This version of the page http://www.tpg.ua/ua/country-egipet (172.67.150.101) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-03-26. The original page over time could change.
Все про Єгипет. Мова, валюта, транспорт, кухня, ціни | TPG Україна
Мова
  • Українська
  • Російська
+38 (044) 545 44 44
  • +38 (068) 545 44 44

Єгипет

Пляжний відпочинок і знайомство з давньою цивілізацією

під запит
  • Транспорт
  • Міста
  • Курорти
  • Пам'ятки
  • Візи
  • Корисна інформація
  • Готелі
  • Екскурсії
  • Тури
Прямий переліт:
є

Основні міста прильоту: Каїр, Хургада*, Шарм-ель-Шейх*

Авіакомпанії: МАУ, Windrose*, Azur Air*, SkyUp*

*Чартерні рейси

Приблизний час у польоті: 3 годині 30 хвилин

 

Інформація з авіаперельотів

 

Валюта:
1 EGP Egyptian Pound
0.829 UAH Українська гривня
Мова

В Єгипті офіційною мовою вважається арабська. У всіх готелях курортних міст персонал володіє кількома мовами: англійською, французькою та російською.

Віза:
Потрібна віза

Для в'їзду в Єгипет необхідний дійсний закордонний паспорт, а також, в більшості випадків, віза. Це стосується всіх регіонів, крім території Синайського півострова.

Для громадян України і Казахстану віза відкривається після прибуття, в аеропорту Єгипту. Вартість туристичної візи - 25 доларів. Термін дії - 30 днів з моменту в'їзду.

Туристам, які прибувають на Синайський півострів, оформляти візу не потрібно. В їх закордонні паспорти ставиться штамп SINAI ONLY, який дає право перебування тільки на території Синайського півострова терміном до 14 днів (13 ночей в турі). У разі порушення правил візового режиму, туристам необхідно сплатити штраф - 1053 єгипетських фунтів.

Сезонність:

Цілорічний напрям. Високий сезон ділиться на пляжний (з травня по жовтень) і різдвяний (з середини грудня по січень).

Часовий пояс:
UTC +2

Різниця в часі з Молдовою:

  • в зимовий період: різниці в часі немає
  • в літній період: -1 година

Одна з найпопулярніших країн серед українських туристів − Єгипет. Тут ви познайомитесь з історією давньої цивілізації. Переваги Єгипту відомі кожному − це якісний пляжний відпочинок цілий рік на Середземному та Червоному морях. З розваг на вас чекають відмінний дайвінг, снорклінг, віндсерфінг, кайтинг, сафарі на джипах і риболовля. Окрім того, єгиптяни готові запропонувати різноманітну екскурсійну програму: ви зможете відвідати знамениті піраміди, побачити Сфінкса, побувати в Олександрії і Луксорі, оглянути стародавні руїни, фортеці і храми, а також з'їздити до Ізраїлю і Йорданії. Тут кожен знайде для себе щось цікаве. Гостинна атмосфера і великий вибір розваг забезпечують цій країні все більшу популярності, особливо як напрямок для сімейного відпочинку.

 

Відпочинок в Єгипті разом з TPG подарує вам незабутні враження!

Більше інформаціїЗгорнути

Особливості країни

  • Вітається
  • Не рекомендується

Чек туриста

Літр бензину - від 0,5 долара
Середній чек в кафе - від 6 доларів
Середній чек в ресторані - від 15 доларів
Громадський транспорт - від 0,2 долара
Таксі по місту - від 4 доларів
Філіжанка кави - від 1,5 долара
Кухоль пива - від 1,5 долара (0,5 л)
Вино - від 6 доларів (0,75 л)
Більше про ціни

Національна кухня

Національна кухня Єгипту − це суміш різних кулінарних традицій. Тут є і страви, характерні для всього Близького Сходу, і середземноморська кухня, і страви, які готують лише в цій країні. Чи варто їхати сюди за гастрономічними відкриттями? Однозначно - так!

Основу традиційних страв Єгипту становлять овочі і бобові − квасоля, сочевиця, нут, з якого тут творять справжні дива. Удосталь також морепродуктів та м'ясних страви з яловичини, баранини, козлятини, курки. А ось свинини тут практично не знайти, все-таки велика частина населення країни − мусульмани. М'ясо щедро присмачують прянощами, тушкують, запікають на грилі, подають під всілякими соусами. Найпопулярніший − тахіні, приготований з тертого кунжуту, горіхів, оливкової олії і лимонного соку.

