This version of the page http://www.tpg.ua/ua/country-chernogoriia (172.67.150.101) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-03-26. The original page over time could change.
Все про Чорногорію. Мова, валюта, транспорт, кухня, ціни | TPG Україна
Мова
  • Українська
  • Російська
+38 (044) 545 44 44
  • +38 (068) 545 44 44

Чорногорія

Відпочинок як в казці: мальовничий і дивовижний

від 17 067 ₴ на 08.06.2024 • на 9 нч • Автобус из Києва
  • Регіони
  • Міста
  • Курорти
  • Пам'ятки
  • Візи
  • Корисна інформація
  • Готелі
  • Екскурсії
  • Тури
Прямий переліт:
є

На жаль, авіарейсів з України на даний момент немає. Можемо запропонувати вам зручні вильоти з різних міст Європи. З більш детальною інформацією ви можете ознайомитися на сайті туроператора, в підборі тура країни, або зверніться, будь ласка, до нашого менеджера.

Валюта:
1 EUR Euro
42.573 UAH Українська гривня
Мова

Офіційною мовою Чорногорії з 2007 року є чорногорська. Також в Чорногорії поширені сербська (63,5%) і албанська.

Віза:
Не потрібна віза

Громадянам України, які мають біометричний паспорт, для відвідування Чорногорії віза не потрібна. Протягом півроку максимальний термін перебування на території країни обмежений трьома місяцями (90 днів). Паспорт повинен бути дійсним не менше трьох місяців з дня закінчення подорожі.

Сезонність:

Сезон в Чорногорії триває з травня по кінець вересня.

Часовий пояс:
UTC + 1 / UTC + 2

Різниця в часі з Україною: -1 година.

Країна гостинних людей, яскравого сонця, чудових гірських пейзажів, оливкових гаїв і унікальних історичних пам'яток  Чорногорія. Тут є варіанти відпочинку для туристів з будь-якими запитами. Сім'ї з дітьми оцінять недовгий переліт, м'який клімат і чисте повітря, пляжі з атракціонами та іншими дитячими розвагами. У Чорногорії є варіанти як для відокремленого романтичного відпочинку і оздоровлення, так і для тусовочного молодіжного, коли можна розважатися цілими ночами, забуваючи про все на світі. А любителі водних видів спорту отримають море задоволення і адреналіну від сплаву по вируючих річках. А взимку ви зможете відмінно відпочити на гірськолижних курортах.

Вибирайте відповідний для вас варіант відпочинку разом з туроператором TPG.

Більше інформаціїЗгорнути

Особливості країни

  • Вітається
  • Не рекомендується

Чек туриста

Літр бензину - від 1 євро
Середній чек у кафе - від 7 євро
Середній чек в ресторані - від 18 євро
Філіжанка кави - від 1 євро
Кухоль пива - від 1 євро за 0,5 л
Ракія - від 20 євро
Віньяк - від 7 євро
Вино - від 4 євро (пляшка)
Громадський транспорт - від 0,5 євро
Таксі по місту - від 5 євро
Таксі з / в аеропорт - від 23 євро
Більше про ціни

Національна кухня

Національна кухня Чорногорії поєднує в собі кулінарні традиції слов'ян, угорців, німців, греків, італійців, та вона сповнена своїх особливостей. В її основі − натуральність і простота, адже більшість страв готують без спецій і соусів. Для жителів Чорногорії, м'ясо − найбільш використовуваний продукт. Тут ви спробуєте його у всіляких варіаціях. Це і соковиті ковбаски з фаршу чевапчичи, і знаменита котлета плескавиця, і засмажене на рожні до золотистої скоринки м'ясо. А найвідоміша страва, вешаліца  свиняча корейка без кістки, в яку загорнутий сир бринза і пршут (в'ялена за старовинною рецептурою свинина). Сири в Чорногорії також в пошані. Найвідоміші  негушський (свіжий або витриманий, приготований з козячого або овечого молока), а також ніжний вершковий Каймак, який нагадує сметану. Перебуваючи в приморських районах, варто заглянути в рибні ресторани, де вам запропонують найніжнішого коропа, запеченого в вершках (япраке) або форель, фаршировану чорносливом. За традицією місцевих жителів, незалежно від часу прийому їжі, овочі  невід'ємна частина трапези. Найчастіше їх подають свіжими у вигляді гарніру до м'ясних страв.

