та Volo dell'Angelo. Більше про програму Венеціанського карнавалу можна дізнатися на офіційному вебсайті. Карнавал у Ніцці, Франція Ще один відомий у всій Європі яскравий карнавал проходить у Ніцці. Це одна з найочікуваніших та найулюбленіших подій у Франції. Цьогоріч карнавал розпочнеться 17 лютого і триватиме до 3 березня. Офіційно цей фестиваль почав проводитися з 1873 року, а неофіційно – ще з 1294 року. Карнавал у Ніцці завжди славився своєю яскравою та насиченою програмою, алегоричними процесіями, парадами, виступами та іншими цікавими заходами. Однією з найяскравіших подій фестивалю вважається  Битва квітів, яка відбувається щосереди та щосуботи під час процесії поплавців, прикрашених яскравими квітковими композиціями. Більш детальна інформація про всю програму та графік на офіційному сайті карнавалу. Fête du Citron – Фестиваль лимонів у Франції Фестиваль лимонів у Франції теж є популярним у світі карнавалом. Проходить він щороку у мальовничому місті Ментон, що розташоване у французьких Альпах і славиться своїми вишуканими лимонами. Свято вважається традиційним. Вперше воно пройшло в місті у 1934 році. Щороку у фестивалі Fête du Citron беруть участь понад 200 000 відвідувачів з усього світу. Впродовж свята вулиці міста вбираються у жовтий колір і заповнюються веселими танцями, яскравими подіями, костюмами, виставками, скульптурами, присвяченими лимонам. Святкування тривають 15 днів і супроводжуються захоплюючими золотими та нічними парадами, виставкам у садах Biovès, ярмарками ремесел і пахучим фестивалем орхідей. Цьогоріч Фестиваль лимонів розпочнеться 17 лютого і триватиме до 3 березня. Детальну програму свята можна переглянути на офіційному сайті. Карнавал на острові Тенеріфе, Іспанія Карнавал Санта-Крус-де-Тенеріфе є традиційним і щороку проходить на живописному острові Тенеріфе. Історія виникнення цього яскравого фестивалю бере початок ще у XVII столітті. Спершу святкування супроводжувалося переодяганнями – чоловіки одягали жіночі речі, а жінки вбиралися у чоловічий одяг. Ще з тих часів головними ідеями карнавалу були різноманітність, розсування кордонів і руйнування шаблонів. Сьогодні цей фестиваль-феєрія вважається одним із наймасштабніших у світі. Упродовж святкування гості поринають у сюрреалістичний світ веселощів, яскравих костюмів, концертів і неординарних подій. Щороку карнавал має нову тематику, а до 2024 року було обрано тему телебачення. Триватиме фестиваль до 18 лютого. А з його програмою можна ознайомитися на офіційному сайті. Фестиваль іронії у місті Кадіс, Іспанія Карнавал, що проходить у чарівному місті Кадіс, можна назвати одним із найскандальніших і найдрайвовіших у Європі. Цей фестиваль завжди був відомий своєю іронією, грою слів, сарказмом і помірним дружнім висміюванням найгостріших проблем сьогодення. Вважається, що вперше подібне святкування почали проводити ще у 1600 році генуезці, які переселилися до міста. Карнавал у Кадісі не схожий на жодні інші типові європейські фестивалі. Зокрема, тут ви не побачите масок і веселих парадів. Натомість люди одягають суперечливі костюми, розмальовують обличчя та марширують вулицями. Також проводяться виступи відомих сатиричних груп Comparsas, Chirigotas і Coros. Перші співають у провокаційному тоні про політику та злободенні теми. Друга група порушує ті самі питання, але в жартівливій формі. Треті грають на лютнях і гітарах у ритмі Carnival Tango, виконуючи то комічний репертуар, то більш серйозний. Цього року карнавал проходитиме з 8 по 18 лютого. Більше деталей про програму заходу дивіться на вебсайті місцевого управління туризму.
06.02.24

Митні правила

Згідно з митними правилами, до переліку того, що можна провозити в Іспанію на літаку без письмового декларування входять:

  • особисті речі;
  • товари особистого використання з розрахунку 175 EUR на одного дорослого і 90 EUR − на дитину у віці до 15 років;
  • переносне аудіо-обладнання;
  • непрофесійну відеокамеру, а відеоапаратуру необхідно задекларувати;
  • мобільні телефони;
  • зарядні пристрої та додаткові елементи живлення (їх потрібно здати в багаж);
  • 50 мл парфумів і 0,25 літра туалетної води;
  • 500 г кави, 200 г кавового екстракту, 100 г чаю, 40 г чайного екстракту;
  • спортивний інвентар;
  • мед і будь-які продукти бджільництва.