З місцевої екзотики варто спробувати кюфту − м'ясні фрикадельки, нанизані на шампури; ароматні кебаби − шашлички на вугіллі з промаринованим м'ясом зі спеціями; торлі − ніжну яловичину або баранину, тушковану з овочами і травами. І, звичайно ж, соковитий баранячий окіст з картоплею під хитромудрою назвою фахда дані бі ль бататес.

На десерт − величезні фініки з різними начинками, єгипетська пахлава, традиційний пудинг ом алі. Популярна також ніжна басбуса − неймовірно солодкий і вологий манний пиріг, просочений цукровим сиропом з трояндової або апельсинової води; фитир − повітряний листковий пиріг з різними начинками (солодкий сир, суміш горіхів з медом, терті фініки); кунафа − пиріг з хрусткого тіста, схожого на павутинку. А найпопулярнішим місцевим напоєм вважається густа чорна кава.

ДокладнішеЗгорнути

Транспорт

  • Трансфер

Міста

Александрія Асуан Каїр Луксор Марса-Алам Таба Хургада

Курорти

Макаді-Бей Марса-Алам Сафага Сахл-Хашіш Сома-Бей Хургада Ель-Гуна

Пам'ятки

Луксор
Долина фараонів (Долина царів)
Порт-Саїд
Королівський палац та парк Монтаза
Гора Синай (Гора Мойсея)
Монастир Святої Катерини
Асуан
Абу-Сімбел

Вас також можуть зацікавити

Тип відпочинку
Переліт
Віза
Ізраїль
Йорданія
Катар
ОАЕ
від 60 652 ₴
Туреччина
від 28 809 ₴

Корисна інформація

Пам'ятка туриста по Єгипту
Додаткові послуги та оплати - Єгипет
Трансфери - Єгипет
Візова підтримка та правила в'їзду - Єгипет
Інформація щодо авіаперельотів - Єгипет
Актуальні акції та пропозиції - Єгипет
Новорічні доплати

Більше інформації

Топ готелі

10
Sunrise Diamond Beach
48 844 за тур
10
Amarina Jannah Resort & Aqua Park
48 844 за тур
10
Movenpick Resort Naama Bay
56 582 за тур
9.8
Parrotel Lagoon Resort
17 410 за тур
9.8
Sol Y Mar Soma Beach
55 735 за тур
9.8
Jaz Maraya Resort
83 341 за тур

Тематичні тури

Круїз по Нілу (4 ночі)
Єгипет
50 335 за 2 осіб
Круїз по Нілу (4 ночі)
26.03.2024 - 28.12.2024 • 6 - 12 ночей
50 335 за 2 осіб

Популярні екскурсії

Sharm Discovery
Романтичний вечір на піратській яхті
Сафарі – BOOM
Будинок дельфінів – Сатайя