З місцевих десертів можна спробувати тулумбу  солодкі хрусткі скибочки тіста, обсмажені у фритюрі і просочені медовим сиропом. Згідно тутешніх звичаїв, чай п'ють тільки коли хворіють. Тому до солодкого варто замовляти каву, який чорногорці називають Кафою.

Вина Чорногорії не настільки відомі за кордоном, але заслуговують вашої уваги. Серед безлічі гідних напоїв можна вибрати Вранац − сухе червоне вино з терпким присмаком, Крстач − біле вино, характерною особливістю якого є відсутність кислинки, властивої всім сухим винам. З міцніших напоїв − Крунак (виноградна горілка).

ДокладнішеЗгорнути

Регіони

Барська Рив’єра Боко-Которська Рив’єра Будванська Рив’єра Герцегновська Рив'єра Північний регіон Ульциньська Рив'єра

Міста

Бар Бечичі Будва Буляріца Жабляк Ігало Колашин

Курорти

Бечичі Будва Герцег-Нові Котор Петровац Пржно Рафаїловичі

Пам'ятки

Старе місто Будва
Монастир Острог
Котор
Скадарське озеро
Чорне озеро
Боко-Которська бухта
Блакитна печера
Святий Стефан

Вас також можуть зацікавити

Тип відпочинку
Переліт
Віза
Албанія
від 23 047 ₴
Болгарія
від 11 305 ₴
Греція
від 22 262 ₴
Грузія
від 76 369 ₴
Іспанія
від 34 309 ₴
Італія
Туреччина
від 28 809 ₴
Хорватія

Корисна інформація

  • Вартість індивідуальних та групових трансферів по Чорногорії
  • Інформація по автобусним турам до Чорногорії
     Маршрут та графік руху
     - Продаж автобусних квитків
     Відповіді на поширені запитання
  • Оплата туристичної такси
  • COVID-19: Правила в'їзду до Чорногорії
    Усі мандрівники, які прибувають до Чорногорії, незалежно від країни їхнього походження, більше не зобов’язані надавати чинну довідку про вакцинацію чи одужання від COVID-19 або свідоцтво про негативний результат тесту на атипову пневмонію.
  • Пам'ятка для туристів, які подорожують автобусом 
Більше інформації

Топ готелі

10
Апартаменты «VUKICA»
11 699 за тур
10
Апартаменты «CASA MIS»
16 937 за тур
10
Апартаменты «IGOR STAN»
20 472 за тур
10
Апартаменты «LARA-S»
32 782 за тур
10
Апартаменты «SUN ROSE»
36 361 за тур
10
Апартаменты «M PALACE»
41 599 за тур

Тематичні тури

Рафтинг тур у Чорногорії
Чорногорія
35 401 за 2 осіб
Рафтинг тур у Чорногорії
26.03.2024 - 31.10.2024 • 3 - 28 ночей
35 401 за 2 осіб
Гастрономічний тур до Чорногорії
Чорногорія
24 750 за 2 осіб
Гастрономічний тур до Чорногорії
26.03.2024 - 31.10.2024 • 3 - 28 ночей
24 750 за 2 осіб
ТУР ВИХІДНОГО ДНЯ
Чорногорія
25 143 за 2 осіб
ТУР ВИХІДНОГО ДНЯ
26.03.2024 - 31.10.2024 • 3 ночі
25 143 за 2 осіб
Дайвінг Тур у Чорногорії
Чорногорія
40 508 за 2 осіб
Дайвінг Тур у Чорногорії
26.03.2024 - 31.10.2024 • 3 - 28 ночей
40 508 за 2 осіб