 

Валюта. Відповідно до Закону Іспанії «Про валютне регулювання та валютний контроль», суму, що не перевищує 2500 EUR, дозволено вивозити без декларування. Суму від 2500 до 8400 EUR необхідно задекларувати, з вас не потребують дозвільних документів. Для суми понад 8400 EUR потрібні спеціальні дозволи.

Алкогольні напої. Допускається безмитне ввезення 2 л вина або фруктової наливки, або настоянки з вмістом в них етилового спирту не більше 22%, 3 л пива, 1 л інших міцних спиртних напоїв на дорослу людину.

Тютюнові вироби. Допускається безмитне ввезення до 200 сигарет або 100 сигарил, або 50 сигар, або 250 г тютюну.

Ліки. Можна провозити медичні препарати для особистого користування. Ліки повинні бути в упаковці.

 

В Іспанію заборонено ввозити:

  • наркотичні засоби, нарковмісні препарати;
  • медпрепарати (крім необхідних для лікування в конкретний момент, при наявності довідок медичного закладу);
  • вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини;
  • матеріали порнографічного характеру;
  • квіти і рослини без дозвільних документів;
  • тварин, птахів;
  • свіжі харчові продукти без вакуумної упаковки (ковбаса, консерви, сало, шоколадні цукерки). Виняток з цього списку становить продукція, яка ввозиться з Андорри, Ісландії, Норвегії, Швейцарії, Сан-Марино, Гренландії, Ліхтенштейну, Фарерських островів;
  • продукти, що містять молоко, в тому числі сир, йогурт і т.д. з країн, які не є членами Євросоюзу. Виняток з цього списку становить продукція, яка ввозиться з Андорри, Ісландії, Норвегії, Швейцарії, Сан-Марино, Гренландії, Ліхтенштейну, Фарерських островів;
  • м'ясо птиці з країн Азії (заборона не поширюється на дитяче харчування і препарати, необхідні для людей з певними хронічними захворюваннями). Продукти повинні бути ретельно упаковані, а їх вага не повинна перевищувати 2 кілограмів;
  • вироби зі слонової кістки, коралів, шкіри рептилій, панцира черепахи, рідкісних порід дерев.

У більшості випадків цей перелік продукції стосується і того, що заборонено вивозити з Іспанії.

Ввезення домашніх тварин допускається тільки в разі наявності медичної та довідки про щеплення, яка отримана не пізніше, ніж за тиждень до перетину іспанського кордону

Канарські острови, Сеута, Мелілья, Гібралтар і інші європейські території не входять в зону ЄС і для них встановлені окремі норми.

Більше інформаціїЗгорнути

Оформлення візи

Громадянам України, які мають біометричний паспорт, для відвідування Іспанії віза не потрібна. Протягом півроку максимальний термін перебування на території Євросоюзу обмежений трьома місяцями (90 днів).

ДокладнішеЗгорнути
Показати на мапі
Телефон/факс:

+ 34 91 748 93 60

[email protected]

Режим роботи:

09:00 - 18:00 (пн.-пт.)

Показати на мапі
Телефон/факс:

+38 (044) 501-06-00 (приемная)

+38 (044) 501-06-01 (02, 03, 04, 05, 06) (визовый отдел)

+38 (044) 501-06-07 (факс)

Режим роботи:

9:00-15:00 (пн.-пт.)

Показати на мапі
Телефон/факс:

+ 34 95 222 06 15

+34 95 222 03 52 (факс)

[email protected]

Режим роботи:

9:00-17:00 (пн.-пт.)

Відео по країні

Іспанія - відеоогляд туристичної інфраструктури.

Всі відео
Зв'яжіться з нами
З виникненням будь-якого питання Ви можете написати на e-mail
РЕГИСТРАЦИЯ ТУРИСТА
Ваше имя *
Поле не должно быть пустым
Электронная почта *
Поле не должно быть пустым
Введите корректный e-mail
Придумайте пароль *
Пароли должны совпадать
Повторите пароль *
Пароли должны совпадать
Телефон
Поле не должно быть пустым
Заполните поле полностью
ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПАРОЛЯ
Эл. почта
Поле не должно быть пустым
Я вспомнил свой пароль