Блоги та новини

Бізнес-сніданок від TPG: огляд подорожей до Єгипту
Учора, 14 грудня, у вишуканому ресторані Satori відбувся бізнес-сніданок, організований провідним туроператором України TPG. Головною темою заходу став Єгипет – улюблений серед туристів напрямок. Учасники сніданку, туристичні агенти, поринули у світ можливостей відпочинку в Єгипті й поглибили знання про туристичну сферу країни найбільш актуальною інформацією. Зокрема, дізналися про польотні програми до Єгипту з європейських міст, кращі курорти і їхню готельну базу, екскурсії й розваги. Протягом сніданку відбувся розіграш приємних сюрпризів – сертифікатів на безкоштовне проживання у готелях Шарм-ель-Шейха, Хургади, Марса-Алама та інших призів. Завдяки таким зустрічам туристична сфера України продовжує розвиватися, пропонуючи мандрівникам все більш захоплюючі та різноманітні варіанти відпочинку по всьому світу. Величезна вдячність усім агентам за активну участь та зацікавленість. Це була чудова нагода обмінятися досвідом та надихнути один одного на нові подорожі. TPG висловлює щиру подяку усім, хто зробив цю подію особливою та незабутньою. Чекайте нових заходів та подорожуйте з TPG у світ захопливих вражень та пригод!
15.12.23
Яскраві та мальовничі: оголошено найкращі села у світі, які варто відвідати у 2024 році
Всесвітня туристична організація ООН вкотре визначила найкращі села у світі, які рекомендується відвідати у 2024 році. Цьогоріч до списку включили аж 54 населені пункти з різних країн, які вражають своєю автентичністю, красою, інфраструктурою, природою та іншими принадами. До того ж усі вибрані села впроваджують різноманітні туристичні проєкти для збереження своїх традицій і культури. Новий список ООН видався значно більшим за минулорічний, де до рейтингу ввійшло 32 населених пункти. Цього ж року серед 54 обраних сіл  переважають перуанські та китайські. Загалом у добірці можна знайти й надзвичайно віддалені села, як-от Дхордо в Індії, й більш відомі на кшталт Сіракава в Японії. Також серед кращих – село Ширіндже, в Ізмірі, яке розташувалося на мальовничому схилі серед гір і славиться своїми кам'яними вулицями з оливковими деревами та білими будинками. Очолив список найкращих сіл 2024 року населений пункт Аль Села, що розташований на заході Йорданії. Це місце виділяється серед інших своїми приголомшливими пустельними ландшафтами з краєвидами на руїни стародавніх храмів. Село стане не лише чудовим туристичним напрямком, але й прекрасною локацією для фотосесій. На другому місці у рейтингу – село Барранкас, що красується неподалік чилійського міста Сан-Антоніо. Третім було вибрано село Біей, яке розташоване в японському окрузі Камікава губернаторства Хоккайдо. Населений пункт відомий своїми гірськими масивами, зеленими територіями та квітучими луками, що простягаються наче дивовижні килими. Також у першій десятці опинилися такі села, як: Калета Тортель у Чилі, Кантав'єха в Іспанії, Чакас і Чавін-де-Уантар у Перу, Дахшур у Єгипті, Дордо в Індії та Тонбек у Південній Кореї.
25.10.23
Підсумки рекламного туру до Хургади і Марса-Алама
Нещодавно закінчився наш вражаючий рекламний тур до Єгипту, а саме курортів Хургада та Марса-Алам, і ми готові підбити підсумки. З 22 по 29 вересня українські експерти туристичної сфери інспектували популярні курорти узбережжя Червоного моря, збираючи найбільш актуальну інформацію про туристичну інфраструктуру та послуги. Протягом 8 днів агенти перевірили понад 40 готелів, отримавши власний досвід проживання та відпочинку в них. У Хургаді агенти відмітили кілька готелів, які точно варті уваги: Jaz Aquamarine Resort 5* – розкішний готель з неймовірним краєвидом на море, розмаїття ресторанів та розважальних заходів роблять його ідеальним вибором для сімейного відпочинку. Rixos Premium Magawish Suites & Villas 5* – вишуканий готель класу «люкс», з високим рівнем обслуговування, гарантія ідеального відпочинку для кожного. У Марса-Аламі агенти відмітили справжній райський куточок – готель Albatros Seaworld, розташований на березі моря, має приватний пляж та кораловий риф для любителів снорклінгу. Завдячуючи рекламному туру туристична сфера України поповнилася спеціалістами з максимально актуальною інформацією про курорти Єгипту. Дуже вдячні за ваш інтерес та роботу! Окрема вдячність нашим партнерам Selfie Travel за привітну зустріч та плідну співпрацю!
11.10.23
Українські агенти проінспектували популярний курорт Шарм-ель-Шейх
Туристичні агенти разом із TPG завершили неймовірний рекламний тур до Єгипту, відвідавши відомий та популярний курорт Шарм-ель-Шейх. З 20 по 27 вересня агенти проінспектували мальовниче узбережжя Червоного моря, отримавши власний досвід проживання і відпочинку у Шарм-ель-Шейху. У програмі туру: детальний огляд понад 50 готелів, інспекція послуг, сервісу й розваг, обмін новими знаннями і досвідом. Про кілька готелів нижче: Sunrise Meraki Resort Sharm El Sheikh 5* (Adults only) – новий, сучасний та світлий готель з унікальною концепцією харчування «A la Carte All» – щодня, у спеціальному додатку в смартфоні, є можливість обирати один із восьми ресторанів для сніданку, обіду та вечері. Sunrise White Hills 5* – сучасний готель, орієнтований на сімейний відпочинок, для дітей у готелі представлені клуб, анімація, басейн та дитяча кімната. Поруч чудовий кораловий риф. Golf Villas by Rixos 5* – елітний готель, який пройшов реновацію у 2022-2023 роках, складається зі ста двоповерхових вілл та гостьових номерів. Ідеально підходить для поціновувачів гольфу. Під час захопливого рекламного туру від TPG агенти отримали яскраві враження, а український туристичний ринок збагатився спеціалістами, які привезли із собою нові знання та практичний досвід відпочинку у Шарм-ель-Шейху! Дуже вдячні за ваш інтерес та підтримку! Також хочемо висловити подяку нашим партнерам – Selfie Travel Egypt!  
09.10.23