Популярні екскурсії

Скадарське озеро
Національна вечеря
Гранд Каньйони, заповідники, Чорне озеро та Півське озеро
Серце Чорногорії

Блоги та новини

Чорногорія з висоти пташиного польоту: нова канатна дорога з Котора
Тепер чарівними краєвидами Чорногорії можна помилуватися зі ще одного приголомшливого ракурсу. Адже новий маршрут дозволить піднятися до вершини гори та розгледіти місцеві пейзажі з висоти 1348 метрів над рівнем моря. Кантатна дорога довжиною 3900 метра простягається від славнозвісного міста Котор, який входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, до гори Ловчен. Сам маршрут починається із мальовничого села Дуб, що розташоване у муніципалітеті, та закінчується на вершині Кук. Таким чином дорога з'єднує Котор із національним парком Ловчен, створюючи неповторний краєвид для мандрівників. Туристи зможуть пересуватися канатною дорогою у зручних гондолах, звідки для них відкриватимуться фантастичні місцеві панорами на один із найкрасивіших фіордів світу. Дорога від станції Дуб до станції Кук займатиме всього 11 хвилин. Упродовж години маршрутом запускатимуть до 48 гондол, а самою подорожжю зможуть одночасно насолодитися приблизно 1200 пасажирів. Нова канатна дорога вже привернула увагу багатьох туристів, адже дозволяє прогулятися дивовижним маршрутом на висоті та по-новому побачити казкову красу Чорногорії.
08.09.23
Travel Professional Group про морський відпочинок у сюжеті BamBarBia.TV
У новому сюжеті BamBarBia.TV спільно з Іриною Дякун, заступником керівника департаменту продажів TPG, обираємо найкращий варіант морського відпочинку в сезоні весна-осінь 2023. Хіт сезону – автобусні чартери від TPG. Які переваги подорожей автобусними турами. Як проходить сама поїздка? До чого підготуватися, якщо подорожуєте з дітьми? Скільки можна заощадити порівняно в авіатуром? Також детально пройшлися кожним напрямком. Греція. На який період бронювати тур з точки зору ціна-якість? Які курорти краще обирати на початку туристичного сезону та у самий розпал, щоб відпочити з комфортом? Дитячий відпочинок: літні табори у Греції. Албанія та Чорногорія. Особливості курортів обох країн – пляжі, інфраструктура, готелі, природа. Ціни на відпочинок в сезоні 2023. Маршрут та розклад автобусних турів. На всі ці та інші запитання детально відповідає Ірина у сюжеті.  
05.06.23
Літні фестивалі, концерти та інші події літа в Regent Porto Montenegro 5*
У зв'язку з наближенням літнього сезону в Чорногорії, хотіли б ознайомити вас із календарем фестивалів, вечірок та інших цікавих заходів у готелі Regent Porto Montenegro 5*. Щоліта знаменитий готель Regent Porto Montenegro у Тиваті перетворюється на справжній епіцентр культурного, музичного та гастрономічного життя на узбережжі Чорногорії. Не стане винятком і цей сезон. Весь червень, липень та серпень у готелі та на території яхтового комплексу Porto Montenegro, де він розташований, проходитимуть різні фестивалі, концерти та інші заходи світового рівня. Що цікавого чекає на гостей готелю цього літа: - 16 червня – джазовий фестиваль Made in New York. - 16-17 червня – ралі ретро-автомобілів Gumball 3000. - 24 червня – концерт найвідомішої поп-зірки на Балканах Діно Мерліна. - 1 липня – винний фестиваль Superwine 10.0. - 7 липня – велика літня вечірка Lucky 7. - 21-22 липня – Фестиваль високої моди з фешн-показами. - 28-30 липня – грандіозний фестиваль сучасного мистецтва Rubix. - 5 серпня – Свято рожевого вина Rose Picnic. - 17-20 серпня – Гастрономічний вікенд. Також Regent Porto Montenegro підготував для гостей такі розваги: - Щосереди – винні вечори та жива музика в ресторані «Куточок гурмана». - Щочетверга – коктейльні вечірки з танцями на заході сонця у стильному барі Onyx Bar & Garden by Beluga. - Щоп'ятниці – стильні музичні вечори у гастрономічному ресторані Murano. Короткий відеоогляд найяскравіших подій минулого літа можна подивитися тут.
14.04.23