Митні правила

Згідно з митними правилами, до переліку того, що можна провозити в Єгипет без письмового декларування входять:

  • особисті речі;
  • мобільний телефон;
  • фотоапарат;
  • 500 г кави, 100 г чаю;
  • 50 мл парфумів, 250 мл туалетної води. 

Ювелірні вироби підлягають декларуванню в обов'язковому порядку.

Валюта. На територію країни дозволяється ввезення місцевої валюти, якщо її кількість не перевищує 5 000 EGP (315 доларів США). Що стосується американського долара − цю валюту без заповнення декларації можна провозити в кількості 10 000 USD.

Алкогольні напої. Допускається безмитне ввезення одного літра алкоголю на дорослу людину.

Тютюнові вироби. Допускається безмитне ввезення до 200 сигарет, 50 сигар, 250 г тютюну.

Ліки. Можна провозити медичні препарати для особистого користування. Ліки повинні бути в упаковці.

 

В Єгипет заборонено ввозити:

  • наркотичні засоби, нарковмісні препарати;
  • вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини;
  • антикваріат;
  • дрони;
  • предмети, що ображають ісламську віру;
  • матеріали еротичного змісту;
  • радіоактивні речовини.

 

Заборонено вивозити з Єгипту:

  • корали, морські мушлі та інші дари моря. Штраф за це порушення складе 7 900 EGP;
  • археологічні цінності;
  • вироби зі слонової кістки.
Більше інформаціїЗгорнути

Оформлення візи

Для в'їзду в Єгипет необхідний дійсний закордонний паспорт, а також, в більшості випадків, віза. Це стосується всіх регіонів, крім території Синайського півострова.

Для громадян України і Казахстану віза відкривається після прибуття, в аеропорту Єгипту. Вартість туристичної візи - 25 доларів. Термін дії - 30 днів з моменту в'їзду.

Туристам, які прибувають на Синайський півострів, оформляти візу не потрібно. В їх закордонні паспорти ставиться штамп SINAI ONLY, який дає право перебування тільки на території Синайського півострова терміном до 14 днів (13 ночей в турі). У разі порушення правил візового режиму, туристам необхідно сплатити штраф - 1053 єгипетських фунтів.

ДокладнішеЗгорнути
Телефон/факс:

+ (202) 237 868 70

+ (202) 237 868 71

+ (202) 237 868 73 (факс)

[email protected]

Режим роботи:

08:30 – 17:00 (нд.-чт.)

Вихідні – п'ятниця, субота

Показати на мапі
Телефон/факс:

+38 (044) 272 13 27

+38 (044) 486 94 28 (факс)

[email protected]

Режим роботи:

10:00 – 15:00 (пн.-пт.)

Вихідні – субота, неділя

Відео по країні

Єгипет - відеоогляд туристичної інфраструктури.

Всі відео
Зв'яжіться з нами
З виникненням будь-якого питання Ви можете написати на e-mail
РЕГИСТРАЦИЯ ТУРИСТА
Ваше имя *
Поле не должно быть пустым
Электронная почта *
Поле не должно быть пустым
Введите корректный e-mail
Придумайте пароль *
Пароли должны совпадать
Повторите пароль *
Пароли должны совпадать
Телефон
Поле не должно быть пустым
Заполните поле полностью
ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПАРОЛЯ
Эл. почта
Поле не должно быть пустым
Я вспомнил свой пароль