Митні правила

Згідно з митними правилами, до переліку того, що можна провозити в Чорногорію без письмового декларування входять:

• особисті речі;

• переносне аудіообладнання;

• непрофесійна відеокамера;

• мобільний телефон;

• фотоапарат;

• прикраси для особистого користування;

• 500 г кави або 200 г кавового екстракту; 100 г чаю або 40 г чайного екстракту;

• 50 мл парфумів, 250 мл туалетної води.

 

Валюта. Допускається ввозити чеську і іноземну валюту, але суми понад 10 000 євро необхідно декларувати.

Алкогольні напої. Допускається безмитне ввезення 1 літра міцних спиртних напоїв, 2-х літрів вина на дорослу людину.

Тютюнові вироби. Допускається безмитне ввезення до 200 сигарет, 50 сигар або 250 г тютюну.

Ліки. Можна провозити медичні препарати для особистого користування. Ліки повинні бути в упаковці.

 

У Чорногорію заборонено ввозити:

• наркотичні засоби, нарковмісні препарати;

• вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини;

• отрути і пестициди;

• рослини, частини рослин;

• м'ясо-молочну продукцію, крім дитячого та дієтичного харчування (до двох кілограм);

• диких тварин і птахів.

 

Заборонено вивозити з Чорногорії:

• предмети, що мають художню або історичну цінність;

• наркотичні засоби, нарковмісні препарати;

• вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини.

 

У Чорногорії також діє Tax free в розмірі 19%, при цьому мінімальна вартість товару  100 EUR. Врахуйте, що не всі магазини надають дану послугу. При оплаті потрібно заповнити форму PDV-PP в двох примірниках і прикріпити чек. До кожної копії документа необхідно додати ксерокопію першої сторінки паспорта. На митниці потрібно надати покупку і документи для їх реєстрації. Важливо зберегти покупку в оригінальній, непошкодженій упаковці. Послуга перестає діяти після трьох місяців з моменту покупки.

Більше інформаціїЗгорнути

Оформлення візи

Громадянам України, які мають біометричний паспорт, для відвідування Чорногорії віза не потрібна. Протягом півроку максимальний термін перебування на території країни обмежений трьома місяцями (90 днів). Паспорт повинен бути дійсним не менше трьох місяців з дня закінчення подорожі.

ДокладнішеЗгорнути
Показати на мапі
Телефон/факс:

+382-20-32-04-00

+ 420 233-344-366 (факс)

[email protected]

Режим роботи:

08:00 - 17:00 (пн.-пт.)

Выходные – суббота, воскресенье

Показати на мапі
Телефон/факс:

+382 63 222 444

+380 95 22 66 2 66

+382 33 560 344 (факс)

[email protected]

Режим роботи:

09:00 - 15:00 (пн.-пт.)

Выходные – суббота, воскресенье

Показати на мапі
Телефон/факс:

+38 (044) 287 78 11

+38 (044) 287 78 08 (факс)

[email protected]

Режим роботи:

11:00–13:00 (пн.-пт.)

Выходные – суббота, воскресенье

Відео по країні

Чорногорія  відеоогляд туристичної інфраструктури.

Всі відео
Зв'яжіться з нами
З виникненням будь-якого питання Ви можете написати на e-mail
РЕГИСТРАЦИЯ ТУРИСТА
Ваше имя *
Поле не должно быть пустым
Электронная почта *
Поле не должно быть пустым
Введите корректный e-mail
Придумайте пароль *
Пароли должны совпадать
Повторите пароль *
Пароли должны совпадать
Телефон
Поле не должно быть пустым
Заполните поле полностью
ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПАРОЛЯ
Эл. почта
Поле не должно быть пустым
Я вспомнил свой пароль